Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Parkering i Askfatshamnen

Under perioden 15 maj–15 september införs parkeringsavgift på prov i Askfatshamnen. Det är för att öka tillgängligheten till parkeringen så att fler kan besöka Askfatshamnen och Dalarö.

Bilar på en parkering Gemensamma tillstånd för skolparkering Foto: Haninge kommun

Hur betalar jag?
För att betala parkering använd din mobiltelefon. Du kan betala via app eller sms, följ våra entreprenörers instruktioner som finns på skyltarna vid parkeringen.

Har du ingen möjlighet att betala med din mobiltelefon?
Ta bilen till Torsvägen 2 och köp en biljett med ditt betalkort i betalstationen.

Behöver jag en dekal eller annan lapp i rutan om att jag betalar med telefon?
När vi kontrollerar din biljett så sker det elektroniskt. Betalningen är kopplad till ditt fordons registreringsnummer. Du behöver inte ha något bevis eller motsvarande som visar att du betalar med din mobiltelefon.

Jag behöver parkera min bil längre än sju dygn i följd. Hur gör jag då?
Under sommaren är det hög efterfrågan på parkeringsplatserna på Dalarö. Haninge kommun kan endasterbjuda plats för parkering upp till sju dygn. Om du planerar att parkera längre än sju dygn rekommenderar vi att du tar dig till Dalarö via kommunaltrafiken.

Varför har ni inte en betalstation i Askfatshamnen?
En biljettautomat har stora inköps-, installations- och driftskostnad men har inte samma fördelar som telefonparkering. Eftersom parkeringen bara används en kort period så är det i dagsläget inte aktuellt för en permanent betalstation.

För mer information

Senast uppdaterad: 23 juli 2020