Studie- och yrkesvägledare

Har du idéer för framtiden och drivs du av utmaningar? I Haninge får du utvecklas tillsammans med trygga kollegor som vill göra skillnad redan idag. Just nu pågår ett av de mest ambitiösa förändringsarbetena i vår kommuns historia. Vi bygger en ny stad, cirka 20 minuter från Söder. Följ med på vår resa. 

Välkommen att utvecklas med oss

Haninge kommun söker en Studie- och yrkesvägledare till Jobbcenter, en verksamhet inom Arbetsmarknadscenter där du får hjälp med jobbcoachning, ansökningshandlingar, vägledning och yrkesplanering, intervjuförberedelser m m.

På Jobbcenter arbetar idag två jobbcoacher som nu behöver kompletteras av en studie- och yrkesvägledare.

Har du idéer för framtiden och drivs du av utmaningar? I Haninge får du utvecklas tillsammans med trygga kollegor som vill göra skillnad redan idag.

Just nu pågår ett av de mest ambitiösa förändringsarbetena i vår kommuns historia. Vi bygger en ny stad,cirka 20 minuter från Söder. Följ med på vår resa. Välkommen att utvecklas med oss.

Tjänsten är en visstidsanställning/projektanställning perioden 2020-09-01 (eller efter överenskommelse) till 2022-06-31.

Ditt uppdrag

Våra deltagare är kommuninvånare som saknar arbete och uppbär försörjningsstöd, många saknar dessutom en inriktning på sitt yrkesliv, eller behöver hjälp i att byta yrke. Det är där du kommer in.

Tillsammans med deltagare både enskilt och i grupp ska du finna vägar mot jobb eller studier. Du ska också ge stöd i att skriva personliga ansökningshandlingar. Samverka med uppdragsgivare och andra aktörer.

Dina arbetsuppgifter blir även: kartlägga behov, resurser och önskemål. Ge support och coacha, råd och vägledning samt systematisk dokumentera och göra uppföljningar.

Det här söker vi hos dig

  • Akademisk utbildning som studie- och yrkesvägledare eller inom det beteendevetenskapliga området.
  • Erfarenhet av att vägleda personer som står långt ifrån arbetsmarknaden.
  • Kunskap inom arbetsmarknadsområdet och erfarenhet av att jobba med individuell planering.

Kompetenser

  • Du är genuint intresserad av att arbeta med människor, visar förståelse, uppmärksammar, lyssnar, rådfrågar, stödjer och skapar dialog.
  • Du är samhällsorienterad och har god kunskap om aktuella samverkande myndigheter, deras regelverk och lagstiftning.
  • Du är välstrukturerad i ditt arbete genom att planera, organisera och följa upp på ett effektivt sätt.
  • Du har ett nyfiket utforskande förhållningssätt i allt du gör. Självklart kommunicerar du också tydligt med stor lyhördhet, och är välformulerad i skrift.
  • Du har förmågan att motivera, inspirera, vara idérik och flexibel i bemötandet av deltagare.

Det här kan vi erbjuda dig

Vi erbjuder dig ett viktigt spännande och utvecklande arbete som engagerar och utmanar, tillsammans med trevliga och kunniga kollegor och erfarna chefer. Vi har fri tillgång till gym i kommunhuset, rökfri arbetstid, friskvårdscheckar, årsarbetstid, klämdagar samt möjlighet till semesterväxling.

Vill du veta mer?

Gå gärna in på vår hemsida: www.haninge.se eller kontakta:

Lars Sundström, Enhetschef Arbetsmarknadscenter.

Mail: lars.sundstrom@hainge.se eller 08-606 87 59.

Välkommen med din ansökan! Intervjuer kommer ske löpande så tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

I den här rekryteringen har vi redan gjort våra val av annonskanaler och samarbetspartners. Vi undanber oss vänligt men bestämt all form av hjälp med rekryteringen från utomstående aktörer.

Logga in och sök jobbet

Kontakt för den här sidan: haningekommun@haninge.se

Senast uppdaterad: 12 augusti 2020