Kurator till Barnahus

Har du idéer för framtiden och drivs du av utmaningar? I Haninge får du utvecklas tillsammans med trygga kollegor som vill göra skillnad redan idag. Just nu pågår ett av de mest ambitiösa förändringsarbetena i vår kommuns historia. Vi bygger en ny stad, cirka 20 minuter från Söder. Följ med på vår resa.   

Hos oss på social- och äldreförvaltningen får du vara med och bidra till ett bättre liv för de vi är till för. Tillsammans med oss kommer du få vara med och skapa rätt förutsättningar och hitta nya lösningar för att klara vårt uppdrag med god kvalité idag och i framtiden. Här ansvarar vi för livets hela resa inom individ- och familjeomsorg, stöd och service till personer med funktionsnedsättning och för omsorg och stöd i olika former till kommuninvånare, över 65 år. Vill du tillsammans med oss bidra till ett bättre liv?

Välkommen att utvecklas med oss

Syftet med Barnahus är att barnet som varit utsatt för ett misstänkt brott bara ska behöva komma till ett barnanpassat ställe, i stället för att slussas runt mellan olika myndigheter och berätta sin historia för flera olika personer.  

I Barnahus Haninge/Nynäshamn samråder och samverkar socialtjänst, polis, åklagare, Barnskyddsteamet, Prima och Distriktstandvården.  

Målgruppen är barn upp till 18 år som misstänks ha varit utsatta för hot om våld, våld eller sexuella övergrepp av någon som de bor eller har bott med eller någon annan närstående person. Målgruppen är också barn upp till 18 år som har varit utsatta för sexuella övergrepp oavsett förövare. Barnahus arbetar även med barnets familj och sedan 2021 ingår även misstänkt barnfridsbrott i målgruppen.

Barnahus Haninge/Nynäshamn söker nu en kurator. Barnahus är organiserat inom Mottagningsenheten och ingår där i Relationsvåldsteamet. Teamen leds av gruppledare och enheten av en enhetschef.  

Ditt uppdrag

Som kurator på Barnahus arbetar du i huvudsak med samtal efter polisförhör. Du ansvarar för att i nära samarbete med kollegor planera och tillgodose barnets behov av stöd efter barnförhör. Stödet ges i kommunens lokaler men ibland också i barnets hem. I uppdraget ingår också att ge berörda föräldrar/omsorgspersoner samtalsstöd efter polisförhör i syfte att underlätta för barnet. Du skall också finnas som stöd till de medföljare som följer med barnet till Barnahus.

Som kurator håller du också i Trappansamtal för barn som upplevt våld i sin familj. Arbetet kan också komma att utvecklas till att leda vissa barngrupper.  

Arbetet som kurator sker i nära samverkan med socialsekreterare på socialtjänsten och samordnare för Barnahus. Arbetet på Barnahus är under ständig utveckling och du är en viktig del i detta.

Det här söker vi hos dig

  • socionomexamen eller annan likvärdig utbildning
  • utbildning och erfarenheter inom Barnrättsfrågor
  • dokumenterad erfarenhet av att arbete med våldsutsatta
  • dokumenterad erfarenhet av barnsamtal  dokumenterad erfarenhet av krisstöd 
  • mycket god förmåga att samarbeta och samverka
  • god förmåga att arbeta självständigt 

Det är meriterande om du har:

erfarenhet av arbete inom Barnahusverksamhet utbildning i samtalsmodellen ”Efter barnförhör” utbildning i Trappan erfarenhet av att arbeta med stöd till och med familjer

Vid rekryteringen lägger vi stor vikt vid dina personliga egenskaper och följande kompetenser:

  • Att du har barnfokus och kunskap om barns rättigheter. 
  • Att du på ett ansvarsfullt och självgående sätt tar ansvar för dina uppgifter och driver dessa framåt.  För att lyckas i rollen är det viktigt att du är en kommunikativ och lyhörd person som både uppskattar och har mycket god förmåga att samverka med andra professioner. 

Det här kan vi erbjuda dig

Vi kan erbjuda dig ett utvecklande, viktigt och spännande arbete som engagerar och utmanar. Enheten består av kunniga kollegor och erfarna gruppledare och chef. Arbetslokalerna har närhet till köpcentrum, restauranger, naturområde med bad, skid- och löpspår, samt till Handens pendeltågsstation, endast 20 minuter från Söder. Vi har fri tillgång till gym i kommunhuset, rökfri arbetstid, friskvårdscheckar, årsarbetstid, klämdagar samt möjlighet till semesterväxling. I rollen ges du tillsammans med ditt team extern handledning.

Välkommen med din ansökan!

I den här rekryteringen har vi redan gjort våra val av annonskanaler och samarbetspartners. Vi undanber oss vänligt men bestämt all form av hjälp med rekryteringen från utomstående aktörer.

Logga in och sök jobbet

Om tjänsten

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Anställningens omfattning: Heltid

Tillträde: Enligt överenskommelse

Löneform: Månadslön

Antal lediga befattningar: 1

Sysselsättningsgrad: 39,75 tim per vecka

Ort: Haninge

Län: Stockholms län

Land: Sverige

Referensnummer:
2022/737

Kontakt: Frida Bernhardsson
08-6067000

Facklig företrädare:
Fackliga företrädare kontaktas via växeln
08-6067000

Publicerat: 2022-09-21

Sista ansökningsdag:
2022-10-14

Senast uppdaterad: 28 september 2022