Socialsekreterare till Familjerätten

Har du idéer för framtiden och drivs du av utmaningar? I Haninge får du utvecklas tillsammans med trygga kollegor som vill göra skillnad redan idag. Just nu pågår ett av de mest ambitiösa förändringsarbetena i vår kommuns historia. Vi bygger en ny stad, cirka 20 minuter från Söder. Följ med på vår resa.   

Hos oss på social- och äldreförvaltningen får du vara med och bidra till ett bättre liv för de vi är till för. Tillsammans med oss kommer du få vara med och skapa rätt förutsättningar och hitta nya lösningar för att klara vårt uppdrag med god kvalité idag och i framtiden. Här ansvarar vi för livets hela resa inom individ- och familjeomsorg, stöd och service till personer med funktionsnedsättning och för omsorg och stöd i olika former till kommuninvånare, över 65 år. Vill du tillsammans med oss bidra till ett bättre liv?

Välkommen att utvecklas med oss

Familjerättsenheten är en enhet under individ- och familjeomsorg och består av sex socialsekreterartjänster, en administrativ tjänst enbart på familjerätten, en gruppledare samt en enhetschef. På enheten finns även en administrativ grupp med tre ekonomiassistenter och en ekonomihandläggare.  I Haninge kommun sitter individ- och familjeomsorgen under samma tak vilket underlättar arbetet med våra samarbetspartners.

På enheten finns även en administrativ grupp med tre ekonomiassistenter och en ekonomihandläggare samt föräldrarådgivare på familjecentralen.

Hos oss har alla socialsekreterare eget rum och Haninge kommun erbjuder även möjlighet till delvis distansarbete.

Ditt uppdrag

Som familjerättssekreterare hos familjerätten ska du utreda och handlägga vårdnads-, boende och umgängesfrågor på begäran av tingsrätt samt ansvara för konfliktlösande samarbetssamtal med separerade föräldrar och alltid med fokus på barnets bästa.

Du handlägger umgängesstödsärenden. I kommunen har vi ett umgängeshus. Du utreder också medgivande för adoption.

I ditt arbete kan det även bli aktuellt att handlägga kvalificerade faderskapsutredningar. Du ska utreda särskilt förordnad vårdnadshavare, upprätta avtal mellan vårdnadshavare, hålla i informationssamtal samt ge råd och stöd under familjerättens telefontid.

Det här söker vi hos dig

  • Socionomexamen
  • Erfarenhet av myndighetsutövning och specifikt utredningsarbete barn och unga
  • Kunskap och förmåga att dokumentera korrekt och rättssäkert
  • Tidigare erfarenhet av familjerättsliga frågor är meriterande
  • Du är strukturerad och planerar efter behov

Din kompetens

Vi lägger stor vikt vid gott professionellt bemötande av våra klienter, samarbetspartners och gentemot varandra. Arbetet innebär ett kvalificerat utrednings- och uppföljningsarbete, som behöver präglas av ett gott bemötande, välgrundade beslut och hög rättssäkerhet. Arbetet  innebär stor variation och omväxling. Då vi arbetar tätt tillsammans är samarbete en viktig del i arbetet.

Hos oss arbetar vi med att utveckla verksamheten och du förväntas ta en aktiv del i att driva och utveckla arbetet mot uppsatta mål inom enheten.

Det här kan vi erbjuda dig

Ett utvecklande arbete som engagerar och utmanar, tillsammans med kunniga kollegor och erfarna chefer. Vi sitter i ljusa trevliga kontorslokaler med goda parkeringsmöjligheter och närhet till köpcentrum, restauranger, naturområde med bad, skid- och löpspår, samt till Handens pendeltågsstation, endast 20 minuter från Söder. Vi har fri tillgång till gym i kommunhuset, rökfri arbetstid, friskvårdscheckar, årsarbetstid, klämdagar samt möjlighet till semesterväxling.

Har du några frågor?

Kontakta:

Nina Hemberg Gruppledare, tfn:08-606 84 53, mail: nina.hemberg@haninge.se

Caroline Brandi Enhetschef, tfn:08-606 82 16, mail: caroline.brandi@haninge.se

Gå gärna in på vår hemsida för att läsa mer om verksamheten: www.haninge.se

Välkommen med din ansökan! 

I den här rekryteringen har vi redan gjort våra val av annonskanaler och samarbetspartners. Vi undanber oss vänligt men bestämt all form av hjälp med rekryteringen från utomstående aktörer.

Logga in och sök jobbet

Om tjänsten

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Anställningens omfattning: Heltid

Tillträde: Februari 2023

Löneform: Månadslön

Antal lediga befattningar: 1

Sysselsättningsgrad: 39,75 tim per vecka

Ort: Haninge

Län: Stockholms län

Land: Sverige

Referensnummer:
2022/743

Kontakt: Nina Hemberg Gruppledare
08-6068453Caroline Brandi Enhetschef
08-6068216

Facklig företrädare:
Fackliga företrädare kontaktas via växeln
08-6067000

Publicerat: 2022-09-22

Sista ansökningsdag:
2022-10-14

Senast uppdaterad: 27 september 2022