Medicinskt ansvarig sjuksköterska (MAS)

Har du idéer för framtiden och drivs du av utmaningar? I Haninge får du utvecklas tillsammans med trygga kollegor som vill göra skillnad redan idag. Just nu pågår ett av de mest ambitiösa förändringsarbetena i vår kommuns historia. Vi bygger en ny stad, cirka 20 minuter från Söder. Följ med på vår resa. 

Välkommen att utvecklas med oss

Social-och äldreförvaltningen i Haninge kommun ansvarar för individ- och familjeomsorg, äldreomsorg samt stöd och service till personer med funktionsnedsättning. Utöver det har förvaltningen ansvar för bland annat familjerättsfrågor, arbetsmarknadsfrågor och flyktingmottagande. På förvaltningens utvecklingsenhet arbetar utvecklingsledare, förvaltningsledare, IT-strateg, systemförvaltare, verksamhetscontroller och medicinskt ansvarig sjuksköterska med uppdrag inom kvalitet, utveckling och uppföljning. 

Ditt uppdrag

Som medicinskt ansvarig sjuksköterska (MAS) har du det övergripande ansvaret för att säkerställa att kommunens medborgare får en säker vård av god kvalitet. Du är en viktig samverkansperson mellan utförare, ledning och politik samt ett aktivt stöd till våra utförare. Du bevakar hälso- och sjukvårdsområdet och är även talesperson inför nämnden avseende hälso- och sjukvård

Dina huvudsakliga ansvarsområden kommer att vara:

 • hälso- och sjukvårdsjournaler förs enligt patientdatalagen
 • patienterna får av läkare förordnad hälso-och sjukvård
 • det finns väl fungerande rutiner för läkemedelshantering
 • delegering av ansvar för vårduppgifter sker på ett säkert sätt
 • anmälningar av Lex Maria samt att det finns rutiner för avvikelsehantering inom hälso-och sjukvård
 • besvara remisser och skriva tjänsteutlåtanden utifrån uppdraget
 • fungera rådgivande inom förvaltningen utifrån hälso-och sjukvårdsfrågor
 • årligen skriva patientsäkerhetsberättelse för förvaltningen
 • att säkerställa att övergripande rutiner finns, är dessa uppdaterade och följer gällande lagstiftning samt att de är väl förankrade och följs ute i verksamheterna
 • genomföra verksamhetsuppföljningar

 • vara sakkunnig i upphandlingar, uppföljningar, utredningar och visst utvecklingsarbete

Det här söker vi hos dig

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska med minst 5 års erfarenhet, gärna från äldreomsorg och LSS. Du har mycket god kunskap i gällande lagstiftning. Du har mycket god förmåga att uttrycka dig i både tal och skrift. Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet av att ha arbetat som MAS eller agerat sakkunnig inom hälso- och sjukvårdsområdet. Du får gärna ha erfarenhet av processledning och verksamhetsuppföljning inom äldreomsorg och LSS. Vi ser det som meriterande om du har tidigare chefserfarenhet. 

I rekryteringen lägger vi stor vikt vid personlig lämplighet.

Det här kan vi erbjuda dig

Vi erbjuder en tjänst där du har möjlighet att göra skillnad för dem vi är till för. I samarbete med andra har du möjlighet att bidra till social- och äldreförvaltningens utveckling.

Vi erbjuder dig ett utvecklande arbete som engagerar och utmanar tillsammans med kunniga och erfarna kolleger. Vi sitter i ljusa och trevliga kontorslokaler med goda parkeringsmöjligheter och närhet till köpcentrum, restauranger, naturområde med bad, skid- och löpspår, samt till Handens pendeltågstation, endast 20 minuter från T-centralen. Vi har fri tillgång till gym i kommunhuset, friskvårdscheckar, årsarbetstid, klämdagar samt möjlighet till semesterväxling.

Välkommen med din ansökan! Intervjuer kommer ske löpande så tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

I den här rekryteringen har vi redan gjort våra val av annonskanaler och samarbetspartners. Vi undanber oss vänligt men bestämt all form av hjälp med rekryteringen från utomstående aktörer.

Logga in och sök jobbet

Kontakt för den här sidan: haningekommun@haninge.se

Senast uppdaterad: 24 oktober 2020