Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Kultur- och demokratidagar 2017 i Haninge

Tema - Civil olydnad, civilkurage och mänskliga rättigheter och skyldigheter.

När är det ditt ansvar att gripa in och handla för att försvara en rättighet eller en individ? Ställer vi upp för varandra i dagens samhälle? Är en god medborgare alltid samma sak som en god människa? Var går gränsen för demokratin?

Det är frågeställningar vi vill diskutera under kultur- och demokrativeckan i Haninge 6-12 november. Vi kommer även ta upp ämnen som mänskliga rättigheter och mänskliga skyldigheter. Vi kommer också att se på situationen i Sverige vad gäller barns och ungas rätt, barnrättsliga frågor och situationen för unga flyktingar i Sverige.

Se program för respektive ort i Haninge

Program för Kultur- och demokratidagen i Jordbro, 6 november [länk borttagen]

Program för Kultur- och demokratidagen i Jordbro, 8 november [länk borttagen]

Program för Kultur- och demokratidagen i Handen, 9 november [länk borttagen]

Program för Kultur- och demokratidagen i Brandbergen, 10 november [länk borttagen]

Ladda ned hela programmet för Kultur- och demokratidagarna 2017

Pågår under hela veckan, 6-12 november

Handen
Fotoutställning på Väggen – 20 m2 i Haninge kulturhus med bildelever från Fredrika Bremergymnasiet på tema Civilkurage. Workshops med bildeleverna och fotograf Fredrik Hjerling.

Brandbergen
Fototävling och utställning Mitt Brandbergen för ungdomar på tema Civilkurage i biblioteket. Workshops med elever från Brandbergsskolan och fotograf Fredrik Hjerling.

Jordbro
Fotoutställning i foajén i Jordbro kultur- och föreningshus på tema Civilkurage. Medverkande: Porten, Ung 137 Åbygården, Stationen, Mötesplats Jordbro.

Senast uppdaterad: 23 juli 2020