Skolkurator

Har du idéer för framtiden och drivs du av utmaningar? I Haninge får du utvecklas tillsammans med trygga kollegor som vill göra skillnad redan idag. Just nu pågår ett av de mest ambitiösa förändringsarbetena i vår kommuns historia. Vi bygger en ny stad, cirka 20 minuter från Söder. Följ med på vår resa. 

Smiley face

HagaLyckebyskolan är en F-9 skola med drygt 900 elever och 110 kompetenta medarbetare.

Inom skolan finns verksamheterna förskoleklass, fritidshem och grundskola. Våra elever är framtidens vuxna och tillsammans med dom tar vi sikte på deras framtid. Vi arbetar målinriktat med elevernas kunskapsutveckling under hela deras skoltid. Vi vill fostra våra elever till att bli kunniga och självständiga individer som delar de värderingar som finns i samhället.

Arbetsuppgifter

Som skolkuratorn är du skolans socialarbetare med psykosocial och social kompetens inom elevhälsans arbete på olika nivåer. Handledning och konsultation inom det psykosociala området innebär ett stöd i verksamheten både till enskilda och till grupper.

Den psykosociala insatsen är en viktig del av skolans elevhälsoteam som tillsammans arbetar för att stödja eleverna i att nå sina mål.

Som skolkurator samverkar du med elever och vårdnadshavare och skolans övriga personal men även med myndigheter och organisationer utanför skolan.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har socionom eller socialpedagogutbildning eller utbildning som kan bedömas likvärdig. Vi ser gärna att du har erfarenhet av arbete som skolkurator eller liknande arbete inom hälso- och sjukvård riktat till barn och ungdomar.

För att trivas bra i rollen bör du vara trygg med att arbeta självständigt och trivas med att arbeta i skolmiljö. Du bör också tycka om att samarbeta med olika kompetenser och vilja bidra till att utveckla verksamheten.

 

Logga in och sök jobbet

Om tjänsten

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Anställningens omfattning: Heltid

Tillträde: Enligt överenskommelse. Rekrytering sker löpande

Löneform: Månadslön

Antal lediga befattningar: 1

Sysselsättningsgrad: 100

Ort: Haninge

Län: Stockholms län

Land: Sverige

Referensnummer:
2021/242

Kontakt: Andreas Hass, rektor
08-606 70 00

Facklig företrädare:
Fackliga företrädare kontaktas via växeln
08-606 70 00

Publicerat: 2021-05-04

Sista ansökningsdag:
2021-06-04

Kontakt för den här sidan: haningekommun@haninge.se

Senast uppdaterad: 18 maj 2021