Vikariat legitimerad lärare i sfi/svenska som andrspråk och engelska

Har du idéer för framtiden och drivs du av utmaningar? I Haninge får du utvecklas tillsammans med trygga kollegor som vill göra skillnad redan idag. Just nu pågår ett av de mest ambitiösa förändringsarbetena i vår kommuns historia. Vi bygger en ny stad, cirka 20 minuter från Söder. Följ med på vår resa. 

Beskrivning av verksamheten

Centrum Vux är Haninge kommuns egen vuxenutbildning, med närmare 4000 studerande och 100 anställda. Det är en mångkulturell arbetsplats med lärare och elever från hela världen. Vi erbjuder kurser dagtid, kvällstid, i klassrum och på distans. Hos oss kan de studerande läsa sfi, kurser inom grundläggande vuxenutbildning, särskild utbildning för vuxna, gymnasiekurser, yrkesutbildningar, yrkeskurser och YH – yrkeshögskola.

Ditt uppdrag

En av våra sfi-lärare kommer att vara tjänstledig för studier, och vi söker efter en vikarie. Du som söker är behörig att undervisa på sfi. Det är meriterande att även ha behörighet för svenska som andraspråk och engelska på grundläggande nivå eller gymnasienivå. Du har ett stort intresse för vuxnas lärande och helst också tidigare erfarenhet från vuxenutbildning. Du behöver ha goda kunskaper om distansundervisning och digital didaktik. Vi vill att du behärskar och känner dig bekväm med digitala verktyg och plattformar såsom Meet och Google Classroom. Tjänsten innefattar planering, genomförande och uppföljning av undervisning på sfi. Undervisning en kväll i veckan ingår.

Du kommer att samarbeta med erfarna lärarkollegor och delta i arbetsplatsträffar, verksamhetsutveckling och fortbildning. Det är en semestertjänst.

Det här söker vi hos dig

Du är legitimerad lärare med behörighet att undervisa på sfi, och gärna även svenska som andraspråk och/eller engelska på grundläggande nivå och/eller gymnasienivå. Du har goda kunskaper om distansundervisning och digitala verktyg. Tidigare erfarenhet av sfi och vuxenutbildning är meriterande. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Du har ett lösningsfokuserat och öppet förhållningssätt och sätter eleven i fokus. Du har god samarbetsförmåga och ett stort intresse för vuxnas lärande och digital didaktik. Du är kreativ och tycker om att tänka i nya banor.

Vi erbjuder dig

Ett utvecklande arbete som engagerar och utmanar, tillsammans med kunniga kollegor och erfarna chefer. Vi sitter i ljusa trevliga kontorslokaler, närhet till köpcentrum, restauranger, naturområde med bad, skid- och löpspår, samt till Handens pendeltågstation, endast 20 minuter från T-centralen. Vi har fri tillgång till gym i kommunhuset, friskvårdscheckar, årsarbetstid, klämdagar samt möjlighet till semesterväxling. I rollen ges du möjlighet till extern handledning och kontinuerlig kompetensutveckling utifrån behov.”

Välkommen med din ansökan! Intervjuer kommer ske löpande så tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

I den här rekryteringen har vi redan gjort våra val av annonskanaler och samarbetspartners. Vi undanber oss vänligt men bestämt all form av hjälp med rekryteringen från utomstående aktörer.

Logga in och sök jobbet

Kontakt för den här sidan: haningekommun@haninge.se

Senast uppdaterad: 23 oktober 2020