Vikariat, lärare till Barn- och fritidsutbildningen på vuxenutbildningen

Har du idéer för framtiden och drivs du av utmaningar? I Haninge får du utvecklas tillsammans med trygga kollegor som vill göra skillnad redan idag. Just nu pågår ett av de mest ambitiösa förändringsarbetena i vår kommuns historia. Vi bygger en ny stad, cirka 20 minuter från Söder. Följ med på vår resa.   

Smiley face

Välkommen att utvecklas med oss

Beskrivning av verksamheten 

Centrum Vux är Haninge kommuns egen vuxenutbildning, med närmare 4000 studerande och ett åttiotal anställda. Det är en mångkulturell arbetsplats med lärare och elever från hela världen. Vi erbjuder kurser dagtid, kvällstid, i klassrum och på distans. Hos oss kan de studerande läsa sfi, kurser inom grundläggande vuxenutbildning, särskild utbildning för vuxna, gymnasiekurser, yrkesutbildningar, yrkeskurser och YH – yrkeshögskola. 

Skolan har en rektor och tre biträdande rektorer samt fyra studie- och yrkesvägledare. Skolan har även förstelärare som arbetar nära ledningsgruppen med skolutvecklingsuppdrag. Administrativt stöd finns på olika sätt både inom enheten och förvaltningen.

 

Ditt uppdrag

Haninge kommun växer och behovet av utbildad personal inom förskola, skola och fritidshem ökar. Vi söker dig som med din erfarenhet och kompetens vill coacha elever på den kommunala vuxenutbildningen. Du ska kunna ta tillvara på kommunens pedagogiska verksamheters inriktningar och arbetssätt. Likaså är det viktigt att kunna arbeta utifrån styrdokument och riktlinjer.

Med nyfikenhet och engagemang vill du erbjuda eleverna på Barn- fritidsutbildningen en spännande och lärorik utbildningsperiod. Du har förståelse för det uppdrag som vuxenutbildningen har samt elevers varierande behov och förutsättningar och du vill skapa goda förutsättningar för att elever ska nå sina mål.

Enligt läroplan för vuxenutbildning ska vi ta tillvara de kunskaper och erfarenheter som vuxna elever inhämtat genom arbetsliv eller tidigare studier. 

I ditt uppdrag ingår det att planera, genomföra och följa upp undervisningen online och i klassrum. I planeringsarbetet ingår att forma kurs och kursinnehåll utifrån Skolverkets riktlinjer samt att anpassa upplägg utifrån elevgruppens behov och förutsättningar. En viktig del i uppdraget är att enskilt och tillsammans med arbetslaget utvärdera och ständigt förbättra den formativa undervisning och det lärande som sker i olika former. Kvalitéts- och förändringsarbete är viktigt för oss. Samverkan med branschen och arbetsplatsförlagt lärande är en del av uppdraget.

Vi vill att du har ett flexibelt förhållningssätt till lärande och undervisning då många av våra elevers förutsättningar för studier bygger på att de själva kan välja hur, var och när de studerar.

Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper, med fokus på god samarbetsförmåga. Då våra kurser går i snabb takt är det viktigt att du är strukturerad, lugn och självgående samt har god förmåga att dokumentera.

Din kompetens

Du har god pedagogisk och didaktisk förmåga. Du är legitimerad lärare eller studerar sista terminen till yrkeslärare.  

Välkommen med din ansökan! 

I den här rekryteringen har vi redan gjort våra val av annonskanaler och samarbetspartners. Vi undanber oss vänligt men bestämt all form av hjälp med rekryteringen från utomstående aktörer.

Logga in och sök jobbet

Om tjänsten

Anställningsform: Visstidsanställning 3-6 månader

Anställningens omfattning: Heltid

Tillträde: 1 augusti

Löneform: Månadslön

Antal lediga befattningar: 1

Sysselsättningsgrad: 100%

Ort: Haninge

Län: Stockholms län

Land: Sverige

Referensnummer:
2022/377

Kontakt: Håkan Lindgren
08-6068960

Facklig företrädare:
Fackliga företrädare kontaktas via växeln
08-6067000

Publicerat: 2022-05-11

Sista ansökningsdag:
2022-05-25

Senast uppdaterad: 23 maj 2022