Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse av vår webbplats. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies.

Vikarierande Dagvatteningenjör

Har du idéer för framtiden och drivs du av utmaningar? I Haninge får du utvecklas tillsammans med trygga kollegor som vill göra skillnad redan idag. Just nu pågår ett av de mest ambitiösa förändringsarbetena i vår kommuns historia. Vi bygger en ny stad, cirka 20 minuter från Söder. Följ med på vår resa. 

Smiley face

Haninge är en expansiv kommun på Södertörn med drygt 91 000 invånare. Utmaningar med växande stadsmiljöer, klimatförändringar och krav på god vattenkvalitet i våra sjöar och vattendrag ställer högre krav på hur dagvatten ska hanteras. VA-avdelningen i Haninge kommun söker en engagerad VA-ingenjör som vill delta i vårt långsiktiga arbete med dagvattenfrågor.

 

VA-avdelningen söker en strategisk och engagerad vikarierande dagvatteningenjör!

 

Ditt uppdrag

Din uppgift som vikarierande VA-ingenjör med dagvatteninriktning blir att arbeta självständigt eller i team med olika dagvattenrelaterade frågor. Du kommer att arbeta tillsammans med den andra dagvatteningenjören på avdelningen i ett flertal olika projekt.

Du kommer att tillämpa kommunens dagvattenstrategi för att vi ska uppnå en hållbar dagvattenhantering, både i den befintliga VA-anläggningen och i nya områden. Frågeställningarna berör bland annat kapacitetsfrågor, recipientpåverkan, avgifter samt juridik och ansvar.

Du ska även delta som teknisk kravställare i företrädesvis kommunala projekt med bland annat granskning av utredningar och tillämpningar av styrdokument för Haninges VA-avdelning. I rollen ingår allt från kontakter med konsulter, entreprenörer, abonnenter och myndigheter till att initiera och driva utvecklings- och förnyelseprojekt inkluderat ekonomisk uppföljning samt vid behov upphandling

 

Samverkan är en viktig framgångsfaktor för att lyckas med dagvattenhanteringen. Du kommer att samarbeta med andra kompetensområden i kommunen och särskilt med övriga medarbetare på VA-avdelningen som jobbar med drift av ledningsnät och dagvattenreningsanläggningar och tidiga planeringsskeden. 

Du kommer att tillhöra enheten Projekt och utredning på ca femton personer som bland annat leder investeringsprojekt och deltar i kommunens stadsbyggnadsprojekt som VA-tekniskt stöd.

 

Egenskaper            

Vi tror att du är civilingenjör inom samhällsbyggnad/hydrolog eller motsvarande med några års yrkeserfarenhet inom VA och dagvatten, exempelvis med projektering eller utredning. Men även du som är relativt nyutexaminerad kan vara intressant för tjänsten.

Självklart har du god datorvana och har du dessutom erfarenhet av GIS-baserade program/hydrauliska modeller så som Mike Urban eller liknande är det en merit. Tjänsten kräver B-körkort.

Du har mycket god förmåga att kommunicera både muntligt och skriftligt eftersom du förväntas skriva utredningar, ärenden mm och hålla presentationer i olika forum. För att lyckas i rollen är du bra på att självständigt planera och strukturera ditt eget arbete, gillar att samarbeta med andra samt har förmågan att leda processer.

 

Vi erbjuder dig goda möjligheter till personlig kompetensutveckling och stimulerande arbetsuppgifter i en organisation som kännetecknas av engagemang och serviceanda.  Du kommer att sitta i Handens industriområde (Anläggarvägen 6). 

Haninge kommun vill som arbetsgivare spegla vårt moderna samhälle där olikheter möts och samverkar. Mångfald och olikheter bland våra anställda avseende åldrar, kön och etnisk tillhörighet ger ökade möjligheter att ge kommunens invånare en service med god kvalitet. 

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med tillträde enligt överenskommelse.

Känner du igen dig? Vill du veta mer? Upplysningar lämnas av enhetschef Christian Bascunan.

Välkommen med din ansökan! Intervjuer kommer ske löpande så tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

I den här rekryteringen har vi redan gjort våra val av annonskanaler och samarbetspartners. Vi undanber oss vänligt men bestämt all form av hjälp med rekryteringen från utomstående aktörer.

Logga in och sök jobbet

Om tjänsten

Anställningsform: Visstidsanställning längre än 6 månader

Anställningens omfattning: Heltid

Tillträde: 2021-06-01 eller överskommelse

Löneform: Fast

Antal lediga befattningar: 1

Sysselsättningsgrad: 100%

Ort: Haninge

Län: Stockholms län

Land: Sverige

Referensnummer:
2021/70

Kontakt: Christian Bascunan
08-606 82 07

Facklig företrädare:
Fackliga företrädare kontaktas via växeln
08-606 70 00

Publicerat: 2021-02-18

Sista ansökningsdag:
2021-05-31

Kontakt för den här sidan: haningekommun@haninge.se

Senast uppdaterad: 1 mars 2021