Skolkurator till fina Tungelsta skola

Har du idéer för framtiden och drivs du av utmaningar? I Haninge får du utvecklas tillsammans med trygga kollegor som vill göra skillnad redan idag. Just nu pågår ett av de mest ambitiösa förändringsarbetena i vår kommuns historia. Vi bygger en ny stad, cirka 20 minuter från Söder. Följ med på vår resa.  I Haninge kommun har våra medarbetare mer eller mindre kontakt med medborgare i alla åldrar. För att förhindra smittspridning både på arbetsplatsen och i samhället har Haninge kommun fattat beslut om att införa vaccinationskrav på samtliga nyanställningar i Haninge kommun från och med den 1 januari 2022. För tjänster inom social- och äldreförvaltningen gäller beslutet från 8 december 2021. Du behöver därför uppvisa ett giltigt vaccinationsbevis från E-hälsomyndigheten inför en anställning. I vissa förekommande fall kan undantas ges, t ex av medicinska skäl.

Smiley face

Beskrivning

Tungelsta skola är en F-9 skola.

Vi är "skolan mitt i byn" i Tungelsta, en lantlig idyll i södra delen av Haninge kommun. Vi har storstaden i form av Stockholms city på bekvämt pendelavstånd, ca 30 minuter med bil och en dryg halvtimme med pendeltåget. Kommunikationerna är bra. Tungelsta skola är organiserad i arbetslag med år F-9. Varje arbetslag leds av en utvecklingsledare. Vi har ca 880 st elever och är ca 120 st personal.

Skolan arbetar ständigt för att all personal skall kunna vara med i verksamhetsutvecklingen och att arbetsplatsen skall vara trygg med stor transparens. På Tungelsta skola är vi "utvecklingsbenägna" och skolans elevhälsa arbetar förebyggande och främjande utifrån ett salutogent förhållningssätt. Skolans ledord är Vilja, Våga, Vara Nyfiken, och det är utifrån det som vi söker vår nya kurator. Vi söker dig som vill bidra till bra psykosociala arbetsmiljön så eleverna når kunskapskraven.

Arbetsuppgifter

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är att möta skolans elever utifrån ett salutogent förhållningssätt. Detta sker via grupp- eller individuella stödsamtal.

- Du håller woorkshop och ger konsultation till skolpersonal 

- Arbetar med skolans struktur och organisation för utveckling av värdegrund och plan mot       diskriminering och kränkande behandling 

- Samverkar med andra myndigheter 

Som skolkurator är du även en dela av skolans elevhälsa 

Kvalifikationer

Behörig socionom.

Villkor

 

 

Logga in och sök jobbet

Om tjänsten

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Anställningens omfattning: Heltid

Tillträde: Omgående

Löneform: Månadslön

Antal lediga befattningar: 1

Sysselsättningsgrad: 100%

Ort: Tungelsta

Län: Stockholms län

Land: Sverige

Referensnummer:
2022/27

Kontakt: Charlotte Wassberg
08-606 8354

Facklig företrädare:
Fackliga företrädare kontaktas via växeln
08-606 70 00

Publicerat: 2022-01-12

Sista ansökningsdag:
2022-03-05

Senast uppdaterad: 21 januari 2022