Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Fritidshemsledare

Har du idéer för framtiden och drivs du av utmaningar? I Haninge får du utvecklas tillsammans med trygga kollegor som vill göra skillnad redan idag. Just nu pågår ett av de mest ambitiösa förändringsarbetena i vår kommuns historia. Vi bygger en ny stad, cirka 20 minuter från Söder. Följ med på vår resa.   

Välkommen att utvecklas med oss

Brandbergsskolan är en F-9-skola belägen vid Brandbergens centrum. På vår mångkulturella skola har vi ca 550 elever och nästan 100 medarbetare. Av dem är ca 150 elever i F-3 inskrivna på fritidshemmet. Vi söker nu en utbildad barnskötare som vill arbeta som fritidshemsledare för en av våra två förskoleklasser.

Ditt uppdrag

Du kommer att vara ansvarig för fritidshemsverksamheten för en av våra förskoleklasser. Det innebär att du tillsammans med arbetslaget kommer att planera, genomföra, dokumentera och utvärdera aktiviteter under fritidstiden på eftermiddagarna. Du kommer att jobba enligt ett fast veckoschema, där öppning och stängning av fritidshemmet kan komma att ingå. Vi öppnar 6:30 och stänger kl. 18:00. Du ingår i arbetslaget fritidshem men kommer närmast att arbeta och planera tillsammans med fritidshemsledaren i den andra förskoleklassen. Fritidshemmet har arbetslagsmöte en gång i veckan, gemensam planering en gång i veckan och enskild planering en gång i veckan. Under skoltid samverkar du med läraren i förskoleklass. 

Det här söker vi hos 

Vi söker dig som är utbildad barnskötare och som har erfarenhet av arbete på fritidshem, gärna också erfarenhet av att arbeta i ett mångkulturellt område.  

Vi kommer att arbeta språkutvecklande både under skoltid och fritidstid och du behöver ha mycket goda kunskaper i svenska, både muntligt och skriftligt.

Det är viktigt att du kan skapa trygga och tillitsfulla relationer till eleverna och vårdnadshavarna och ha elevernas bästa i fokus. Du behöver vara flexibel och bra på att samarbeta med såväl dina kollegor på fritidshemmet som med läraren i klassen. 

Du är en tydlig ledare som har struktur och kan både skapa och upprätthålla rutiner. 

Du är van att arbeta digitalt både med elever och i din dokumentation. 

Det här kan vi erbjuda dig

Vi erbjuder ett utvecklande och roligt arbete som engagerar och utmanar. Vi erbjuder erfarna och kompetenta kollegor att samarbeta med. Fritidshemmet har under två år genomgått ett gediget utvecklingsarbete som har letts av en förstelärare och två medutvecklare i samarbete med biträdande rektor. 

Anställningen är tidsbegränsad till höstterminen.  Möjlighet till förlängning finns. 

Välkommen med din ansökan! 

I den här rekryteringen har vi redan gjort våra val av annonskanaler och samarbetspartners. Vi undanber oss vänligt men bestämt all form av hjälp med rekryteringen från utomstående aktörer.

Logga in och sök jobbet

Haninge kommun ser mångfald som en styrka och välkomnar alla sökande.

Vår kompetensbaserade rekryteringsmetodik syftar till att fokusera på individens kompetens och därigenom även motverka diskriminering.

Om tjänsten

Anställningsform: Särskild visstidsanställning

Anställningens omfattning: Heltid

Tillträde: 2023-08-14

Löneform: Månadslön

Antal lediga befattningar: 1

Sysselsättningsgrad: 100%

Ort: Haninge

Län: Stockholms län

Land: Sverige

Referensnummer:
2023/364

Kontakt: Anna-Maria Sandborg
08-6068638

Facklig företrädare:
Fackliga företrädare kontaktas via växeln
08-6067000

Publicerat: 2023-05-22

Sista ansökningsdag:
2023-06-15

Senast uppdaterad: 10 juni 2023