Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Vikarierande socialsekreterare HVB-gruppen, andra linjens socialtjänst

Har du idéer för framtiden och drivs du av utmaningar? I Haninge får du utvecklas tillsammans med trygga kollegor som vill göra skillnad redan idag. Just nu pågår ett av de mest ambitiösa förändringsarbetena i vår kommuns historia. Vi bygger en ny stad, cirka 20 minuter från Söder. Följ med på vår resa.   

Hos oss på social- och äldreförvaltningen får du vara med och bidra till ett bättre liv för de vi är till för. Tillsammans med oss kommer du få vara med och skapa rätt förutsättningar och hitta nya lösningar för att klara vårt uppdrag med god kvalité idag och i framtiden. Här ansvarar vi för livets hela resa inom individ- och familjeomsorg, stöd och service till personer med funktionsnedsättning och för omsorg och stöd i olika former till kommuninvånare, över 65 år. Vill du tillsammans med oss bidra till ett bättre liv?

Välkommen att utvecklas med oss

Vi fortsätter vår anpassning inför framtidens socialtjänst och påbörjar nu en andra linjens socialtjänst med verksamhetsspår barn. I verksamheten möter vi de barn som har behov av samordnade och omfattande insatser som föregås av ansökan och utredning – biståndsbeslut. I arbetet kommer vi utgå från ett målgruppsfokus i vilket vi utreder och samordnar insatser utifrån evidens och kunskapsbaserade metoder och i samverkan med andra samhällsaktörer.

Verksamheten kommer bestå av grupper inom utredning, familjehemsvård/kontaktverksamhet, familjebehandling/föräldrastöd samt administrativa uppdrag och andra stödfunktioner. Varje grupp kommer ledas av en gruppchef och verksamheten som helhet av en verksamhetschef. För ett närmare stöd i handläggning och introduktion satsar vi på att tillsätta fler seniora socialsekreterare riktade till utredningsgrupperna samt familjehemsvården. Utredningsgrupperna kommer arbeta familjeorienterat med åldersgruppen 0-17 år och utifrån ett teambaserat målgruppsfokus, ett arbetssätt som vi tillsammans ska arbeta fram.

Vi som arbetar här är kunniga och engagerade i vårt arbete samt är måna om varandra och att ha en god stämning i grupperna. Vi vill att vårt arbete präglas av samsyn, kvalitet och rättssäkerhet och vi tycker det är viktigt att utvecklas i vårt arbete. I syfte att stärka vår kvalitet och skapa förutsättningar till att du som socialsekreterare har möjlighet att använda din kompetens resurseffektivt och med barnens bästa i fokus har vi valt att göra följande satsningar:

 • Mindre grupper med närhet till närmaste chef
 • För ett närmare stöd i handläggning och introduktion ingår i varje utredningsgrupp en senior socialsekreterare.
 • Det finns en upparbetad struktur för regelbundet stöd som ärendedragningar och extern handledning.
 • Specialistsocionomer med ett verksamhetsövergripande uppdrag inom ex metodstöd, implementering och återkommande utbildningar.
 • En verksamhetsutvecklare som stöd i vår fortsatta utveckling med målgruppsorienterade arbetssätt.
 • SIP samordnare som stöd för att de barn som behöver erbjuds SIP möten.
 • Placeringssamordnare som stöd i att söka externa placeringsformer och hantera avtal.
 • Administratörer med uppdrag att avlasta och stödja.
 • Vi kommer att fortsätta utveckla vårt användande av evidens och kunskapsbaserade metoder som ett stöd i utredningsarbetet.
 • Vi har en struktur för att möjliggöra distansarbete för de som önskar och utifrån verksamhetens behov.

Vi söker nu en vikarierande socialsekreterare till HVB gruppen som tillsammans med oss vill utmanas och vara med i vår spännande utveckling till och med 2024-09-30.

Ditt uppdrag

Som socialsekreterare i HVB-teamet ansvarar du för uppföljningar av insatser enligt SoL och LVU, institutionsplaceringar likt HVB, SiS och stödboende. Samt kvalitetskontroller. Vi arbetar i nära samverkan med ungdomen och dess nätverk och arbetet sker med stöd av BBIC, Signs of Saftey och Savry. I arbetet ingår tät samverkan med interna och externa samarbetspartner.

Det här söker vi hos dig

 • Socionomexamen
 • Erfarenhet av arbete inom socialtjänstens myndighetsutövning området barn och unga 0-17 år
 • Strukturerad dvs kunna organisera, planera och koordinera
 • Korrekt svenska i tal och skrift
 • Kunskap om BBIC
 • Kunskap om Signs of Safety
 • Körkort är önskvärt
 • Utbildning i SAVRY är meriterande.

Som socialsekreterare hos oss är det självklart att du gillar samarbete med andra men även att du kan arbeta självständigt. Du har lätt för att skapa goda relationer, du är lyhörd och tydlig i din kommunikation. Du har goda kunskaper om relevant lagstiftning, barns utveckling samt följer med i aktuell forskning. Du behöver en förmåga att begränsa ditt uppdrag och arbeta lugnt och metodiskt när andra runt dig är stressade.

Vi söker dig som kan se möjligheterna i det komplexa sociala arbetet, har lätt för att samarbeta, är flexibel, nyfiken och har barnets bästa i fokus. Vi ser det som självklart att du är ansvarstagande, har integritet och tycker kvalitet är viktigt.

Det här kan vi erbjuda dig

Ett utvecklande arbete som engagerar och utmanar, tillsammans med kunniga kollegor och erfarna chefer. Vi sitter i ljusa trevliga kontorslokaler med goda parkeringsmöjligheter och närhet till köpcentrum, restauranger, naturområde samt till Handens pendeltågsstation, endast 20 minuter från Södermalm. Vi har fri tillgång till gym i kommunhuset. Rökfri arbetstid, friskvårdsbidrag, årsarbetstid, klämdagar samt möjlighet till semesterväxling. Vi har också möjlighet till distansarbete.

Vid frågor kontakta:

Christopher Wärngård- Verksamhetsutvecklare 08-606 50 37 eller christopher.warngard@haninge.se

Anna Tellström- Gruppchef, anna.tellström@haninge.se

Vill du veta mer om verksamheten? Gå gärna in på vår hemsida: www.haninge.se

Välkommen med din ansökan!

Logga in och sök jobbet

Haninge kommun ser mångfald som en styrka och välkomnar alla sökande.

Vår kompetensbaserade rekryteringsmetodik syftar till att fokusera på individens kompetens och därigenom även motverka diskriminering.

Om tjänsten

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning

Anställningens omfattning: Heltid

Tillträde: Snarast efter överenskommelse

Löneform: Månadslön

Antal lediga befattningar: 1

Sysselsättningsgrad: 39,75 tim per vecka

Ort: Haninge

Län: Stockholms län

Land: Sverige

Referensnummer:
2023/580

Kontakt: Christopher Wärngård
08-6065037Anna Tellström
08-6067000

Facklig företrädare:
Fackliga företrädare kontaktas via växeln
08-6067000

Publicerat: 2023-09-18

Sista ansökningsdag:
2023-10-09

Senast uppdaterad: 3 oktober 2023