Socialsekreterare som vill göra skillnad för Haninges barn

Har du idéer för framtiden och drivs du av utmaningar? I Haninge får du utvecklas tillsammans med trygga kollegor som vill göra skillnad redan idag. Just nu pågår ett av de mest ambitiösa förändringsarbetena i vår kommuns historia. Vi bygger en ny stad, cirka 20 minuter från Söder. Följ med på vår resa. 

Välkommen att utvecklas med oss

Är du en engagerad socionom med ett tydligt barnperspektiv, har idéer för framtiden och som drivs av utmaningar? Då har du chansen att utvecklas tillsammans med oss på barnenheten i Haninge. Vi är ett kompetent team med trygga kollegor som vill göra skillnad redan idag.

Beskrivning av verksamheten

Vi har ett självklart fokus på barnen i vårt arbete och arbetar metodiskt och strukturerat med en grund i systemteori och Signs of safety. Det hjälper oss att bygga ett nära samarbete inom avdelningen med till exempel mottagningsenheten och Barnahus.

Vår enhet består idag av tre team med totalt 17 socialsekreterare, fem familjebehandlare, enhetschef, administrativ assistent, tre gruppledare samt en specialistsocionom. De tre sistnämnda rollerna är en del i vår utveckling mot ett utökat administrativt stöd och en hög arbetsledningsnärvaro.

Vi har en upparbetad struktur för stöd i arbetet och har extern handledning med en systemteoretisk inriktning.

Ditt uppdrag

Att utreda barn 0-11 år samt följa upp beviljade stödinsatser.

Det här söker vi hos dig

  • Utbildad socionom
  • God erfarenhet av utredningsarbete barn 0-11 år
  • Kunskap om BBIC
  • Kunskap om Signs of safety är meriterande

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Din kompetens

  • Du har ett självklart barnperspektiv och kan hantera myndighetsrollen. Då tjänsten innebär många kontaktytor är det viktigt att du är förtroendeingivande och har god samarbetsförmåga.
  • Du behöver vara lyhörd och tydlig i din kommunikation och ha lätt för att skapa goda relationer.
  • Du trivs med att driva utredningsprocesser och har förmåga att kunna fokusera och avgränsa.
  • Dokumentation är för dig en självklarhet och du får gärna ha erfarenhet av vårt verksamhetssystem Procapita.

Vid frågor kontakta:

Christopher Wärngård, gruppledare 08-606 73 10 eller christopher.warngard@haninge.se

Anna-Lena Büstrich, gruppledare 08-606 86 78 eller annalena.bustrich@haninge.se

Gå gärna in på vår hemsida: www.haninge.se

Provanställning kan komma att tillämpas

Det här kan vi erbjuda dig

Ett utvecklande arbete som engagerar och utmanar, tillsammans med kunniga kollegor och erfarna chefer. Inför att du börjar hos oss har vi planerat din introduktion och du får en introduktionsplan samt en mentor på enheten.

Vi sitter i ljusa trevliga kontorslokaler med goda parkeringsmöjligheter och närhet till köpcentrum, restauranger, naturområde med bad, skid- och löpspår, samt till Handens pendeltågstation, endast 20 minuter från T-centralen. Vi har fri tillgång till gym i huset, friskvårdsbidrag, årsarbetstid, klämdagar, möjlighet till semesterväxling samt besök hos läkare och tandläkare på betald arbetstid. Vi har extern handledning och ledarutveckling.

Välkommen med din ansökan! Intervjuer kommer ske löpande så tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

I den här rekryteringen har vi redan gjort våra val av annonskanaler och samarbetspartners. Vi undanber oss vänligt men bestämt all form av hjälp med rekryteringen från utomstående aktörer.

Logga in och sök jobbet

Kontakt för den här sidan: haningekommun@haninge.se

Senast uppdaterad: 8 augusti 2020