Vill du arbeta som familjehemssekreterare?

Har du idéer för framtiden och drivs du av utmaningar? I Haninge får du utvecklas tillsammans med trygga kollegor som vill göra skillnad redan idag. Just nu pågår ett av de mest ambitiösa förändringsarbetena i vår kommuns historia. Vi bygger en ny stad, cirka 20 minuter från Söder. Följ med på vår resa. 

Vill du precis som vi bli utmanad, utvecklas och göra skillnad för placerade Barn och Unga?

Vill du ingå i vår stimulerande arbetsgrupp med kompetenta, erfarna, trevliga kollegor och arbetsledare?

Vi arbetar för att stötta människan på väg mot ett bättre liv. Kom och jobba med oss!

Enheten Placering och rekryterings huvudansvar är de barn/ungdomar som är familjehemsplacerade inkl. de ensamkommande barnen. Målet med verksamheten är att säkerställa att barn och ungdomar får förutsättningar till en gynnsam utveckling. För att möjliggöra detta arbetar vi i team med barnens bästa i fokus. Vi är erfarna, kunniga och engagerade i vårt arbete samt är måna om varandra och att ha en god stämning i gruppen.

Vår enhet rymmer olika uppdrag som familjehemsvården med rekrytering, kontaktverksamheten, en placerings- resp. en SIP-samordnare, administratör samt arbetsledning i form av gruppledare och enhetschef. Vi kommer under året bygga upp en egen jourhemsverksamhet.

Ditt uppdrag

Som familjehemssekreterare är du med och utreder blivande familjehem och du är familjehemmets stöd och kontakt under placeringstiden. Du arbetar i team med barnsekreteraren.

Det finns en upparbetad struktur för regelbundet stöd.

 

 Det här söker vi hos dig

  • Socionomexamen
  • Erfarenhet av arbete inom socialtjänstens myndighetsutövning området barn och unga
  • Erfarenhet av arbete inom familjehemsvården
  • Erfarenhet att utreda familjehem är meriterande liksom utbildning i nya Kälvesten
  • Korrekt svenska i tal och skrift
  • kunskap om BBIC 
  • Körkort

Som socialsekreterare hos oss är det självklart att du gillar samarbete med andra men även att du kan arbeta självständigt. Du har lätt för att skapa goda relationer, du är lyhörd och tydlig i din kommunikation.

Du har goda kunskaper om relevant lagstiftning, barns utveckling samt följer med i aktuell forskning. Du behöver ha en förmåga att begränsa ditt uppdrag och arbeta lugnt och metodiskt när andra runt dig är stressade.

Vi söker dig som kan se möjligheterna i det komplexa sociala arbetet, har lätt för att samarbeta, är flexibel, nyfiken och har barnens bästa i fokus. Vi ser det som självklart att du är ansvarstagande, har integritet och tycker kvalitet är viktigt.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

 

Det här kan vi erbjuda dig

Ett utvecklande arbete som engagerar och utmanar, tillsammans med kunniga kollegor och chefer. Vi sitter i ljusa trevliga kontorslokaler med goda parkeringsmöjligheter och närhet till köpcentrum, restauranger, naturområde med bad, skid- och löpspår, samt till Handens pendeltågstation, endast 20 minuter från T-centralen. Vi har fri tillgång till gym i huset, friskvårdsbidrag, årsarbetstid, klämdagar, möjlighet till semesterväxling samt besök hos läkare och tandläkare på betald arbetstid. Vi har extern handledning. 

Vill du veta mer?

Välkommen att kontakta: Enhetschef Åsa Lundell 08-606 84 20, asa.lundell@haninge.se                   

Vi ser fram emot din ansökan med personligt brev och CV

I den här rekryteringen har vi redan gjort våra val av annonskanaler och samarbetspartners. Vi undanber oss vänligt men bestämt all form av hjälp med rekryteringen från utomstående aktörer.

 

Logga in och sök jobbet

Om tjänsten

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Anställningens omfattning: Heltid

Tillträde: Efter överenskommelse

Löneform: Månadslön

Antal lediga befattningar: 1

Sysselsättningsgrad: 39,75 tim per vecka

Ort: Haninge

Län: Stockholms län

Land: Sverige

Referensnummer:
2021/422

Kontakt: Åsa Lundell
08-606 70 00

Facklig företrädare:
Fackliga företrädare kontaktas via växeln
08-606 70 00

Publicerat: 2021-07-16

Sista ansökningsdag:
2021-08-16

Senast uppdaterad: 5 augusti 2021