Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Härliga höst- och läslov

Höst- och läslovet innebär att barnen får en liten paus från skolarbetet. Kanske hinner du göra något roligt tillsammans med ditt barn eller så kan barnet själv hitta på någonting.

Foto: mostphotos

Vi har listat ett antal roliga aktiviteter som Haninge kommun anordnar.

Teater, pyssel och annat skoj

Höst- och läslovsaktiviteter

Vad händer på Fritidsgårdarna?

Våra fritidsgårdar hittar också på en massa skoj, information och höstlovsscheman finns nedan.

Fritidsgårdar

Surfa lugnt på mobilen

Många barn ägnar extra mycket tid åt sociala medier, spel och annat innehåll på webben under loven. Det finns mycket som är roligt, spännande och lärorikt, men också en del innehåll som kan vara skrämmande eller svårt att hantera. Du som förälder bör hålla dig informerad om vilka konton, sociala medier och spel ditt barn gillar. Ni kanske kan titta tillsammans ibland så att du får en större förståelse för hur barnets online-värld ser ut. Fler tips finns på Surfa lugnt nedan.

Surfa lugnt

Bus eller godis

Om barnen är ensamma hemma under lovet finns risk för bus: lås in sådant som kan vara farligt för barnen, som mediciner, alkohol och hushållskemikalier och gå igenom innan vilka regler som gäller. Håll kontakt med barnet under dagen och se till att du har kontaktuppgifter till barnets kompisars föräldrar.

För dig som har tonåringar finns tips om hur du kan tala med ditt barn om festande och alkohol hos IQ, länk nedan.

Tonårsparlören

Border Crossing - Turnerande världsutställning för barn

Kan regnsmatter eller höstlövsprassel förvandlas till musik? Kan en liten bit mossa bli ett fantastiskt konstverk med hjälp av digital teknik? Och vad händer när vi gör naturen digital? Besök utställningen Bordercrossing i Haninge under september till och med november.

Läs om Border Crossing i Haninge

Ha ett säkert och skönt höstlov!

Senast uppdaterad: 23 juli 2020