Specialpedagog med försteläraruppdrag till Kvarnbäcksskolan

Har du idéer för framtiden och drivs du av utmaningar? I Haninge får du utvecklas tillsammans med trygga kollegor som vill göra skillnad redan idag. Just nu pågår ett av de mest ambitiösa förändringsarbetena i vår kommuns historia. Vi bygger en ny stad, cirka 20 minuter från Söder. Följ med på vår resa.   

Beskrivning

Är du nyfiken, kreativ och modig? Sätter du eleven i fokus? Ser du kollegors kapital som en tillgång? Motiveras du av att se resultat av ditt eget lärande?

På Kvarnbäcksskolan utbildar vi för framtiden. Vi erbjuder en tillgänglig skola där eleverna är trygga.

Skolan rymmer årskurserna f-6, fritidshem och en lärstudio. Skolan ligger i Haninge (Jordbro) med goda kommunikationer till Stockholm. Området erbjuder närhet till natur och skolgården är varierad och inbjuder till lek. Skolan är organiserad i arbetslag. Vi har ca 320 st elever och ca 50 medarbetare.

Nu söker vi en medarbetare med specialpedagogisk kompetens. 

Arbetsuppgifter

Du kommer att arbeta tillsammans med lärare, fritidspedagoger, skolledning och övriga i Elevhälsan.

I rollen som specialpedagog ska du bidra till att elever ges den ledning och stimulans som de behöver i sitt lärande och sin personliga utveckling. I ditt arbete förväntas du bland annat föreslå insatser och anpassningar för elever i behov av stöd och medverka i upprättandet av utredningar och åtgärdsprogram samt uppföljning och utvärdering av dessa. Som specialpedagog arbetar du också praktiskt med att ge elever stödinsatser och undervisa individuellt och i grupp. I uppdraget ingår dessutom att ha en konsulterande och handledande roll gentemot kollegor , bidra med kunskaper om forskning och beprövad erfarenhet samt är en drivande kraft i kompetensutvecklingsinsatser och kollegialt lärande för hela skolan.

I arbetet ingår även samarbete i olika forum, föräldrakontakter, kontakter med organisationer och myndigheter utanför skolan, administrativt arbete såsom dokumentation (ex pedagogiska kartläggningar, åtgärdsprogram), resultatuppföljning och konferenser av olika slag.

 

I ditt försteläraruppdrag ingår också att utifrån vetenskap och beprövad erfarenhet systematiskt och strukturerat bidra till: - att utveckla och synliggöra undervisningen, elevernas lärande och studieresultat - att arbeta för hela skolans och alla elevers utveckling - att arbeta för en trygg lärandemiljö och en tro på alla elevers förmåga att lära - att utveckla kunskap för egen del, kollegors samt för professionen som helhet - samarbeta med övriga förstelärare, elevhälsoteam samt skolledning inom förstelärarens specifika område samt i utvecklingsområden som rör hela skolan. Vi ser också att du är en person som kan inspirera andra till att utveckla sin undervisning genom att pröva olika arbetssätt och undervisningsmetoder för öka elevers lärande och utveckling. Du arbetar systematiskt och målmedvetet i riktning mot ett överenskommet mål.

Kvalifikationer

Vi söker dig som:

- har grundlärarexamen med bred behörighet med vidareutbildning till specialpedagog. Specialpedagog. Lärarlegitimation krävs.

- har erfarenhet och kunskap inom neuropsykiatriska funktionsvariationer. Du kan genom dokumentation redovisa minst fyra års väl vitsordat arbete med undervisning inom ramen för en eller flera anställningar inom skolväsendet. För att arbeta som förstelärare krävs att du har visat en särskilt god förmåga att förbättra elevernas studieresultat och att du har ett stort intresse och förmåga att utveckla undervisningen. Du behöver kunna arbeta självständigt och även samarbeta i grupp. 

Övrigt
Meriterande med kompetens inom SVA

 

Logga in och sök jobbet

Om tjänsten

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Anställningens omfattning: Heltid

Tillträde: 11/8-22

Löneform: Månadslön

Antal lediga befattningar: 1

Sysselsättningsgrad: 100%

Ort: Haninge

Län: Stockholms län

Land: Sverige

Referensnummer:
2022/402

Kontakt: Johan Engström Albertsson
08-6067000

Facklig företrädare:
Fackliga representanter nås via växeln
08-6067000

Publicerat: 2022-05-04

Sista ansökningsdag:
2022-05-24

Senast uppdaterad: 23 maj 2022