Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Haninge kommun på Framtidsmässan

Pulsen stiger i Haninge och här får du möjlighet att jobba med frågor från idé till verklighet. Träffa oss på Framtidsmässan den 6 april så berättar vi mer om vilka karriärmöjligheter som finns för dig.

Här i Haninge händer det mycket. Vi bygger nya bostadsområden, ny företagspark och en modern stadskärna endast 20 minuter från centrala Stockholm. Just nu rekryterar vi ingenjörer, lantmätare, planarkitekter, bygglovshandläggare, lärare, förskollärare, fritidspedagoger, sjuksköterskor, biståndshandläggare, socionomer, inspektör inom bygglov, jurist med inriktning tillsyn, med flera.

Vi vill gärna träffa dig på Framtidsmässan den 6 april. Kom och prata med några av våra medarbetare, ta del av våra erbjudanden, tävla om en pulsklocka och hör våra föreläsare.

Våra erbjudanden på Framtidsmässan

  • Sommarjobba på VA-avdelningen, stadsbyggnadsförvaltningen.
  • Skugga en biståndshandläggare, sjuksköterska eller chef på äldreförvaltningen under en dag.
  • Delta i en workshop på Kremima – lär dig kreera med återbruksmaterial inom förskoleverksamhet.
  • Luncha med förvaltningschefen på stadsbyggnadsförvaltningen.

Två föreläsningar på stora scenen

Kl. 11:15 Från vision till verklighet i Haninge

Andreas Paulsson, stadsarkitekt
Charlotte Persson, processledare för stadskärnan

Vill du ha utveckling, puls och utrymme för din kreativitet? Vill du jobba med utmanande och komplexa samhällsfrågor? Vill du ha en blandning av frihet och ansvar? Då är Haninge kommunen för dig!

Träffa Charlotte och Andreas, de gör olika saker men tycker båda att de har världens roligaste jobb. På en och samma arbetsplats är de med och bygger stad här och nu, planerar för framtiden, påverkar människors vardag och är viktiga kuggar i ett stort samhällsbyggnadsmaskineri.

I en stor kommun som Haninge finns på en och samma arbetsplats kompetenser och experter inom en mängd olika områden som när det jobbar tillsammans kan göra underverk. Här är det bara dina egna ambitioner som sätter gränserna för vad du kan göra.

Kl. 11:30 Så fångar vi eleverna på den yttersta kanten

Lina Axelsson Kihlblom, grundskolechef

Lina Axelsson Kihlblom talar om hur man kan organisera undervisningen för att fånga eleverna på den yttersta kanten innan det är för sent. När skolbudgeten läggs året innan läraren upptäcker behovet av stöd och schemat läggs året innan F-betygen är satta, måste skolan arbeta på ett nytt sätt för att reparera kunskapsluckor i tid. Prognoser, samarbete och flexibilitet genom hela styrkedjan är här nycklarna till framgång.

Lina är grundskolechef i Haninge kommun och ledamot i 2015 års skolkommission. Hennes framgångsrika arbete med att vända dåliga skolresultat har rönt mycket uppmärksamhet.

Om Framtidsmässan

Vad? Framtidsmässan - Sveriges största karriärevent för och om offentlig sektor

När? 6 april kl. 9.30-15.30

Var? Monter C12 i Stockholm Sports Center på universitetsområdet i Stockholm

Läs mer om Framtidsmässan den 6 april (extern länk) 

Senast uppdaterad: 23 juli 2020