Kommunarkivarie

Har du idéer för framtiden och drivs du av utmaningar? I Haninge får du utvecklas tillsammans med trygga kollegor som vill göra skillnad redan idag. Just nu pågår ett av de mest ambitiösa förändringsarbetena i vår kommuns historia. Vi bygger en ny stad, cirka 20 minuter från Söder. Följ med på vår resa.   

Välkommen att utvecklas med oss

Nu söker vi dig som vill vara med och forma framtidens kommunarkiv!

Tjänsten som kommunarkivarie är placerad på enheten för demokratistöd vid kommunstyrelseförvaltningen. Demokratistöd är en nybildad enhet där vi samlat kommunens arkiv, registratur och nämndsekretariat i syfte att ytterligare höja kvalitén inom nämnda områden.  Vi arbetar för att ge kvalificerat stöd till kommunens förtroendevalda, tjänstepersoner och medborgare.

Ditt uppdrag

Som en av två kommunarkivarier är du kommunens expert inom arkiv- och informationshantering. Du företräder arkivmyndigheten i arkivfrågor och utfärdar gallringsbeslut, hanterar bevarandeutredningar och säkerställer att kommunen följer gällande lagkrav inom området. I dina vardagliga uppgifter ingår att lämna ut allmänna handlingar, ordna och förteckna samt upprätta styrande dokument. I uppdraget ingår även att stödja och utbilda dina kollegor i frågor som rör dokumenthantering och arkivering.

Vi har flera arkivprojekt planerade där du som kommunarkivarie kommer bidra och vara drivande. Bland annat pågår arbetet med leveranser till e-arkiv samt framtagandet av nya dokument- och informationshanteringsplaner som är anpassade till verksamheterna.

Det här söker vi hos dig

Vi söker dig som är utbildad arkivarie med några års erfarenhet från liknande befattning inom offentlig sektor, gärna i en kommun, med intresse för både den analoga och den digitala arkivvärlden. Du har goda IT-kunskaper och vi ser gärna att du har praktisk erfarenhet av e-arkiv. Det är meriterande om du har kunskap inom informationsklassning och processbaserade dokumenthanteringsplaner.

Som person är du självgående, strukturerad, drivande och har lätt för att samarbeta och skapa goda relationer.

Det här kan vi erbjuda dig

Vi sitter i trevliga kontorslokaler med närhet till köpcentrum, restauranger och Handens pendeltågsstation, endast 20 minuter från Stockholm City. I närliggande Rudans friluftsområde finns bad samt skid-, mountainbike- och motionsspår.

Vi har fri tillgång till gym i kommunhuset, årsarbetstid samt möjlighet till semesterväxling.

Välkommen med din ansökan! 

I den här rekryteringen har vi redan gjort våra val av annonskanaler och samarbetspartners. Vi undanber oss vänligt men bestämt all form av hjälp med rekryteringen från utomstående aktörer.

Logga in och sök jobbet

Om tjänsten

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Anställningens omfattning: Heltid

Tillträde: Enligt överenskommelse

Löneform: Individuell lönesättning

Antal lediga befattningar: 1

Sysselsättningsgrad: 100%

Ort: Haninge

Län: Stockholms län

Land: Sverige

Referensnummer:
2022/616

Kontakt: Gabriella Nylander, kanslichef
08-6068274

Facklig företrädare:
Fackliga företrädare kontaktas via växeln
08-6067000

Publicerat: 2022-08-01

Sista ansökningsdag:
2022-08-22

Senast uppdaterad: 16 augusti 2022