Vi utökar! Socialsekreterare sökes till Mottagningsteam barn och unga

Har du idéer för framtiden och drivs du av utmaningar? I Haninge får du utvecklas tillsammans med trygga kollegor som vill göra skillnad redan idag. Just nu pågår ett av de mest ambitiösa förändringsarbetena i vår kommuns historia. Vi bygger en ny stad, cirka 20 minuter från Söder. Följ med på vår resa. 

 

Välkommen att utvecklas med oss

Vi söker dig som är utbildad socionom och som har kunskap och erfarenhet av myndighetsutövning för barn (0-17 år). Vi söker dig som vill utvecklas och även bidra med ditt kunnande och engagemang. Här ges du förutsättningar att tillsammans med engagerade och kunniga kollegor göra en god insats för Haninges barn och deras föräldrar. Vi är socialtjänstens ansikte utåt och vi är måna om att barn och deras föräldrar ges möjlighet att beskriva sin situation och motiveras till att göra förändringar som innebär bättre uppväxtvillkor för barnen.

Inom Mottagningsenheten ingår även relationsvålds- och förebyggande team; vilka arbetar med relationsvåld, Barnahus, Stödcentrum för unga brottsutsatta samt förebyggande arbete för barn och unga.

Enheten leds av en enhetschef tillsammans med två gruppledare.

Ditt uppdrag

Som socialsekreterare i mottagningsteamet är ditt huvudsakliga uppdrag att ta emot och göra bedömningar av inkomna orosanmälningar och ansökningar rörande barn 0-17 år. Uppdraget innebär även att ge råd och erbjuda konsultation till föräldrar, anhöriga och personer som har oro för barn i sin närhet.

Teamet använder Signs of Safety som arbetssätt. I uppdraget ingår samverkan med interna och externa samarbetspartners samt att bemöta våra medborgare med professionalitet och respekt.

Inom enheten finns även relationsvåldsteamet som arbetar med målgrupperna vuxna våldsutsatta och våldsutövare; vilket innebär nära samarbete i ärenden där våld i nära relation förekommer. 

Det här söker vi hos dig

- Socionomexamen

- Du är en lagspelare

- Arbetserfarenhet inom socialtjänstens myndighetsutövning barn och unga

- Erfarenhet och förmåga att göra akuta bedömningar och tillsammans med kollegor och gruppledare planera för akuta insatser.

- Kunskap och erfarenhet av BBIC

- Kunskap och förmåga att dokumentera korrekt och rättssäkert

- Kunskap och erfarenhet av Signs of Safety är meriterande

Det här kan vi erbjuda dig

Vi kan erbjuda dig en arbetsplats med bra struktur, rutiner och kollegor som är erfarna, trevliga och engagerade. Vi kan se att behovet av socialtjänstens stöd ökar och i och med detta möter vi behoven genom att utöka teamet - en god arbetsmiljö med förutsättningar att göra ett kvalitetssäkert arbete är viktigt för oss.

Teamet består av 9 socialsekreterare och en gruppledare. Teamet har Signs of Safety handledning.

Vi sitter i ljusa trevliga kontorslokaler med goda parkeringsmöjligheter och närhet till köpcentrum, restauranger, naturområde med bad, skid- och löpspår, samt till Handens pendeltågsstation, endast 20 minuter från Södermalm. Vi har fri tillgång till gym i kommunhuset, rökfri arbetstid, friskvårdscheckar, årsarbetstid, klämdagar samt möjlighet till semesterväxling.

 

 Välkommen med din ansökan! 

I den här rekryteringen har vi redan gjort våra val av annonskanaler och samarbetspartners. Vi undanber oss vänligt men bestämt all form av hjälp med rekryteringen från utomstående aktörer.

Logga in och sök jobbet

Om tjänsten

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Anställningens omfattning: Heltid

Tillträde: Enligt överenskommelse

Löneform: Månadslön

Antal lediga befattningar: 1

Sysselsättningsgrad: 100%

Ort: Haninge

Län: Stockholms län

Land: Sverige

Referensnummer:
2021/695

Kontakt: Camilla Johansson, Enhetschef
08-606 70 00Mia Sparrings, Gruppledare
08-606 70 00

Facklig företrädare:
Fackliga företrädare kontaktas via växeln
08-606 70 00

Publicerat: 2021-11-23

Sista ansökningsdag:
2021-12-14

Senast uppdaterad: 2 december 2021