Vi söker nu en speciallärare för våra elever på Lärvux

Har du idéer för framtiden och drivs du av utmaningar? I Haninge får du utvecklas tillsammans med trygga kollegor som vill göra skillnad redan idag. Just nu pågår ett av de mest ambitiösa förändringsarbetena i vår kommuns historia. Vi bygger en ny stad, cirka 20 minuter från Söder. Följ med på vår resa.   

Välkommen att utvecklas med oss

Centrum Vux är Haninge kommuns egen vuxenutbildning, med närmare 4000 studerande och ett åttiotal anställda. Det är en mångkulturell arbetsplats med personal och elever från hela världen. Vi erbjuder kurser dagtid, kvällstid, i klassrum, flex och på distans. Hos oss kan de studerande läsa sfi, kurser inom grundläggande vuxenutbildning, särskild utbildning för vuxna, gymnasiekurser, och sammanhållna yrkesutbildningar. 

Ditt uppdrag

Tjänsten innefattar undervisning och sedvanliga arbetsuppgifter såsom planering, genomförande samt efterarbete och dokumentation av det dagliga arbetet. All undervisning planeras efter varje elevs förutsättningar. Vidare innebär tjänsten ett nära samarbete i arbetslag, arbete i skolans studerandeteam och samverkan med olika funktioner som finns kring våra elever såsom gode män, kontaktpersoner, daglig verksamhet, assistenter med flera. 

Det här söker vi hos dig

Vi söker dig som har lärarlegitimation och speciallärarexamen. Vi ser gärna att du är speciallärare med inriktning intellektuell funktionsnedsättning eller har annan likvärdig specialpedagogisk kompetens. Tidigare erfarenhet av vuxenutbildning och arbete med vuxna som har en utvecklingsstörning eller förvärvad hjärnskada är meriterande.  

Du har mycket goda muntliga och skriftliga kunskaper i svenska. Utöver detta behöver du aktuella IT-kunskaper och kunna hantera digitala verktyg med inriktning mot digitala läromedel. Du har kunskap om metoder och pedagogiska hjälpmedel för att stötta elever med intellektuell funktionsnedsättning eller andra funktionsvariationer som innebär behov av stöd. Du har goda kunskaper om de lagar och system som påverkar våra elevers vardag liksom kunskap om de styrdokument som reglerar vuxenutbildningen.


Du är en strukturerad, flexibel, kreativ och lösningsfokuserad person. Du har ett öppet förhållningssätt och sätter eleven i fokus. Du har god samarbetsförmåga och ett stort intresse för vuxnas lärande. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. 

Vi erbjuder dig

Vi erbjuder dig ett utvecklande arbete som engagerar och utmanar, tillsammans med kunniga och ambitiösa kollegor och en erfaren skolledning. Vi sitter i ljusa, trevliga lokaler med parkeringsmöjligheter och närhet till köpcentrum, restauranger, naturområde med bad-, skid-, och löpspår, samt till Handens pendeltågsstation, endast 20 minuter från T-centralen. Vi har fri tillgång till gym i kommunhuset, rökfri arbetstid, friskvårdscheckar, årsarbetstid, klämdagar samt möjlighet till semesterväxling. Det är semestertjänst.

Det ska tydligt framgå i ansökan att du är behörig och legitimerad lärare, bifoga därför din lärarlegitimation med behörighetsförteckning. 

Det här kan vi erbjuda dig

Vi sitter i ljusa trevliga kontorslokaler med närhet till köpcentrum, restauranger, naturområde med bad, skid- och löpspår, samt till Handens pendeltågsstation, endast 20 minuter från Söder. Vi har fri tillgång till gym i kommunhuset, rökfri arbetstid, friskvårdsbidrag, årsarbetstid, klämdagar samt möjlighet till semesterväxling. I rollen ges du kontinuerlig kompetensutveckling utifrån behov.”

Välkommen med din ansökan! 

I den här rekryteringen har vi redan gjort våra val av annonskanaler och samarbetspartners. Vi undanber oss vänligt men bestämt all form av hjälp med rekryteringen från utomstående aktörer.

Logga in och sök jobbet

Om tjänsten

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Anställningens omfattning: Heltid

Tillträde: 1 januari

Löneform: månadslön

Antal lediga befattningar: 1

Sysselsättningsgrad: 100%

Ort: Haninge

Län: Stockholms län

Land: Sverige

Referensnummer:
2022/740

Kontakt: Håkan Lindgren
08-6067000

Facklig företrädare:
Fackliga företrädare kontaktas via växeln
08-6067000

Publicerat: 2022-09-12

Sista ansökningsdag:
2022-09-30

Senast uppdaterad: 17 september 2022