Vi satsar på trygghet! Förebyggande socialsekreterare- barn och unga

Har du idéer för framtiden och drivs du av utmaningar? I Haninge får du utvecklas tillsammans med trygga kollegor som vill göra skillnad redan idag. Just nu pågår ett av de mest ambitiösa förändringsarbetena i vår kommuns historia. Vi bygger en ny stad, cirka 20 minuter från Söder. Följ med på vår resa.  I Haninge kommun har våra medarbetare mer eller mindre kontakt med medborgare i alla åldrar. För att förhindra smittspridning både på arbetsplatsen och i samhället har Haninge kommun fattat beslut om att införa vaccinationskrav på samtliga nyanställningar i Haninge kommun från och med den 1 januari 2022. För tjänster inom social- och äldreförvaltningen gäller beslutet från 8 december 2021. Du behöver därför uppvisa ett giltigt vaccinationsbevis från E-hälsomyndigheten inför en anställning. I vissa förekommande fall kan undantas ges, t ex av medicinska skäl.

Välkommen att utvecklas med oss

Haninge kommun satsar på ökad trygghet. Att barn och unga som bryter mot normer, regler och lagar ges stöd så tidigt som möjligt för att minska risken för allvarlig problematik eller brottslig utveckling. För att vi i ett tidigt skede ska upptäcka och identifiera barn och unga som är i behov av stöd samt erbjuda och motivera föräldrar och barn/unga att ta emot hjälp för att bryta en negativ utveckling, så utökar vi nu kommunens förebyggande team med tre visstidsanställningar. 

Förebyggandeteamet  är ett av tre team inom Mottagningsenheten. I teamet ingår förutom  förebyggande socialsekreterare stödcentrum

Vi söker dig som  har engagemang, kompetens och erfarenhet av att i samverkan arbeta förebyggande i syfte att motverka att barn och unga riskerar ogynnsam utveckling.

Det övergripande syftet med uppdraget är att:

-  Inom kommunövergripande samverkan planera för insatser riktade mot barn/unga och deras föräldrar.

- Säkerställa att brottsutsatta barn och unga ges stöd.

- Hantera förhandsbedömningar; korrekt och rättssäkert.

 Vi lägger stor vikt vid gott professionellt bemötande mot våra klienter, samarbetspartners och varandra.

För att trivas hos oss behöver du vara en lagspelare som vill arbeta i ett team och en enhet där en stöttar varandra och hjälps åt. Hos oss arbetar vi med att utveckla verksamheten och du förväntas ta en aktiv del i att driva och utveckla arbetet mot uppsatta mål inom teamet. Inom enheten ingår även mottagningsteam, barn och unga och relationsvåldsteam. Enheten leds av enhetschef och två gruppledare som leder det dagliga arbetet. 

Ditt uppdrag

Vi söker dig som har kunskap och engagemang vad gäller förebyggande arbete. Uppdraget innebär att barn och unga som bryter mot normer, regler och lagar utifrån samverkan ges stöd så tidigt som möjligt för att minska risken för allvarlig problematik eller brottslig utveckling. Att tidigt upptäcka och  identifiera barn och unga som är i behov av stöd i ett tidigt skede samt kunna erbjuda och motivera föräldrar och barn/unga att ta emot hjälp för att bryta en negativ utveckling.

Det här söker vi hos dig

  • Socionomexamen
  • Kunskap om arbete med förhandsbedömningar barn och unga
  • Erfarenhet av samverkan inom ramen för förebyggande arbete med barn och unga
  • Förmåga att uttrycka dig korrekt och lättförståeligt i tal och skrift
  • Kunskap och erfarenhet av nätverksmöten/rådslag

Meriterande

  • Erfarenhet av socialtjänstens förebyggande arbete vad gäller barn och unga.

Det här kan vi erbjuda dig

Ett utvecklande arbete som engagerar och utmanar, tillsammans med kunniga kollegor och erfarna chefer. Vi sitter i ljusa trevliga kontorslokaler med goda parkeringsmöjligheter och närhet till köpcentrum, restauranger, naturområde med bad, skid- och löpspår, samt till Handens pendeltågsstation, endast 20 minuter från T-centralen. Vi har fri tillgång till gym i kommunhuset, rökfri arbetstid, friskvårdscheckar.

Välkommen med din ansökan!  Tillsättning av de tidsbegränsade tjänsterna sker under förutsättning att vederbörligt beslut fattas

I den här rekryteringen har vi redan gjort våra val av annonskanaler och samarbetspartners. Vi undanber oss vänligt men bestämt all form av hjälp med rekryteringen från utomstående aktörer.

Visst kvällsarbete ingår.

Logga in och sök jobbet

Om tjänsten

Anställningsform: Visstidsanställning längre än 6 månader

Anställningens omfattning: Heltid

Tillträde: Enligt överenskommelse

Löneform: Månadslön

Antal lediga befattningar: 3

Sysselsättningsgrad: 100%

Ort: Haninge

Län: Stockholms län

Land: Sverige

Referensnummer:
2021/778

Kontakt: Frida Bernhardsson
08-606 70 00

Facklig företrädare:
Fackliga företrädare kontaktas via växeln
08-606 70 00

Publicerat: 2021-12-29

Sista ansökningsdag:
2022-01-19

Senast uppdaterad: 17 januari 2022