Rektor till Södra Handens förskoleområde

Har du idéer för framtiden och drivs du av utmaningar? I Haninge får du utvecklas tillsammans med trygga kollegor som vill göra skillnad redan idag. Just nu pågår ett av de mest ambitiösa förändringsarbetena i vår kommuns historia. Vi bygger en ny stad, cirka 20 minuter från Söder. Följ med på vår resa.   

Utbildningsförvaltningen, Förskola

Har du idéer för framtiden och drivs du av utmaningar? I Haninge får du utvecklas tillsammans med trygga kollegor som vill göra skillnad redan idag. Just nu pågår ett av de mest ambitiösa förändringsarbetena i vår kommuns historia. Vi bygger en ny stad, cirka 20 minuter från Söder. Följ med på vår resa.

Välkommen att utvecklas med oss

 Är du en rektor som gillar att driva pedagogisk utveckling och vill fokusera på det nationella rektorsuppdraget? Lockas du av att driva en utbildning som främjar förskolebarnens språkutveckling och lärande? Tycker du det är viktigt att vara en strategisk ledare och coacha andra för att lyckas i uppdraget? Då har vi uppdraget för just dig!

Ditt uppdrag

Uppdraget som chef innebär generellt att vara en förebild och se helhetsuppdraget - att vi arbetar för våra medborgare-, vara lojal mot verksamhetens mål och fattade politiska beslut, liksom att följa arbetsgivarens riktlinjer, värderingar och policys. Chefsuppdraget innebär även att ha mod att utmana till förändring genom att uppmuntra nya idéer, kreativitet och driva ständiga förbättringar. I Haninge kommer du som rektor att ansvara för det nationella uppdraget, med andra ord fokusera på det pedagogiska ledarskapet. Du kommer ha ett tätt samarbete med rektorskollegor och verksamhetschef. Som rektor ansvarar du för det pedagogiska, kommunala/administrativa uppdraget, det vill säga ekonomi, lokalfrågor, fysisk arbetsmiljö, rehabilitering etc. Södra Handens förskoleomårde består av tre förskolor inom gångavstånd med totalt ca 400 barn, fördelat på cirka 80 medarbetare. I förskoleområdet finns även två finskspråkiga avdelningar samt öppen förskola som är placerad tillsammans med familjecentralen i centrala handen.

Vi arbetar för att skapa en likvärdig förskola med hög kvalité. Haninge växer och på sikt innebär det ett stort ökat antal förskolor.

Det här söker vi hos dig

För att axla rektorsuppdraget ser vi att det är viktigt att du tar ansvar och kan prioritera samt att du vågar både fatta beslut och be om hjälp. Du är prestigelös, står för ditt ord och vågar berätta om egna fel och misstag. Du uppmuntrar, inspirerar och engagerar dina medarbetare genom att arbeta tillsammans med dem mot era gemensamma mål, utveckla samarbetet i gruppen och bygga ett lag. Genom ett situationsanpassat ledarskap lägger du tid på att stötta och coacha dina medarbetare och använder tvåvägskommunikation genom att både lyssna och ställa frågor.

För att klara uppdraget som rektor hos oss på bästa sätt behöver du vara en empatisk person med god samarbetsförmåga som är duktig på att kommunicera. Vi ser även att du är modig, kreativ och flexibel i ditt ledarskap. Vi söker dig som vill göra skillnad och driva den fortsatta utvecklingen av Södra Handens förskolor.

Krav

 • Rektorsutbildning (påbörjad eller avslutad)
 • Pedagogistautbildning
 • Förskollärarlegitimation
 • Ledarskapsutbildning
 • Minst 3 års dokumenterad chefserfarenhet inom förskola

Meriterande

 • Erfarenhet av att arbeta i mångkulturellt område
 • Erfarenhet av samarbete med socialtjänst
 • Erfarenhet av ICDP (international childhood development programme)
 • Erfarenhet av digitala verktyg

Som rektor ingår du i central ledningsgrupp förskolan tillsamman med verksamhetschef och rektorskollegor. Ert samarbete och gemensamma ledning kommer vara nyckeln till att driva och utveckla förskolorna. Rektorerna är även indelade i team som omfattar tre rektorskollegor. Du ingår i ett team tillsammans med två rektorskollegor för att driva den pedagogiska utvecklingen i nära samarbete med teamet. Du rapporterar till verksamhetschef för Haninges förskolor. I det dagliga arbetet hanterar du en bred palett av arbetsuppgifter, exempelvis:

 • Personalansvar
 • Leder förskolornas pedagogiska utvecklingsarbete och det systematiska kvalitetsarbetet.
 • Budgetansvar
 • Utvecklar förskolornas lärmiljö och säkerställa att barnen får särskilt stöd vid behov.
 • Driver en utbildning som främjar barnens aktiva inflytande.

Vidare har du en viktig roll i att tillsammans med Haninges övriga rektorer, verksamhetschef, central pedagogista och central ateljerista arbeta för att utveckla förskolornas pedagogiska verksamhetsidé och skapa en likvärdig förskola med hög kvalité. Tillsammans med dina rektorskollegor har ni ett gemensamt ansvar att utveckla och driva verksamheten utifrån värderingar och styrdokument. Att hålla dig uppdaterad inom den senaste forskningen och följa den utveckling av förskola som sker i omvärlden är en självklarhet för dig.

Det här kan vi erbjuda dig

Hos oss omges du av inspirerande och utvecklingsinriktade kollegor och erbjuds en dedikerad handledare som ger dig goda förutsättningar för överlämning och att komma in i rollen. Du har ett team till hjälp och stöttning i det pedagogiska ledarskapet. Vi har skapat en stark VI- känsla och Vi gör det tillsammans!

Läs mer om Haninge kommuns förmåner här https://www.haninge.se/naringsliv/jobba-hos-oss/formaneroch-villkor/

Välkommen med din ansökan!

 

Logga in och sök jobbet

Om tjänsten

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Anställningens omfattning: Heltid

Tillträde: 2023-07-01

Löneform: Månadslön

Antal lediga befattningar: 1

Sysselsättningsgrad: 100%

Ort: Haninge

Län: Stockholms län

Land: Sverige

Referensnummer:
2022/751

Kontakt: Åsa Harge
08-6067000

Facklig företrädare:
Fackliga företrädare kontaktas via växeln
08-6067000

Publicerat: 2022-09-15

Sista ansökningsdag:
2022-09-30

Senast uppdaterad: 27 september 2022