Vi söker en Barnskötare till Brandbergens förskolor

Har du idéer för framtiden och drivs du av utmaningar? I Haninge får du utvecklas tillsammans med trygga kollegor som vill göra skillnad redan idag. Just nu pågår ett av de mest ambitiösa förändringsarbetena i vår kommuns historia. Vi bygger en ny stad, cirka 20 minuter från Söder. Följ med på vår resa.   

Välkommen att utvecklas med oss

Alla Haninges kommunala förskolor arbetar med ett gemensamt projekt, där vi på olika sätt är "Tillsammans genom vär(l)den" med värden som demokrati, hållbarhet och kreativitet och inflytande.

Ditt uppdrag

Nu söker vi dig som är en skicklig pedagog och duktig på att organisera och strukturera den dagliga pedagogiska verksamheten. Du är van att arbeta med pedagogisk dokumentation, digitala verktyg och ett utforskande projektinriktat arbetssätt. Samt värdesätter möten mellan olika språk, kulturer och människor samt ser familjerna som en viktig resurs i det dagliga arbetet.

Brandbergens förskolor består av fyra förskolor (Trombonen, Tamburinen, Trumman och Dragspelet).
Alla inom gångavstånd från varandra. Barnens rätt till ett språk är en mycket angelägen fråga för oss. I enheten arbetar vi mycket med språklig utveckling (högläsning, bilder som stöd, TAKK, Polyglutt, drama…).
Vi inspirerad av Reggio Emilia's pedagogisk filosofi. Detta gör att vi ser på barnet som medskapare av omvärlden och sitt eget kunskapande. Vi har ett projekterande arbetssätt, och använder oss av lärplattformen Unikum för att dokumentera såväl barnens enskilda lärande som gruppens lärande.
Vi skriver kontinuerligt systematiskt kvalitetsarbete kring vårt projekterande arbete.


Vi söker dig som, tillsammans med oss i Brandbergens förskolor, vill vara med i vårt utvecklingsarbete och är en medforskande pedagog och som har barnens bästa i fokus. Som barnskötare blir du en del av det pedagogiska arbetet. Du är handlingskraftig och ser möjligheter istället för hinder. För oss är delaktighet och ägandeskap viktiga värdeord. Vi strävar efter att alla medarbetare känner att de är en betydelsefull länk. I Brandbergen har vi närhet till naturen med fina parker och grönområden. Vi har även skogen precis inpå knuten. Ett arbete pågår med att bli ännu bättre på att ta tillvara detta, samt även vidareutveckla våra förskolegårdar – Ute Rummet.
I Haninge Kommun arbetar vi med ett kommungemensamt projektarbete ”Tillsammans genom vär(l)den”. Vår vision är att knyta ihop det projekterande arbetet med vår Verksamhetsplan, Plan för trygghetsskapande arbete, ”Minihjältar” (Hållbarhetsarbete) och årshjulets firande av traditioner.

Det här söker vi hos dig

  • Du är utbildad barnskötare och har erfarenhet av arbete på förskola
  • Du har god kännedom om läroplanen
  • Du har goda kunskaper inom IT
  • Du har ett tydligt fokus på det pedagogiska uppdraget, är bra på att se helheten och att finna lösningar.
  • Har ett genuint intresse för såväl språkliga som sociala utmaningar.

Det här kan vi erbjuda dig

• Kommungemensam och intern fortbildning.
• Arbetskläder, friskvårdsbidrag och semesterväxling.
• Reflektionstid.
• Specialpedagog, Ateljérista och Pedagogista för området.
• Vaktmästare för området.


Meriterande kvalifikationer
• Mycket god förmåga att kommunicera på svenska i tal och skrift.
• Ansvarstagande, strukturerad, lösningsfokuserad och innovativ.

• Digital kompetens

 

Välkommen med din ansökan! Intervjuer kommer ske löpande så tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. 

I den här rekryteringen har vi redan gjort våra val av annonskanaler och samarbetspartners. Vi undanber oss vänligt men bestämt all form av hjälp med rekryteringen från utomstående aktörer.

Logga in och sök jobbet

Om tjänsten

Anställningsform: Provanställning

Anställningens omfattning: Heltid

Tillträde: Enligt överenskommelse

Löneform: månadslön

Antal lediga befattningar: 1

Sysselsättningsgrad: 100%

Ort: Haninge

Län: Stockholms län

Land: Sverige

Referensnummer:
2022/903

Kontakt: Jannice Jarpe
08-6065021

Facklig företrädare:
Fackliga företrädare kontaktas via växeln
08-6067000

Publicerat: 2022-11-22

Sista ansökningsdag:
2022-12-15

Senast uppdaterad: 29 november 2022