Nyfiken barnskötare med leklust och fantasi. Barnets bästa i fokus!

Har du idéer för framtiden och drivs du av utmaningar? I Haninge får du utvecklas tillsammans med trygga kollegor som vill göra skillnad redan idag. Just nu pågår ett av de mest ambitiösa förändringsarbetena i vår kommuns historia. Vi bygger en ny stad, cirka 20 minuter från Söder. Följ med på vår resa.   

Beskrivning av verksamheten

Vårt gemensamma projekt i Haninge kommuns kommunala förskolor fortsätter nu till hösten in i nästa fas och ett spännande arbete får ny gemensam kraft av 1000 pedagogers röster. "Vi skapar platserna och platserna skapar oss." Tillsammans med barnen formar vi och omformulerar vi våra utbildningsmiljöer. Vi vill att barnen är med på riktigt, och kallar vårt utvecklingsarbete just nu för "process Barnens röster" där vi fokuserar på lekfullheten som en nyckelingrediens till utveckling och lärande.

Låter det intressant?

Har du ett genuint intresse av att arbeta i en förskoleverksamhet som präglas av demokrati och solidaritet och där vi nyfiket sätter oss i relation till Reggio Emilias pedagogiska filosofi? Då är du välkommen till oss! 

Ditt uppdrag

Tillsammans med förskollärare och andra barnskötare medverkar du till att undervisningen i förskolan bedrivs och förverkligas i verksamheten utifrån läroplanens mål och intentioner. Du ska anpassa undervisningen till barnen och låta dem vara delaktiga genom de planerade pedagogiska erbjudanden som ni förbereder på avdelningen. Tillsammans med arbetslaget ska du planera, genomföra och dokumentera det pedagogiska arbetet i förskolan, följa upp barnens processer och medverka till en hållbar utveckling. Genom ditt medforskande, medlekande och engagerande förhållningssätt bidrar du till en hög kvalitet i utbildningen för alla barn på förskolan. Du värdesätter möten mellan olika språk, kulturer och människor samt ser familjerna som en viktig resurs i det dagliga arbetet. 

Dina kvalifikationer 

 • Barnskötarutbildning med flera års erfarenhet av arbete i förskola. 
 • Väl förtrogen intentionerna i förskolans läroplan, Barnkonventionen och Reggio Emilias pedagogiska filosofi och projekterande förhållningssätt.
 • Väl förtrogen med IKT och dess möjligheter i det pedagogiska arbetet
 • Kompetens i användandet av Unikum som plattform.
 • Kan uttrycka dig väl i tal och skrift
 • Stor erfarenhet kring språkutvecklande arbete.

Meriterande

 • Kunskaper inom dans, musik, drama.
 • Erfarenhet av att arbeta språkutvecklande i mångkulturella sammanhang

Din kompetens

Du har god samarbetsförmåga, är nyfiken och kreativ för att utveckla lärandet med barn och kollegor. Du är kommunikativ och tar initiativ samt använder din strategiska förmåga kreativt och med bra omdöme gentemot det pedagogiska uppdraget för barnens bästa. Som pedagog samarbetar du bra med både barn, kollegor och vårdnadshavare. Du är verksamhetsfokuserad och använder dig av din språkliga förmåga och lekkompetens när du tillsammans med dina kollegor skapar meningsfulla sammanhang och en hållbar framtid för barnen.  

Haninge kommun vill som arbetsgivare spegla vårt moderna samhälle där olikheter möts och samverkar. Mångfald och olikheter bland våra medarbetare ger oss ökade möjligheter att ge kommunens invånare en service med hög kvalitet.

Vi erbjuder dig

 • Kompetensutveckling internt och externt
 • Pedagogiska nätverk med många engagerade kollegor
 • Samarbete med Haninges Barnateljéer och KreMiMa - Haninge förskolors hållbarhetscenter samt mycket annat som vi tillsammans med övriga förskoleområden innovativt håller på att ta fram
 • Tillgång till ateljerista-, pedagogista- och IKT- kompetenser på förskoleområdet
 • Friskvårdsbidrag och semesterväxling

I den här rekryteringen har vi redan gjort våra val av annonskanaler och samarbetspartners. Vi undanber oss vänligt men bestämt all form av hjälp med rekryteringen från utomstående aktörer.

Logga in och sök jobbet

Om tjänsten

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Anställningens omfattning: Heltid

Tillträde: 9 januari 2023

Löneform: månadslön

Antal lediga befattningar: 1

Sysselsättningsgrad: 100%

Ort: Haninge

Län: Stockholms län

Land: Sverige

Referensnummer:
2022/899

Kontakt: Dalile Rostami
08-6068953Cecilia Hennies
08-6067435

Facklig företrädare:
Fackliga företrädare kontaktas via växeln
08-6067000

Publicerat: 2022-11-23

Sista ansökningsdag:
2022-12-02

Senast uppdaterad: 29 november 2022