Verksamhetscontroller Stadsbyggnadsförvaltningen

Har du idéer för framtiden och drivs du av utmaningar? I Haninge får du utvecklas tillsammans med trygga kollegor som vill göra skillnad redan idag. Just nu pågår ett av de mest ambitiösa förändringsarbetena i vår kommuns historia. Vi bygger en ny stad, cirka 20 minuter från Söder. Följ med på vår resa. 

Välkommen att utvecklas med oss

Stadsbyggnadsförvaltningen ansvarar för de kommunala verksamheterna inom detaljplanering, bygglovshantering samt mätning och kartframställning. Förvaltningen ansvarar för kommunens vägar, parker, vatten- och avloppsverksamhet, är kommunens myndighet i trafikfrågor och hamnfrågor samt myndighet för adresshantering och lägenhetsregister. Nu söker vi en verksamhetscontroller till förvaltningens Stab, där du kommer arbeta med tillsammans med förvaltningens alla verksamheter i uppföljnings och analysarbete. I staben arbetar förvaltningens koordinator, arkivarie, IT-strateg, och systemförvaltare med uppdrag inom kvalitet, utveckling och uppföljning. Din närmsta chef blir förvaltningens biträdande förvaltningschef.

Ditt uppdrag

Du kommer att vara en viktig stödfunktion i förvaltningens uppföljnings- och analysarbete. Du har ansvar för förvaltningsövergripande verksamhetsplanering, verksamhetsstyrning och uppföljning. Du är också ett stöd till förvaltningens chefer inom området och medverkar i kommunövergripande utvecklingsarbete. 

Dina huvudsakliga ansvarsområden kommer att vara:

  • Ansvara för stadsbyggnadsnämndens tertialrapporter, strategi och budgetdokument, mål och budget, årsredovisning samt internkontroll.
  • Analys och utredningsarbete, besvara remisser och ta fram beslutsunderlag
  • Bearbeta, analysera och sammanfatta rapporter eller liknande inom ett område
  • Ansvara för att ta fram, beskriva och analysera relevanta nyckeltal inom till exempel kvalitet och effektivitet.

Det här söker vi hos dig

Vi söker dig med lägst samhällsvetenskaplig kandidatexamen inom statsvetenskap eller annat område som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Du har erfarenhet av övergripande utrednings- och uppföljningsarbete samt erfarenhet av att skriva professionella rapporter, utredningar och liknande. Du har ett proaktivt helhetstänk och har du tidigare erfarenhet av att ha arbetat i offentlig verksamhet och politiskt styrd organisation  ser vid det som meriterande.

Arbetet kräver att du har lätt för att bearbeta, strukturera, analysera och sammanfatta stora textmassor på ett effektivt sätt. Du har mycket god förmåga i användandet av digitala verktyg och system. Du kan förmedla dina analyser på ett lättförståeligt och transparent sätt både skriftligt och vid muntlig presentation. Du organiserar, driver och följer upp ditt eget arbete systematiskt.

I rekryteringen lägger vi stor vikt vid personlig lämplighet.

 

Det här kan vi erbjuda dig

Vi erbjuder dig ett utvecklande arbete som engagerar och utmanar tillsammans med kunniga och erfarna kolleger. Vi sitter i ljusa och trevliga kontorslokaler med goda parkeringsmöjligheter och närhet till köpcentrum, restauranger, naturområde med bad, skid- och löpspår, samt till Handens pendeltågsstation, endast 20 minuter från T-centralen. Vi har fri tillgång till gym i kommunhuset, friskvårdscheckar, årsarbetstid, klämdagar samt möjlighet till semesterväxling.

Välkommen med din ansökan! Intervjuer kommer ske löpande så tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

Logga in och sök jobbet

Kontakt för den här sidan: haningekommun@haninge.se

Senast uppdaterad: 23 oktober 2020