Näringslivsutvecklare

Har du idéer för framtiden och drivs du av utmaningar? I Haninge får du utvecklas tillsammans med trygga kollegor som vill göra skillnad redan idag. Just nu pågår ett av de mest ambitiösa förändringsarbetena i vår kommuns historia. Vi bygger en ny stad, cirka 20 minuter från Söder. Följ med på vår resa.   

Haninge kommun vill stärka upp sitt team med ytterligare en Näringslivsutvecklare. Ta chansen att bidra till kommunens utveckling!

Brinner du för näringslivsfrågor? Vill du vara den viktiga länken mellan företagarna och kommunen? Haninge kommun söker nu en Näringslivsutvecklare för att utöka teamet inom stöd och service. Nu har du chansen att vara med på Haninges utvecklingsresa.
 
Haninge är en av de största och snabbast växande kommunerna i Stockholm och är utsedd till en av åtta regionala stadskärnor i länet. Haninge är en attraktiv näringslivskommun och som regional stadskärna också en tillväxtnod för utvecklingen på Södertörn. Kom och ta chansen till att göra skillnad. 

Ditt anställningserbjudande
Näringslivsenheten arbetar med att skapa goda förutsättningar både för att befintligt näringsliv ska kunna växa och för att kommunen ska vara attraktiv för nya etableringar och investeringar. Andra ansvarsområden som de har är arbetsmarknadsfrågor och att skapa förutsättningar för ett blomstrande näringsliv i stadsutvecklingen. De har ett högt engagemang och drivs av höga politiska ambitioner inom deras område. 

På Näringslivsenheten arbetar idag fyra personer som är engagerade i den lokala näringslivsutvecklingen och som gärna arbetar nära företagarna i kommunen. Uppdraget innebär ett nära samarbete med andra enheter, avdelningar och funktioner inom kommunen samt med externa aktörer. Samverkan med externa aktörer är ett av deras viktigaste verktyg.

Du utgår från ett strategiskt läge i Haninge. 20 minuter söder om stan, mittemellan Södermalm och nya Norvik Hamn med närhet till pendeltågsstation.

Dina arbetsuppgifter
Som näringslivsutvecklare kommer du tillsammans med näringslivsenheten bidra till att kommunens service och stöd till företagare utvecklas i enlighet med kommunens mål. I rollen ingår att följa upp och utvärdera aktuella företagsregister, skapa nyhetsbrev och administrera andra löpande informationsutskick till företagare.

I rollen ingår det att samordna och administrera företagsbesök och företagsträffar, så som olika frukostmöten och informationsträffar, både digitala och fysiska. Vidare ingår det att arbeta i olika förvaltningsövergripande projekt och tillsammans med en projektledare bidra till utvecklingen av näringslivsenhetens stöd och service till företagare. Du arbetar efter en daglig prioritering och planering som görs i samverkan med näringslivsenheten.

Värt att veta
Haninge är en av de största och snabbast växande kommunerna i Stockholm och är utsedd till en av åtta regionala stadskärnor i länet. Kommunen arbetar just nu med många spännande projekt som att utveckla Haninges stadskärna Handen-Vega, centrumomvandling i Jordbro, Västerhaninge och Tungelsta, liksom verksamhetsområdet Albyberg och ett hållbart villasamhälle i Norrby. Det finns ett stort intresse för att bygga och planlägga i kommunen - med ambitiösa planer på bostads- och stadsutveckling i många decennier framöver. Haninge är en attraktiv näringslivskommun och som regional stadskärna också en tillväxtnod för utvecklingen på Södertörn.

Våra förväntningar

Vi tror att du som söker har erfarenhet av:

  • samordnande roll kopplat till försäljning, marknadsföring/kommunikation och/eller stöd/service till kunder och/eller intressenter.
  • platsutveckling med särskilt fokus på offentliga platser
  • arbete i politiskt styrd organisation, gärna i direkt relation till förtroendevalda

För att du ska lyckas i rollen behöver du vara:

  • kundorienterad & serviceinriktad - lyhörd inför kundbehov och fokus på kundupplevelse
  • snabb & möjlighetsorienterad - kan hantera ett högt tempo utan att tumma på kvalitén samt söker och föreslår olika sätt att genomföra saker
  • relationsbyggare – god förmåga att arbeta i grupp och att skapa goda, tillitsfulla och trygga relationer
  • lösningsorienterad – fast besluten att lyckas, komma framåt och nå resultat

 

I denna tjänst samarbetar vi med TNG och alla ansökningar går via dem. Du söker tjänsten genom att klicka på länken nedan;

ANSÖK HÄR

Välkommen med din ansökan! 

 

 

Om tjänsten

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Anställningens omfattning: Heltid

Tillträde: Enligt överenskommelse

Löneform: Individuell lönesättning

Antal lediga befattningar: 1

Sysselsättningsgrad: 100%

Ort: Haninge

Län: Stockholms län

Land: Sverige

Referensnummer:
2022/892

Kontakt: Hendrik Christiansson
070-9378702

Facklig företrädare:
Fackliga företrädare kontaktas via växeln
08-6067000

Publicerat: 2022-11-23

Sista ansökningsdag:
2022-12-14

Senast uppdaterad: 23 november 2022