IT-arkitekt

Har du idéer för framtiden och drivs du av utmaningar? I Haninge får du utvecklas tillsammans med trygga kollegor som vill göra skillnad redan idag. Just nu pågår ett av de mest ambitiösa förändringsarbetena i vår kommuns historia. Vi bygger en ny stad, cirka 20 minuter från Söder. Följ med på vår resa.   

Vi söker dig med erfarenhet av komplexa IT ämnen.

I rollen som IT-arkitekt har du ansvar för att lämna arkitektonisk- och teknisk rådgivning till kommunens förvaltningar, verksamheter och projekt samt ser till att Haninges IT-arkitektur blir ändamålsenlig och säker.

Välkommen med din ansökan! 

Ditt anställningserbjudande 

Som IT-arkitekt kommer du bli ansvarig för att säkerställa att våra verksamheter får bästa råd att följa IT-enhetens riktlinjer gällande IT-arkitektur och IT-säkerhet. Rollen har därför nära kontakt med kommunens verksamheter för att bland annat tillhandahålla teknisk expertis samt genomföra tekniska granskningar av utvalda lösningar och komponenter ur ett säkerhets- och standardiseringsperspektiv.

Du blir vår ambassadör i hela kommunen och förstår de olika behoven samtidigt som du ger vägledning enligt våra riktlinjer och korrekt IT-säkerhetsimplementering. Ditt strategiska perspektiv blir värdefullt utifrån kommunens förändringsresa framåt.

Du ansvarar för arkitekturgranskningar av projekt samt pågående och kommande aktiviteter hos våra verksamheter. Du ansvarar även för utvärdering av tekniska krav i samband med upphandlingar.

Målet är att fortsätta utveckla kommunens IT infrastruktur och tjänster samt att ha en väl fungerade och effektiv arkitektur och här blir du en viktig person med din kunskap, expertis och strategiska perspektiv. 

 

Dina arbetsuppgifter

 • Fungera som rådgivare till den strategiska ledningsgruppen, verksamheternas IT-strateger och förvaltningsledare i arkitektur- och säkerhetsfrågor
 • Tillhandahålla teknisk expertis till verksamheterna ur ett säkerhets- och standardiseringsperspektiv
 • Styra och samarbeta med våra outsourcade leverantörer utifrån verksamheternas behov
 • Utvärdera tekniska krav i samband med upphandlingar
 • Hantera arkitektur- och säkerhetsgranskningar av olika projekt
 • Dokumentera och hantera Haninges systemportfölj
 • Delta i Haninge kommuns systemvalsråd

  Våra förväntningar


  Vi söker dig som har en bakgrund inom IT-branschen och som har arbetat i en liknande roll som IT-konsult med några års erfarenhet som IT-administratör eller IT-arkitekt. Du beskriver dig själv som IT-generalist och har god kunskap och förståelse för hur samhällets digitalisering påverkar arbetet med verksamhetsnära IT utveckling.

  Som person ser vi dig som lösningsorienterad och som tycker om att arbeta med en föränderlig miljö. Vi ser gärna att du gillar att leda och förmedla dina kunskaper inom ditt område och är en trygg ledare. Det är lätt för dig att engagera dig i djupare tekniska diskussioner med tekniska experter och översätta lösningen på ett begripligt sätt. Du är lyhörd, kommunikativ och handlingskraftig och tycker om att arbeta tillsammans med kollegor mot ett resultat.Välkommen till oss på Haninge kommun!

I denna tjänst samarbetar vi med TNG och alla ansökningar går via dem.

Du söker tjänsten genom att klicka på länken nedan

ANSÖK HÄR 

Om tjänsten

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Anställningens omfattning: Heltid

Tillträde: Omgående

Löneform: Månadslön

Antal lediga befattningar: 1

Sysselsättningsgrad: 100%

Ort: Haninge

Län: Stockholms län

Land: Sverige

Referensnummer:
2022/765

Kontakt: Paula Claesson
0708-101536

Facklig företrädare:
Fackliga företrädare kontaktas via växeln
08-6067000

Publicerat: 2022-09-21

Sista ansökningsdag:
2022-10-21

Senast uppdaterad: 26 september 2022