Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Teambuilding hos Bemanningscentrum

Bemanningscentrum, en av vinnarna av äldrenämndens stipendium 2017, valde att använda sitt stipendium för att jobba med teambuilding.

Vinnare äldrenämndens stipendium 2017 - bemanningscentrum Foto: Jenny Westling

Hallå där...

Ulrika Pihlgren, enhetschef på Bemanningscentrum, ni var en av vinnarna av äldrenämndens stipendium 2017. Varför valde ni att arbeta med teambuilding för ert stipendium?
- Vi valde att arbeta med teambuildning eftersom Bemanningscentrum som enhet har vuxit väldigt snabbt under året. Det är viktigt och värdefullt att få möjlighet att jobba ihop oss som grupp, att spendera tid tillsammans och lära känna varandra ordentligt.

Vad tar ni med er hem som kan utveckla förvaltningens verksamhet i kommunen?
- Vi jobbade bland annat med frågor kring betydelsen av att ha ett gemensamt förhållningssätt när vi jobbar ute på de olika enheterna och vi har lagt grund för en positiv feedback-kultur oss kollegor emellan. Dessa dagar tillsammans har varit mycket givande och har stärkt oss i vår yrkesroll!

Kan du ge exempel på positiv feedback-kultur och hur ni kommer att arbeta med det?
- Det handlar mycket om att stötta och coacha varandra och dra nytta av all den kompetens som finns i arbetsgruppen. Med positiv feedback bidrar vi både till vår egna personliga utveckling men också till gruppens utveckling och mognad. Feedback från chef är viktigt men minst lika viktigt är feedback kollegor emellan – särskilt i verksamheter där vi inte träffas dagligen!

Senast uppdaterad: 23 juli 2020