Lärare till Barn & fritidsutbildningen, vuxenutbildningen i Haninge

Har du idéer för framtiden och drivs du av utmaningar? I Haninge får du utvecklas tillsammans med trygga kollegor som vill göra skillnad redan idag. Just nu pågår ett av de mest ambitiösa förändringsarbetena i vår kommuns historia. Vi bygger en ny stad, cirka 20 minuter från Söder. Följ med på vår resa. 

Beskrivning av verksamheten 

På Centrum Vux har vi ett tydligt elevfokus som sätter kunskap och färdigheter i ett sammanhang. Vi arbetar utifrån alla människors lika värde och rättigheter. Undervisningen bygger på ett vuxenutbildningsperspektiv. Tillsammans skapar vi en arbetsmiljö där både elever och medarbetare är delaktiga och verkar för varandras framgång.

Idag har vi cirka 1700 vuxenstuderande och ca 80 anställda. Skolan har en rektor och tre biträdande rektorer samt tre studie- och yrkesvägledare. Skolan har även förstelärare som arbetar nära ledningsgruppen med utvecklingsuppdrag. Administrativt stöd finns på olika sätt både inom enheten men också inom förvaltningen.

Ditt uppdrag

Tjänsten innefattar undervisning i dagkurser samt distanskurser på Centrum Vux. Ansvar för kvällslektioner/träffar kan förekomma. I arbetet ingår att kartlägga elevens kunskapsnivå inför kursstart samt att vid efterfrågan validera redan erhållna ämneskunskaper.

Dina kvalifikationer

Vi vill att du har ett flexibelt förhållningssätt till lärandet och undervisning då många av våra elevers förutsättningar för studier bygger på att de själva kan välja hur, var och när de studerar. Det är viktigt att du har god förmåga att samarbeta, tar egna initiativ, att du tar stort ansvar i din yrkesroll och är strukturerad. Vi lägger även stor vikt vid personlig mognad och empatisk förmåga. Samverkan med branschen och arbetsplatsförlagt lärande är en del av uppdraget.

Din kompetens

Du har god pedagogisk och didaktisk förmåga. Du är legitimerad lärare och meriterande är om du har dokumenterad erfarenhet av undervisning i karaktärsämnen inom gymnasieskolans Barn- och fritidsprogram samt erfarenhet av vuxenutbildning.

Vi söker dig som:

  • har god kompetens och erfarenhet av att få elever mot sina mål.
  • Som har ett flexibelt förhållningssätt till vuxnas lärande då studier ofta kombineras med arbete
  • har IT-kompetens och vana av att arbeta med såväl pedagogiska som administrativa digitala verktyg.
  • är lösningsfokuserad och positiv, har en god kommunikativ förmåga både i tal och i skrift samt har god samarbetsförmåga.

 Vi erbjuder dig

Ett utvecklande arbete som engagerar och utmanar, tillsammans med kunniga kollegor och erfarna chefer.Vi sitter i ljusa trevliga kontorslokaler med goda parkerings-möjligheter och närhet till köpcentrum, restauranger, naturområde med bad, skid- och löpspår, samt till Handens pendeltågsstation, endast 20 minuter från T-centralen. Vi har fri tillgång till gym i kommunhuset, friskvårdscheckar, årsarbetstid, klämdagar samt möjlighet till semesterväxling. Du ges möjlighet till kontinuerlig kompetensutveckling utifrån din roll och dina individuella behov.”

Välkommen med din ansökan!

Intervjuer kommer att ske löpande så tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

I den här rekryteringen har vi redan gjort våra val av annonskanaler och samarbetspartners. Vi undanber oss vänligt men bestämt all form av hjälp med rekryteringen från utomstående aktörer.

Logga in och sök jobbet

Kontakt för den här sidan: haningekommun@haninge.se

Senast uppdaterad: 22 september 2020