Teknikchef till vår nya avdelning

Har du idéer för framtiden och drivs du av utmaningar? I Haninge får du utvecklas tillsammans med trygga kollegor som vill göra skillnad redan idag. Just nu pågår ett av de mest ambitiösa förändringsarbetena i vår kommuns historia. Vi bygger en ny stad, cirka 20 minuter från Söder. Följ med på vår resa.   

Vi söker en engagerad, modig och drivande avdelningschef till vår nya avdelning park & teknik. Avdelningen består av ca 75 medarbetare och har en rik bredd av kompetenser som sträcker sig över hela samhällsbyggnadsprocessen från idé till drift. Det nya är att vi slagit samman två avdelningar till en för att få en gemensam driftorganisation och samlad projekt- och utredningsverksamhet. Tillsammans förvaltar vi och utvecklar den offentliga miljön och levererar en god service till dem som bor, verkar och besöker Haninge. Motiveras du av utmaningar och gillar att driva utveckling och leda i förändring så erbjuder vi dig en stimulerande roll som avdelningschef inom en kommun med hög tillväxttakt.

Vi tror att du idag kanske finns på en verksamhet som ansvarar för stora investeringsprojekt inom infrastruktur alternativt samhällsbyggnad eller i annan kommun med minst fem års erfarenhet som chef. Eller så finns du på ett konsultbolag eller entreprenörsföretag och vill utmanas av att arbeta på och utveckla verksamhet på beställarsidan.

 

Ditt uppdrag

I ditt uppdrag som avdelningschef har du ansvar för att avdelningen når de ekonomiska, samt verksamhetsspecifika målen. I rollen som avdelningschef har du även ansvar för avdelningens kvalitetsarbete samt personal- och arbetsmiljöansvar.

Befattningen är placerad på stadsbyggnadsförvaltningen och du rapporterar till förvaltningsdirektören och ingår i förvaltningens ledningsgrupp. I din roll stöttar du avdelningens enhetschefer i deras uppdrag och utveckling. Du är delaktig i och ibland drivande i kommunövergripande projekt.

Avdelningen park och teknik är ny och en sammanslagning av två tidigare avdelningar (Park och natur samt teknik). Ditt uppdrag är att fullfölja sammanslagningen och skapa förutsättningar för att avdelningen utvecklas i samklang med hela stadsbyggnadsförvaltningen och vår portföljstyrning, en samverkansmodell för att nå kommungemensamma mål. Därför är ditt arbete med utvecklingen av avdelningens arbetssätt, strukturer och kultur lika viktigt som ditt bidrag till utvecklingen inom hela stadsbyggnadsförvaltningen, ledningsgruppen och Haninge kommun.

 

Arbetsuppgifter

Som avdelningschef är ditt uppdrag att leda och utveckla avdelningen där park, trafik, gata/väg samt fordonsverkstad ingår. Du har verksamhet, budget och personalansvar för din avdelning.

I din roll som avdelningschef har du mycket kontakter med både interna och externa uppdragsgivare, intressenter, konsulter och entreprenörer. Du behöver därför ha en hög professionalism och integritet i ditt agerande. I arbetsuppgifterna ingår att samordna avdelningens investeringar och budgetera för dessa. Du arbetar förebyggande med drift och underhåll för den tekniska verksamheten.

 

Personliga egenskaper

Du är en drivande, utvecklingsorienterad och kommunikativ person. Du är trygg som ledare och förväntas uppnå resultat genom att tillämpa ett transformativt ledarskap i kombination med att skapa förtroende och tillit hos andra.
Du har en helhetssyn, en strategisk och analytisk förmåga, ett mål- och resultatinriktat arbetssätt och du vet hur man driver utvecklingsarbete på både strategisk och operativ nivå. Att du har en god samarbetsförmåga och förmåga att skapa och upprätthålla goda relationer är viktigt då du kommer att ha mycket samarbete både inom och utanför organisationen. Att du är serviceinriktad är också viktigt då du i din roll kommer att vara en kontaktyta ut mot kommunens medborgare. Du har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift.

 

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en för tjänsten relevant akademisk utbildning alternativt flerårig erfarenhet av liknande arbete. Då du kommer att vara chef över och leda andra chefer så behöver du ha tidigare chefserfarenheter med bra resultat och goda referenser.

Det är meriterande om du har erfarenhet av en förvaltande organisation och/eller goda kunskaper i entreprenadjuridik, kalkylering och projektledning. Du ska ha B-körkort.

 

Välkommen till oss på Haninge kommun!

I denna tjänst samarbetar vi med TNG och alla ansökningar går via dem. Du söker tjänsten genom att klicka på länken nedan. Dina uppgifter kan komma att sparas både av TNG och Haninge kommun i denna process.

Sök tjänsten på denna länk!

 

Om tjänsten

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Anställningens omfattning: Heltid

Tillträde: Enligt ÖK

Löneform: Fast lön

Antal lediga befattningar: 1

Sysselsättningsgrad: 100

Ort: Haninge

Län: Stockholms län

Land: Sverige

Referensnummer:
2022/512

Kontakt: Daniel Johansson-Falk
072-8573528

Facklig företrädare:
Fackliga företrädare kontaktas via växeln
08-6067000

Publicerat: 2022-06-07

Sista ansökningsdag:
2022-06-26

Senast uppdaterad: 8 juni 2022