Verksamhetschef - Särskilt boende LSS

Har du idéer för framtiden och drivs du av utmaningar? I Haninge får du utvecklas tillsammans med trygga kollegor som vill göra skillnad redan idag. Just nu pågår ett av de mest ambitiösa förändringsarbetena i vår kommuns historia. Vi bygger en ny stad, cirka 20 minuter från Söder. Följ med på vår resa.  I Haninge kommun har våra medarbetare mer eller mindre kontakt med medborgare i alla åldrar. För att förhindra smittspridning både på arbetsplatsen och i samhället har Haninge kommun fattat beslut om att införa vaccinationskrav på samtliga nyanställningar i Haninge kommun från och med den 1 januari 2022. För tjänster inom social- och äldreförvaltningen gäller beslutet från 8 december 2021. Du behöver därför uppvisa ett giltigt vaccinationsbevis från E-hälsomyndigheten inför en anställning. I vissa förekommande fall kan undantas ges, t ex av medicinska skäl.

Smiley face

Välkommen att utvecklas med oss
Välkommen till en spännande vardag där vi tar Haninge in i framtiden- Vi har tid för utveckling och rum för idéer. Vi söker dig som vill komma hit och göra skillnad i en organisation med kvalitet, engagemang, arbetsglädje och utveckling!
På social- och äldreförvaltningen arbetar vi med människors livssituation genom hela livet.
Förvaltningen ansvarar för att kommunens invånare får rätt omsorg och stöd. I Haninge kommun ska alla invånare känna sig trygga och säkra.

Beskrivning av verksamheten

Verksamhetsområdet innefattar idag upp till fyra LSS-bostäder. Samtliga utför stöd till personer som är beviljade bostad med särskild service enligt LSS. 

Bemanningen i verksamheterna är utformad efter brukarnas behov och arbetsgruppen består just nu av ca 20 tillsvidareanställda stödassistenter samt ett antal timvikarier.

I de fyra verksamheterna finns två samordnare som avlastar verksamhetschef med administration. I samordnarens roll ingår även, att vara en pedagogisk förebild i verksamheten.

Vi arbetar för att alla ska kunna leva ett självständigt liv med sina individuella rättigheter och möjlighet att styra sin vardag.

Vi söker dig som är ledare med förmåga att motivera, samordna, följa upp, skapa engagemang och
delaktighet.

Ditt uppdrag
Som verksamhetschef ansvarar du för att leda, utveckla och följa upp dina verksamheter mot uppsatta mål när det gäller kvalitet, medarbetare, arbetsmiljö och ekonomi.

Du kommer även ha ansvar för verksamheternas resultat när det gäller ekonomi, personal och
verksamhetsutveckling. Du bidrar och finner stöd i vår ledningsgrupp som består av 14 erfarna verksamhetschefer, två utvecklingsledare och en avdelningschef.

Ditt huvuduppdrag är att genom effektiv och lösningsorienterad arbetsledning säkerställa att vi levererar ett stöd med mycket god kvalitet och respekt i utförandet för de vi är till för.
Målsättningen är att ge målgruppen bättre möjligheter till att leva ett bra och självständigt liv. 

Det transformativa ledarskapet är vår väg till att nå tillitsbaserad styrning och stödjer ett hälsofrämjande arbetssätt. Detta bygger på förmågan att utmana till förändringar och ständiga förbättringar, att vara en förebild, att kunna situationsanpassa sitt ledarskap samt att uppmuntra sina medarbetare. 

Det här söker vi hos dig
• Socionomexamen eller likvärdig högskoleutbildning.

• Minst 2 års erfarenhet av ledarskap med budget, personal- och arbetsmiljöansvar. 

• Väl förtrogen med gällande lagstiftning, förordningar och föreskrifter inom verksamhetsområdet,
funktionsnedsättning.

• Kunskap och erfarenhet av neuropsykiatriska funktionsnedsättningar, utmanande beteende, alternativ kompletterande kommunikation och lågaffektivt bemötande. 

• IT-kunskaper samt förmåga att lätt kunna sätta sig in i ny teknik och system. 

Din kompetens
Vi söker dig som är en inspirerande ledare. Du är en varm och trygg person som lätt skapar relationer, är förtroendeingivande och har stor samarbetsförmåga.
Ditt positiva förhållningssätt präglar ledarskapet och gör dig till en förebild i organisationen. Du skapar engagemang och delaktighet, gärna med humor och arbetsglädje.
Du är en person med tydligt verksamhetsfokus, intresse för utveckling och de tillgängliga resurser som finns använder du på ett smart och ansvarsfullt sätt.
För att lyckas med uppdraget ser vi vikten av att du är en stabil, strukturerad person som är van vid självständigt arbete med tydliga beslut.

Du har en har en helhetssyn och tänker långsiktigt samtidigt som du är mål- och resultatfokuserad.

Några egenskaper som är extra viktiga för dig som ledare är att vara flexibel, modig, prestigelös, lyhörd, nyfiken och kommunikativ. 


Vi erbjuder dig
Ett utvecklande och spännande arbete som engagerar och utmanar, tillsammans med kunniga kollegor och medarbetare. Du ingår i avdelningens ledningsgrupp och har ditt kontor i ljusa lokaler i vårt kommunhus. Vi har fri tillgång till gym i kommunhuset, friskvårdscheckar, årsarbetstid, klämdagar samt möjlighet till semesterväxling.

Provanställning kan komma att tillämpas. 

Vill du få en inblick i vår verksamhet eller kommunen?

Gå gärna in på vår hemsida: https://www.haninge.se/

Välkommen med din ansökan! Intervjuer kommer ske löpande så tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

I den här rekryteringen har vi redan gjort våra val av annonskanaler och samarbetspartners. Vi undanber oss vänligt men bestämt all form av hjälp med rekryteringen från utomstående aktörer.

Logga in och sök jobbet

Om tjänsten

Anställningsform: Visstidsanställning längre än 6 månader

Anställningens omfattning: Heltid

Tillträde: 2022-05-01 eller enligt överenskommelse

Löneform: Månadslön

Antal lediga befattningar: 1

Sysselsättningsgrad: 100%

Ort: Haninge

Län: Stockholms län

Land: Sverige

Referensnummer:
2021/744

Kontakt: Carl Magnus Kinnander
08-606 71 59

Facklig företrädare:
Fackliga företrädare kontaktas via växeln
08-606 70 00

Facklig företrädare:
Stefan Ström, chefsombud Vision
08-606 17 46

Publicerat: 2022-01-14

Sista ansökningsdag:
2022-02-06

Senast uppdaterad: 19 januari 2022