Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Skolsköterska

Har du idéer för framtiden och drivs du av utmaningar? I Haninge får du utvecklas tillsammans med trygga kollegor som vill göra skillnad redan idag. Just nu pågår ett av de mest ambitiösa förändringsarbetena i vår kommuns historia. Vi bygger en ny stad, cirka 20 minuter från Söder. Följ med på vår resa.   

Smiley face

HagaLyckebyskolan är en F-9 skola med drygt 850 elever och 100 kompetenta medarbetare. Inom skolan finns verksamheterna förskoleklass, fritidshem och grundskola. Våra elever är framtidens vuxna och tillsammans med dom tar vi sikte på deras framtid. Vi arbetar målinriktat med elevernas kunskapsutveckling under hela deras skoltid. Vi vill fostra våra elever till att bli kunniga och självständiga individer som delar de värderingar som finns i samhället.

Ditt uppdrag

Som skolsköterska ansvarar du, tillsammans med skolläkaren och skolans andra skolsköterska, för elevhälsans medicinska insats på HagaLyckebyskolan. Denna tjänst är med inriktning mot årskurs F-3. Den medicinska insatsen är en viktig del av skolans elevhälsoteam som tillsammans arbetar för att stödja eleverna i att nå sina mål.

Som skolsköterska arbetar du förebyggande och hälsofrämjande och följer elevernas hälsoutveckling med hjälp av de hälsobesök och hälsosamtal som utförs. Samtalen och hälsobesöken ger också en möjlighet att upptäcka elever som behöver särskilt stöd eller extra insatser. Du vaccinerar eleverna enligt det allmänna vaccinationsprogrammet. Som skolsköterska samverkar du med elever och vårdnadshavare och skolans övriga personal men även med myndigheter och organisationer utanför skolan.

Kvalifikationer

Kompetenskrav: Legitimerad sjuksköterska med specialistsjuksköterskeutbildning inom hälso- och sjukvård för barn och ungdom, öppen hälso- och sjukvård eller specialistutbildning inom skolsköterskeprogrammet.

Du bör ha erfarenhet av dokumentation i datajournal. Vi ser gärna även att du har erfarenhet av liknande arbete eller annat arbete inom hälso- och sjukvård riktat till barn och ungdomar.

För att trivas bra i rollen bör du vara trygg med att arbeta självständigt och trivas med att arbeta i skolmiljö. Du bör också tycka om att samarbeta med olika kompetenser och vilja bidra till att utveckla verksamheten.

 

Organisation

I Haninge kommun är man som skolsköterska anställd på skolan med rektor som närmsta chef. Det är också rektor som leder elevhälsoarbetet på skolan. För den medicinska insatsen finns en verksamhetschef som ansvarar för råd, stöd och riktlinjer kring det medicinska arbetet.

Skolsköterskor och skolläkare träffas en gång i månaden för gemensamma möten. Vi ser kompetensutveckling som en viktig del för att utvecklas i arbetet, därför erbjuder vi regelbundet fortbildning för personalen inom den medicinska insatsen, bland annat genom deltagande i skolsköterskekongressen. 

Logga in och sök jobbet

Haninge kommun ser mångfald som en styrka och välkomnar alla sökande.

Vår kompetensbaserade rekryteringsmetodik syftar till att fokusera på individens kompetens och därigenom även motverka diskriminering.

Om tjänsten

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Anställningens omfattning: Deltid

Tillträde: Enligt överenskommelse. Rekrytering sker löpande

Löneform: Månadslön

Antal lediga befattningar: 1

Sysselsättningsgrad: 70

Ort: Haninge

Län: Stockholms län

Land: Sverige

Referensnummer:
2023/695

Kontakt: Linnea Gadman, verksamhetschef medicinsk elevhälsa
08-6068073Andreas Hass, Rektor
08-6067000

Facklig företrädare:
Fackliga företrädare kontaktas via växeln
08-6067000

Publicerat: 2023-11-17

Sista ansökningsdag:
2023-12-17

Senast uppdaterad: 6 december 2023