Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Kraftsamling för minskad arbetslöshet bland unga

Haninge kommun gjorde i höstas en överenskommelse med Arbetsförmedlingen om samverkan för att minska ungas arbetslöshet. Vi arbetar för en varaktig och framgångsrik verksamhet för ungas etablering på arbetsmarknaden.

Kraftsamling för minskad arbetslöshet bland unga

I Haninge har unga 16-24-åringar som varken arbetar eller studerar ett flertal möjligheter att få stöd och vägledning. För de som vill stärka sin möjlighet att få jobb samarbetar kommunen och Arbetsförmedlingen för att skapa individuella lösningar. För de som är intresserade kan ett första steg kan vara en kontakt med Navigatorcentrum. 

Det nya samarbetet har också lett till fler varianter på utbildning i kombination med arbete eller andra insatser. Inom ramen för Traineejobb och Utbildningskontrakt kan Arbetsförmedlingen och kommunen sy ihop olika lösningar för varje individ.

Läs mer om utbildningskontrakt

Om du är intresserad och vill veta mer kontakta Navigatorcentrum eller Arbetsförmedlingen:

Här hittar du Navigatorcentrum

Här hittar du arbetsförmedlingen

Du hittar dem alla på Rudsjöterassen 1.

Senast uppdaterad: 23 juli 2020