Specialpedagog sökes

Har du idéer för framtiden och drivs du av utmaningar? I Haninge får du utvecklas tillsammans med trygga kollegor som vill göra skillnad redan idag. Just nu pågår ett av de mest ambitiösa förändringsarbetena i vår kommuns historia. Vi bygger en ny stad, cirka 20 minuter från Söder. Följ med på vår resa. 

Smiley face

Välkommen att utvecklas med oss!

Ribbybergskolan är en F-6 skola med ca 520 elever. Skolan är belägen nära Västerhaninge centrum med närhet till pendeltåg och bussar. Vår vision är "Tillsammans når vi målet". Värdegrundsarbetet är därför en viktig och central del för oss på Ribbybergsskolan. Vi har också påbörjat ett utvecklingsarbete enligt Haninge kommuns satsning på kvalitet i undervisningen. 

Vi är en arbetsplats där alla har inflytande och kan påverka. På så sätt skapar vi arbetsglädje och engagemang där vi trivs tillsammans!  

Vår målsättning är att alla våra elever ska lämna Ribbybergsskolan med goda kunskaper och en stark tilltro till sig själv och sin egen förmåga. 

 

Ditt uppdrag 

Uppdraget innebär att leda elevhälsoarbetet och elevhälsoteamet på skolan för att samordna resurser och insatser för elever i behov av särskilt stöd. Som specialpedagog är du aktiv i skolans systematiska kvalitetsarbete för att främja tillgängliga lärmiljöer för alla elever och du medverkar i att utveckla stödinsatser i det främjande och förebyggande arbetet på både skola och fritids. 

I uppdraget som specialpedagog ingår bland annat att: 

- tillföra specialpedagogisk kompetens som ett stöd i det pedagogiska arbetet och i den övergripande planeringen av elevhälsans arbete, samt kartlägga hinder och möjligheter i skolmiljön för elever i behov av särskilt stöd

- vara ett stöd i arbetet med pedagogiska utredningar och åtgärdsprogram

- ge handledning och konsultation till pedagogisk personal

- följa upp, utvärdera och stödja utvecklingen av verksamhetens lärandemiljöer

- vara samordnare mellan EHT och pedagogisk personal. 

- vara samordnande part i kommunikationen mellan skola och externa parter 

- Undervisa elever i speciellt utformade träningsläger enligt skolans årshjul

 

Det här söker vi hos dig 

Ditt arbete vilar i en stark värdegrund med eleven i centrum och du har en stark tilltro till alla elevers önskan att lyckas. Du har ett holistiskt perspektiv på eleven och samverkar med andra runt eleven för att hitta vägar framåt. Du har ett professionellt förhållningssätt i mötet med elever, kollegor och vårdnadshavare och din goda insikt om människors olika förutsättningar gör att du skickligt anpassar ditt sätt att förmedla budskap beroende på situation och person du möter. 

Du har en utvecklad samarbetsförmåga och kan både leda och delta aktivt i alla typer av möteskonstellationer du ingår i. 

Vi söker dig som har förmåga att kommunicera på ett tydligt och välformulerat sätt, som säkerhetsställer att budskap når fram och att förväntningar kommuniceras och följs upp med berörda parter i samarbetet. I ditt samordnande uppdrag leder, motiverar och säkerställer du att alla som ingår i elevhälsoteamet har förutsättningar för att ni effektivt ska nå gemensamma mål. Du är bekväm med att vid behov fatta snabba beslut och agera utifrån dessa. Arbetet ställer krav på din förmåga att arbeta både självständigt och tillsammans med andra, samt din förmåga att planera och driva ditt eget och elevhälsoteamets gemensamma arbete på ett effektivt sätt.  

Du är driven och noggrann och alltid öppen för att vidareutveckla arbetssätt utifrån analys. 

 

Det här kan vi erbjuda dig 

Vi kan erbjuda dig en skola med oerhört driven och kompetent personal med eleven i fokus. Tycker du om vara del av en spännande utvecklingsresa så är detta en tjänst för dig.

Vi har fri tillgång till gym i kommunhuset, rökfri arbetstid, friskvårdscheckar, årsarbetstid, klämdagar samt möjlighet till semesterväxling. I rollen ges du möjlighet till extern handledning och kontinuerlig kompetensutveckling utifrån behov.” 

Välkommen med din ansökan!  

I den här rekryteringen har vi redan gjort våra val av annonskanaler och samarbetspartners. Vi undanber oss vänligt men bestämt all form av hjälp med rekryteringen från utomstående aktörer

Logga in och sök jobbet

Om tjänsten

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Anställningens omfattning: Heltid

Tillträde: enligt ök

Löneform: månadslön

Antal lediga befattningar: 1

Sysselsättningsgrad: 100

Ort: Haninge

Län: Stockholms län

Land: Sverige

Referensnummer:
2021/501

Kontakt: Johanna Jozic
6067391

Facklig företrädare:
Fackliga företrädare kontaktas via växeln
08-606 70 00

Publicerat: 2021-09-14

Sista ansökningsdag:
2021-10-12

Senast uppdaterad: 17 september 2021