Kom till oss och arbeta som socialsekreterare på Vuxenenheten i Haninge

Har du idéer för framtiden och drivs du av utmaningar? I Haninge får du utvecklas tillsammans med trygga kollegor som vill göra skillnad redan idag. Just nu pågår ett av de mest ambitiösa förändringsarbetena i vår kommuns historia. Vi bygger en ny stad, cirka 20 minuter från Söder. Följ med på vår resa.   

Hos oss på social- och äldreförvaltningen får du vara med och bidra till ett bättre liv för de vi är till för. Tillsammans med oss kommer du få vara med och skapa rätt förutsättningar och hitta nya lösningar för att klara vårt uppdrag med god kvalité idag och i framtiden. Här ansvarar vi för livets hela resa inom individ- och familjeomsorg, stöd och service till personer med funktionsnedsättning och för omsorg och stöd i olika former till kommuninvånare, över 65 år. Vill du tillsammans med oss bidra till ett bättre liv?

Välkommen att utvecklas med oss

 -Vill du precis som vi bli utmanad, utvecklas och göra skillnad för kommunens medborgare?

-Vill du ingå i vår stimulerande arbetsgrupp med kompetenta, erfarna, trevliga kollegor och arbetsledare?

Vi arbetar för att stötta människan på väg mot ett bättre liv. Kom och jobba med oss!

 Tillsammans verkar vi för en samordnad socialtjänst och vill vi skapa och bibehålla en kultur som främjar bra bemötande, hög tillgänglighet och hög rättssäkerhet. Vi strävar efter att utveckla ett mer samordnat och integrerat teamarbete för att bättre möta målgruppens ofta komplexa behov.

 Vuxenenhetens ansvarar för myndighetsutövning och vårt uppdrag är att stärka förmågan hos personer från 18 år som lever med beroende eller annan problematik, att uppnå en god livskvalité och ett självständigt liv. Med individen i centrum utreder vi behov, fattar beslut och ger uppdrag till utförare i egen och privat regi, samt följer upp insatser. I vårt utredningsarbete är MI det självklara förhållningssättet och vi samarbetar med många olika utförare både i egen och privat regi. Vi är en sammanhållen och engagerad grupp som stöttar varandra i det dagliga arbetet.

Vuxenenheten myndighet består av två team. Ett team arbetar med åldern 18-24 år och ett team med 25 år och uppåt. Vuxenenhetens öppenvård består av behandlare och case manager.

Vi ska nu anställa en socialsekreterare till teamet som arbetar med åldern 25 år och uppåt. 

Välkommen till en spännande vardag där vi tar Haninge in i framtiden.

 Ditt uppdrag

  • Att utreda och bedöma behov av insatser och vård enligt SoL och LVM samt följa upp insatser.
  • Att kontinuerligt arbeta för att uppnå rättssäker och likställd biståndsbedömning.
  • Att samverka både externt och internt. Du kommer leda och delta i vårdplaneringar och andra nätverksmöten.
  • Att handlägga och dokumentera enligt gällande lagstiftning.
  • Du deltar aktivt i ärendedragningar för att få stöd i ärendeprocessen, samt bidra med din kompetens.
  • Du är med och bidrar till verksamhetsutvecklingen för att vi tillsammans ska utveckla arbetssätt för att möta våra medborgares behov.

Det här söker vi hos dig

  • Att du har socionomexamen eller det som av arbetsgivare bedöms likvärdigt.
  • Att du har erfarenhet av arbete inom myndighetsutövning med beroendeproblematik.
  • Att du har erfarenhet av MI.

Dina kompetenser  

Du är van att ha många kontaktytor. Du är förtroendeingivande och har god samarbetsförmåga. Vidare är du lyhörd, tydlig i din kommunikation och har lätt för att skapa goda relationer. Som person trivs du att driva utredningsprocesser och har förmåga att kunna fokusera och avgränsa. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

 Det här kan vi erbjuda dig

Vi erbjuder dig en god arbetsmiljö med ett spännande och utvecklande uppdrag. Du har en stor möjlighet att påverka verksamheten och enhetens framtida arbete.

När du jobbar hos oss får du dessutom stora möjligheter till egen professionell utveckling i vardagen. Enheten har en egen specialistsocionom som jobbar med metodutveckling för en evidensbaserad praktik. Vi i arbetsgruppen har gemensamt extern handledning var fjärde vecka.

Vi sitter i ljusa trevliga kontorslokaler med parkeringsmöjligheter och närhet till köpcentrum, restauranger, naturområde med bad, skid- och löpspår, samt till Handens pendeltågsstation, endast 20 minuter från Stockholm City. Vi har fri tillgång till gym i huset, friskvårdscheckar, ledighet på klämdagar, möjlighet till semesterväxling samt besök hos läkare och tandläkare på betald arbetstid.

Välkommen med din ansökan! Intervjuer kommer ske löpande. 

 I den här rekryteringen har vi redan gjort våra val av annonskanaler och samarbetspartners. Vi undanber oss vänligt men bestämt all form av hjälp med rekryteringen från utomstående aktörer.

Logga in och sök jobbet

Om tjänsten

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Anställningens omfattning: Heltid

Tillträde: 2022-08-15 eller enligt ök

Löneform: månadslön

Antal lediga befattningar: 1

Sysselsättningsgrad: 100

Ort: Haninge

Län: Stockholms län

Land: Sverige

Referensnummer:
2022/554

Kontakt: Maria Fernström, enhetschef
08-6068474Anna Malmstedt, gruppledare
08-6068735Sofie Fjellind, gruppledare
08-6067206

Facklig företrädare:
Fackliga företrädare kontaktas via växeln
08-6067000

Publicerat: 2022-06-16

Sista ansökningsdag:
2022-06-28

Senast uppdaterad: 25 juni 2022