Teckenspråkskunnig ledsagare sökes

Har du idéer för framtiden och drivs du av utmaningar? I Haninge får du utvecklas tillsammans med trygga kollegor som vill göra skillnad redan idag. Just nu pågår ett av de mest ambitiösa förändringsarbetena i vår kommuns historia. Vi bygger en ny stad, cirka 20 minuter från Söder. Följ med på vår resa.   

Smiley face Hos oss på social- och äldreförvaltningen får du vara med och bidra till ett bättre liv för de vi är till för. Tillsammans med oss kommer du få vara med och skapa rätt förutsättningar och hitta nya lösningar för att klara vårt uppdrag med god kvalité idag och i framtiden. Här ansvarar vi för livets hela resa inom individ- och familjeomsorg, stöd och service till personer med funktionsnedsättning och för omsorg och stöd i olika former till kommuninvånare, över 65 år. Vill du tillsammans med oss bidra till ett bättre liv?

Välkommen att utvecklas med oss

Kontaktverksamheten har ledsagar-, avlösar- och kontaktpersonsuppdrag till ungdomar och vuxna inom LSS (lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade) samt till vuxna inom SoL (socialtjänstlagen). 

 

Uppdraget

Teckenspråkskunnig ledsagare sökes till yngre kvinna och omfattar 10 timmar i månaden. Som ledsagare hjälper och stöttar du insatstagaren att ta sig till och från olika aktiviteter utifrån önskemål. Insatsen kommer främst att utföras under kvällstid men även helgpass kan förekomma. Dagar och tider planerar ledsagare och insatstagare tillsammans. 

Syftet med insatsen är att bryta den sociala isolering som kan vara en följd av att ha en funktionsvariation. 

 

Det här söker vi hos dig

Som person är du empatisk, ansvarsfull, pålitlig och brinner för att hjälpa andra. Du har lätt för att ta egna initiativ, kan arbeta självständigt och besitter förmågan att skapa goda relationer med andra människor. Du är teckenspråkskunnig och kan vara ett stöd i aktiviteter samt i kontakten med andra människor. Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet av att arbeta med människor som har olika funktionsvariationer, men det är inget krav. Då man arbetar i nära relation är det viktigt att du har ett långsiktigt tänk för uppdraget.

Ersättning

Att vara ledsagare är en social insats. Du får du timarvode och ersättning för de utgifter du har i uppdraget.

 

Hur går det till?

Innan du kan påbörja ett uppdrag gör en kontaktsekreterare en utredning av dig genom intervju, referenstagning och registerutdrag från Polisen. Observera att en anställning kan ske först efter att ett godtagbart registerutdrag från Polisens erhållits.

 

Välkommen med din ansökan! 

I den här rekryteringen har vi redan gjort våra val av annonskanaler och samarbetspartners. Vi undanber oss vänligt men bestämt all form av hjälp med rekryteringen från utomstående aktörer.

Logga in och sök jobbet

Haninge kommun ser mångfald som en styrka och välkomnar alla sökande.

Vår kompetensbaserade rekryteringsmetodik syftar till att fokusera på individens kompetens och därigenom även motverka diskriminering.

Om tjänsten

Anställningsform: Särskild visstidsanställning

Anställningens omfattning: Deltid

Tillträde: Enligt överenskommelse

Löneform: Timlön

Antal lediga befattningar: 1

Sysselsättningsgrad: 10 timmar i månaden

Ort: Haninge

Län: Stockholms län

Land: Sverige

Referensnummer:
2023/184

Kontakt: Nathalie Sjöbeck
08-6067000

Facklig företrädare:
Fackliga företrädare kontaktas via växeln
08-6067000

Publicerat: 2023-03-17

Sista ansökningsdag:
2023-06-30

Senast uppdaterad: 30 mars 2023