Socialsekreterare på Vuxenenheten, unga vuxna- Vikariat

Har du idéer för framtiden och drivs du av utmaningar? I Haninge får du utvecklas tillsammans med trygga kollegor som vill göra skillnad redan idag. Just nu pågår ett av de mest ambitiösa förändringsarbetena i vår kommuns historia. Vi bygger en ny stad, cirka 20 minuter från Söder. Följ med på vår resa. 

Välkommen att utvecklas med oss

-Vill du precis som vi bli utmanad, utvecklas och göra skillnad för kommunens medborgare?

-Vill du ingå i vår stimulerande arbetsgrupp med kompetenta, erfarna, trevliga kollegor och arbetsledare?

Vi arbetar för att stötta människan på väg mot ett bättre liv. Kom och jobba med oss!

Tillsammans verkar vi för en samordnad socialtjänst och vill vi skapa och bibehålla en kultur som främjar bra bemötande, hög tillgänglighet och hög rättssäkerhet. Vi strävar efter att utveckla ett mer samordnat och integrerat teamarbete för att bättre möta målgruppens ofta komplexa behov.

Vuxenenhetens ansvarar för myndighetsutövning och vårt uppdrag är att stärka förmågan hos personer från 18 år som lever med beroende eller annan problematik, att uppnå en god livskvalité och ett självständigt liv. Med individen i centrum utreder vi behov, fattar beslut och ger uppdrag till utförare i egen och privatregi, samt följer upp insatser. I vårt utredningsarbete är MI det självklara förhållningssättet och vi samarbetar med många olika utförare både i egen och privat regi. Vi är en sammanhållen och engagerad grupp som stöttar varandra i det dagliga arbetet.

Vuxenenheten myndighet består av 2 team. Ett team arbetar med åldern 18-25 år och ett team med 25 år och uppåt. Vuxenenheten öppenvård består av behandlare och case manager.

Enheten söker nu en socialsekreterare till teamet som arbetar med åldersgruppen 18 - 25 är år. Det är ett vikariat eftersom en av våra medarbetare ska gå på föräldraledighet. Vikariatet är på ett år med möjlighet till förlängning.

Välkommen till en spännande vardag där vi tar Haninge in i framtiden.

Ditt uppdrag

 • Att utreda och bedöma behov av insatser och vård enligt SoL, LVU och LVM samt följa upp insatser.
 • Att kontinuerligt arbeta för att uppnå rättssäker och likställd biståndsbedömning.
 • Att samverka både externt och internt. Du kommer leda och delta i vårdplaneringar och andra nätverksmöten.
 • Att handlägga och dokumentera enligt gällande lagstiftning.
 • Du deltar aktivt i ärendedragningar för att få stöd i ärendeprocessen, samt bidra med din kompetens.
 • Du är med och bidrar till verksamhetsutvecklingen för att vi tillsammans ska utveckla arbetssätt för att möta våra medborgares behov.

Det här söker vi hos dig

 • Socionomexamen eller annan utbildning som vi bedömer som likvärdig.
 • Erfarenhet av arbete inom socialtjänstens myndighetsutövning område något av områdena ungdom, unga vuxna och missbruk, beroende
 • Erfarenhet av MI

Dina kompetenser

 • Vana av att ha många kontaktytor
 • Vara förtroendeingivande och ha god samarbetsförmåga
 • Lyhörd och tydlig i din kommunikation
 • Lätt för att skapa goda relationer
 • Trivs med att driva utredningsprocesser och har förmåga att kunna fokusera och avgränsa

Det här kan vi erbjuda dig

Vi erbjuder dig en god arbetsmiljö med ett spännande och utvecklande uppdrag. Du har en stor möjlighet att påverka verksamheten och enhetens framtida arbete. När du jobbar hos oss får du dessutom stora möjligheter till egen professionell utveckling i vardagen. Enheten har en egen specialistsocionom som jobbar med metodutveckling för en evidensbaserad praktik. Vi i arbetsgruppen har gemensamt extern handledning av en psykolog- och psykoterapeut var fjärde vecka.

Vi sitter i ljusa trevliga kontorslokaler med parkeringsmöjligheter och närhet till köpcentrum, restauranger, naturområde med bad, skid- och löpspår, samt till Handens pendeltågsstation, endast 20 minuter från Stockholm City. Vi har fri tillgång till gym i huset, friskvårdscheckar, ledighet på klämdagar, möjlighet till semesterväxling samt besök hos läkare och tandläkare på betald arbetstid.

Välkommen med din ansökan! Intervjuer kommer ske löpande så tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

I den här rekryteringen har vi redan gjort våra val av annonskanaler och samarbetspartners. Vi undanber oss vänligt men bestämt all form av hjälp med rekryteringen från utomstående aktörer.

Logga in och sök jobbet

Om tjänsten

Anställningsform: Visstidsanställning längre än 6 månader

Anställningens omfattning: Heltid

Tillträde: 1/3-2021

Löneform: Månadslön

Antal lediga befattningar: 1

Sysselsättningsgrad: 100%

Ort: Haninge

Län: Stockholms län

Land: Sverige

Referensnummer:
2021/1

Kontakt: Maria Fernström
08-606 70 00

Facklig företrädare:
Fackliga företrädare kontaktas via växeln
08-606 70 00

Publicerat: 2021-01-08

Sista ansökningsdag:
2021-01-31

Kontakt för den här sidan: haningekommun@haninge.se

Senast uppdaterad: 20 januari 2021