Fritidsledare till Parkleken i Jordbro

Har du idéer för framtiden och drivs du av utmaningar? I Haninge får du utvecklas tillsammans med trygga kollegor som vill göra skillnad redan idag. Just nu pågår ett av de mest ambitiösa förändringsarbetena i vår kommuns historia. Vi bygger en ny stad, cirka 20 minuter från Söder. Följ med på vår resa.   

Jordbro parklek ligger i Höglundaparken i Jordbro, Haninge kommun. Verksamheten riktar sig till barn 0-12 år, familjer, skolor, dagbarnvårdare och fritidshem som besöker parken. På eftermiddagar och lov bedriver vi mellanstadieverksamhet på uppdrag av Utbildningsförvaltningen. Parklekens idé är utelek med inriktning på friluftsliv.

Ditt uppdrag

Som fritidsledare på parkleken arbetar du med att leda barn i öppen och strukturerad verksamhet. I din roll ingår det att planera, genomföra och utvärdera aktiviteter. Du ansvarar för att följa de dagliga rutinerna på parkleken tillsammans med kollegorna. Du har kontinuerligt uppsök i närliggande skolor för att skapa goda relationer med elever, lärare och annan skolpersonal. 

Samverkan är en stor del i arbetet så vi ser att du har lätt för att samarbeta med olika aktörer som verkar i området.

I tjänsten kan det även innebära att arbeta kväll på fritidsgården Ung 137. Ung 137 riktar sig till unga 12-16 år. 

Du är engagerad eller kunnig inom natur/friluftsliv, utelek eller annan kulturverksamhet.

Som fritidsledare i Haninge arbetar du också aktivt med fritidsgårdarnas utveckling och deltar i olika tvärgrupper med utveckling i fokus.

Beskrivning av verksamheten
Kultur och fritidsförvaltningens framtidsbild kan sammanfattas som ”Vi berikar livet i Haninge”! Våra barn och unga i vår verksamhet bemöts av engagerade och kompetenta fritidsledare som verkar för delaktighet och trygghet i en tillgänglig och jämställd miljö. Vi jobbar med att utifrån barn och ungas önskemål, initiativ och behov skapa nya och utvecklande aktiviteter.

Delaktighet och inflytande är grundläggande värden för oss när våra barn och ungdomar är med och formar verksamheten med dig som fritidsledare som coach. Utifrån ungas livsstil, olikheter och önskemål skapar vi en attraktiv mötesplats där unga i åldrarna 10-12 och 13-19 trivs och utvecklas. 

Jordbro parklek är en verksamhet belägen i Jordbro och som består av en öppen parkverksamhet för alla åldrar. Vi är fyra kollegor som arbetar tillsammans

Ditt uppdrag
Som fritidsledare hos oss arbetar du med att erbjuda behovsanpassade aktiviteter i öppen och strukturerad gruppverksamhet. Du leder och stimulerar våra besökare till att bli medskapare i sin egen fritid med målet att de ska pröva nytt och utveckla fler intressen. Arbetet innebär ansvar för att planera, dokumentera, genomföra och utvärdera aktiviteter och verksamhet. Du kommer samarbeta med såväl kollegor som andra samverkanspartners och samarrangera aktiviteter med både civilsamhälle samt näringsliv. I tjänsten ingår även att arbeta med att skapa trygga och inkluderande mötesplatser för unga samt givetvis ansvar för att sköta kontinuerliga rutiner i verksamheten som att hålla ordning i lokalerna, göra mellanmål, sköta köket, enklare städning och tvätt etc.

Arbetsuppgifter som kan förekomma är också att leda projekt och hålla i arrangemang samt delta i arbetsgrupper. Vi strävar även efter att omvärldsbevaka och utveckla vår kompetens inom fritidsledarrollen genom att tex följa aktuell forskning och göra verksamhetsbesök i syfte att kunna rekrytera nya besökare.

Dina kvalifikationer

  • Fritidsledarutbildning eller annan utbildning och erfarenhet som arbetsgivaren anser ger likvärdig kompetens
  • Kunskap om att skapa meningsfulla aktiviteter i samverkan med barn och unga
  • Kunskap om att arbeta med och för delaktighet och inflytande för ungdomar
  • Förmåga att arbeta relationsbyggande och med förståelse och acceptans samtala och diskutera aktuella samhällsfrågor i mötet med barn och unga
  • Förmåga att skapa samverkan med både civilsamhälle samt näringsliv, som skola, föräldrar, föreningar, socialtjänst, polis etc.
  • Kunskap om olika socioekonomiska förutsättningar och hur de spelar en viktig roll i våra möjligheter att ta del av och våra val av aktivitet på fritiden
  • Kunskap om vad som bidrar till en inkluderande miljö och vad som bidrar till exkludering
  • Förstå och ha förmåga att se sociala beteenden och mönster på Internet, utifrån att sociala medier idag fungerar som en social mötesplats för ungdomar

Din kompetens
Vi vill att du är självgående och verksamhetsfokuserad i det dagliga arbetet. Du drivs av att skapa verklig delaktighet och se barn och ungdomar utvecklas. Det är mycket viktigt för oss att du har en personlig mognad och vill vara och fungera som en god förebild. Du är en relationsbyggare och kan skapa tillit och förtroende utifrån ett coachande och strategiskt ledarskap. Då vi arbetar med många kontaktytor och samverkanspartners, som skola, socialtjänst, föräldrar, föreningar, polis etc är din samarbetsförmåga mycket viktig för oss. Vår behovsanpassade verksamhet ställer höga krav på såväl din flexibilitet som ditt ledarskap. Samhällets digitalisering och hur de unga hanterar den nya tekniken kommer påverka verksamheten och ställa krav på kompetens inom området.  

Vi ser det som önskvärt att du har erfarenhet av arbete på fritidsgård samt kunskap om VBE och HBTQ-frågor, liksom kunskap om jämställdhet och normkritiskt förhållningssätt och arbete. Meriterande är även kunskap om metoder för arbete med utsatta och/eller utåtagerande barn och unga.
Verksamheten bedrivs huvudsakligen under eftermiddags- och kvällstid samt helger.

Vi erbjuder dig

Hos oss får du ett utvecklande och flexibelt arbete som engagerar och utmanar, tillsammans med kunniga kollegor och erfarna chefer. Vi har fri tillgång till gym i kommunhuset, friskvårdscheckar, samt möjlighet till semesterväxling.

Välkommen med din ansökan! 

I den här rekryteringen har vi redan gjort våra val av annonskanaler och samarbetspartners. Vi undanber oss vänligt men bestämt all form av hjälp med rekryteringen från utomstående aktörer.

Logga in och sök jobbet

Om tjänsten

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Anställningens omfattning: Heltid

Tillträde: Enligt överenskommelse

Löneform: Fast lön

Antal lediga befattningar: 1

Sysselsättningsgrad: 100 %

Ort: Jordbro

Län: Stockholms län

Land: Sverige

Referensnummer:
2022/561

Kontakt: Elisabet Kvist
08-6065441

Facklig företrädare:
Fackliga företrädare kontaktas via växeln
08-6067000

Publicerat: 2022-06-22

Sista ansökningsdag:
2022-07-31

Senast uppdaterad: 25 juni 2022