Suomenkielinen lastentarhanopettaja med vilja att utveckla och utvecklas

Har du idéer för framtiden och drivs du av utmaningar? I Haninge får du utvecklas tillsammans med trygga kollegor som vill göra skillnad redan idag. Just nu pågår ett av de mest ambitiösa förändringsarbetena i vår kommuns historia. Vi bygger en ny stad, cirka 20 minuter från Söder. Följ med på vår resa. 

Beskrivning av verksamheten

Förskolan i Haningen kommun startade 2015 ett övergripande projekt "Bygga drömvär(l)den" i samarbete med Reggio Emilia Institutet. Ett projekt där värden som hållbar utveckling, den moderna barndomen, demokrati och solidaritet, kreativitet, fantasi och att våga drömma är centrala. Projektet har utvecklats vidare till Vär(l)den av möten.  Vi på Södra Handens förskolor Eken, Kastanjen och Tallen är med och vill tillsammans med andra förskolor utveckla en likvärdig förskola för alla Haninges barn.

Är du redo för höga förväntningar i en prestigelös kultur? Då är du välkommen till oss. Vi har tid för utveckling och rum för idéer.

 

Ditt uppdrag

Som förskollärare leder, organiserar och arbetar du systematiskt med barnkonventionens intentioner som grund så att barnens liv, utveckling och lärande på förskolan  blir inspirerande och meningsfull. Du ansvarar över undervisningen som ska utgå från ett innehåll som är planerat eller uppstår spontant eftersom barns utveckling och lärande sker hela tiden. Du ansvarar för att det målinriktade arbetet främjar barns utveckling och lärande. Som förskollärare har du ett särskilt ansvar i utbildningen som arbetslaget genomför gemensamt.

På Kantele har du ett särskilt uppdrag att främja barns utveckling av en kulturell identitet och användning av det egna minoritetsspråket finska.

Du ska kunna anpassa undervisningen till barnen och arbetar medvetet med barns inflytande och demokrati.
Du ansvarar över att arbetslaget planerar, genomför och dokumenterar det pedagogiska arbetet i förskolan, följer upp barnens processer och medverkar till en hållbar utveckling.


Du ansvarar över att skapa en trygg och utforskningsbar miljö där meningsfullt lärande och omsorg bildar en helhet.

Du ingår i pedagogiska nätverk
Du värdesätter möten mellan olika språk, kulturer och människor samt ser familjerna som en viktig resurs i det dagliga arbetet.

 

Din kompetens

  • förskollärarutbildning
  • Flera års erfarenhet av arbete i förskola.
  • Förtrogen med Reggio Emilias pedagogiska filosofi och projekterande förhållningssätt.
  • Har kunskap om och kompetens i flerspråkighet och den finska kulturens särdrag.
  • Dokumenterad erfarenhet av arbete med pedagogisk dokumentation.
  • Behärskar både det finska och det svenska språket i tal och skrift.
  • Meriterande kompetenser är insikter i interkulturellt förhållningssätt och normkritiska perspektiv samt flerspråkighet.
  • Kompetens i användandet av digitala verktyg.

Du är mål- och resultatorienterad och kan ta initiativ som bidrar till verksamhetsutveckling. Som pedagog är du medledare och samarbetar bra med både barn, kollegor och vårdnadshavare. Du använder din kulturella medvetenhet och förmåga att se helheter när du strukturerat tar dig an samarbetet kring de pedagogiska utmaningarna som uppdraget innebär. Du är verksamhetsfokuserad och kreativ när du skapar meningsfulla sammanhang och en hållbar framtid för barnen.  

  

Vi erbjuder dig

Utveckling genom våra pedagogiska forum, nätverk i specialpedagogiska frågor och gemenskap med engagerade kollegor. 

Vi har fri tillgång till gym i kommunhuset, rökfri arbetstid och friskvårdscheckar samt arbetskläder.

 

Välkommen med din ansökan! Intervjuer kommer ske löpande så tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

I den här rekryteringen har vi redan gjort våra val av annonskanaler och samarbetspartners. Vi undanber oss vänligt men bestämt all form av hjälp med rekryteringen från utomstående aktörer.

Logga in och sök jobbet

Kontakt för den här sidan: haningekommun@haninge.se

Senast uppdaterad: 14 oktober 2020