Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse av vår webbplats. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies.

Vill du jobba med våld i nära relation?

Har du idéer för framtiden och drivs du av utmaningar? I Haninge får du utvecklas tillsammans med trygga kollegor som vill göra skillnad redan idag. Just nu pågår ett av de mest ambitiösa förändringsarbetena i vår kommuns historia. Vi bygger en ny stad, cirka 20 minuter från Söder. Följ med på vår resa. 

Smiley face

Välkommen att utvecklas med oss

Relationsvåldsteamet är ett av tre team inom Mottagningsenheten. I teamet ingår gruppledare, samordnare för Barnahus, krisstödjare, fem socialsekreterare/behandlare.    

Utifrån satsningar att skapa förutsättningar för mer sammanhållet stöd blir teamet fler; vilket innebär att vi söker en ny kollega till teamet. 

Vi söker dig som  har engagemang, kompetens och erfarenhet av att arbeta med våld i nära relationer och hedersrelaterat våld.
Det övergripande syftet med verksamheten är att:

-vuxna våldsutsatta eller våldsutövande i nära relation ska ges professionellt stöd och förändringsverktyg. Genom att samla myndighetsutövning och samtalsstöd inom samma team erbjuder vi korta beslutsvägar och sammanhållet stöd för våra klienter.

- de barn som aktualiseras inom Barnahus med anledning av våld i nära relation får stöd efter barnförhöret och att deras föräldrar får stöd att möta sitt barn efter barnförhöret. Vidare ska barn ges möjligheter att bearbeta det våld de utsatts för i nära relation. 


Vi lägger stor vikt vid gott professionellt bemötande mot våra klienter, samarbetspartners och varandra.
För att trivas hos oss behöver du vara en lagspelare som vill arbeta i ett team och en enhet där en stöttar varandra och hjälps åt. Hos oss arbetar vi med att utveckla verksamheten och du förväntas ta en aktiv del i att driva och utveckla arbetet mot uppsatta mål inom teamet.


Inom enheten ingår även mottagningsteam och förebyggarteam som arbetar med barn och unga.


Enheten leds av enhetschef och respektive team har gruppledare som leder det dagliga arbetet. 

Ditt uppdrag

I uppdraget ingår att tillsammans med kollegor utreda ansökningar om stöd och skydd från vuxna som är våldsutsatta och våldsutövande i nära relation. Även att ge råd och stöd samt bevilja och genomföra stödsamtal. 
Kontinuerliga skyddsbedömningar och säkerhetsplaneringar ingår i arbetet. Detta gäller även
hedersrelaterat våld.
 I uppdraget ingår att ha barnfokus och bedöma konsekvenser för barnet  vid beslut. 

Vi är måna om att erbjuda hög tillgänglighet och tillsammans med kollegor ansvarar du även för teamets mottagningstelefon och mail.


Nära samarbete sker med enhetens team som arbetar med förhandsbedömningar rörande barn där
förälder är våldsutsatt och/eller våldsutövare i nära relation.


Tillsammans med kollegor i teamet deltar du i extern handledning.  

Det här söker vi hos dig

För denna tjänst krävs att du har:

  • Socionomexamen  
  • Erfarenhet av myndighetsutövning
  • Utbildning inom våld i nära relationer 
  • Erfarenhet av att ha arbetat med våld i nära relationer. 
  • God förmåga att uttrycka dig på svenska i tal och skrift
  • God förmåga att samarbeta och samverka 

Det är meriterande om du har:

  • Systemisk vidareutbildning
  • Kunskap och erfarenhet av arbete med äldre personer som utsätts för våld i nära relation
  • ATV-baserad ut-/fortbildning

Vid rekryteringen lägger vi stor vikt vid dina personliga egenskaper och följande kompetenser:

Att du på ett ansvarsfullt och självgående sätt tar ansvar för dina uppgifter och driver dessa framåt.  För att lyckas i rollen är det viktigt att du är en kommunikativ och lyhörd person som både uppskattar och har förmåga att samverka med andra professioner. 

Att du är kreativ i dina problemlösningar med både klienter och kollegor. Du är ödmjuk och ger och tar kunskap i arbetsgruppen, ser möjligheter och är positiv.

Ditt arbete utgår från den lagstiftning och det kunskapsstöd som finns och du arbetar utifrån en evidensbaserad praktik, dvs. att du använder de tre kunskapskällorna; brukarnas perspektiv, teoretisk kunskap och beprövade erfarenheter. 

Tjänsten kräver att du har gott omdöme, är strukturerad och har förmåga göra bedömningar samt lämna underlag till beslut utifrån verksamhetens ansvar och uppdrag. 

Du är även stresstålig och kan hantera akuta situationer samt besitter en uthållighet då ärendena är mycket komplexa.  

Det här kan vi erbjuda dig

Vi kan erbjuda dig ett utvecklande, viktigt och spännande arbete som engagerar och utmanar. Teamet består av engagerade kollegor med mycket  kompetens och erfarenheter.

Enheten består av kunniga kollegor och erfarna gruppledare och chef. Arbetslokalerna har närhet till köpcentrum, restauranger, naturområde med bad, skid- och löpspår, samt till Handens pendeltågsstation, endast 20 minuter från Söder. Vi har fri tillgång till gym i kommunhuset, rökfri arbetstid, friskvårdscheckar, årsarbetstid, klämdagar samt möjlighet till semesterväxling.

Tillsammans med ditt team ges du extern handledning.

Välkommen med din ansökan! Intervjuer kommer ske löpande så tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.  

Provanställning kan komma att tillämpas

I den här rekryteringen har vi redan gjort våra val av annonskanaler och samarbetspartners. Vi undanber oss vänligt men bestämt all form av hjälp med rekryteringen från utomstående aktörer.

 

 

Logga in och sök jobbet

Om tjänsten

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Anställningens omfattning: Heltid

Tillträde: Enligt överenskommelse

Löneform: Månadslön

Antal lediga befattningar: 1

Sysselsättningsgrad: 100%

Ort: Haninge

Län: Stockholms län

Land: Sverige

Referensnummer:
2021/147

Kontakt: Camilla Johansson, Enhetschef
08-606 81 94Helena Svedgård, Gruppledare
08-606 73 14

Facklig företrädare:
Fackliga företrädare kontaktas via växeln
08-606 70 00

Publicerat: 2021-04-01

Sista ansökningsdag:
2021-04-25

Kontakt för den här sidan: haningekommun@haninge.se

Senast uppdaterad: 13 april 2021