Förvaltningsjurist till kanslienheten, Social-och äldreförvaltningen

Har du idéer för framtiden och drivs du av utmaningar? I Haninge får du utvecklas tillsammans med trygga kollegor som vill göra skillnad redan idag. Just nu pågår ett av de mest ambitiösa förändringsarbetena i vår kommuns historia. Vi bygger en ny stad, cirka 20 minuter från Söder. Följ med på vår resa. 

Välkommen att utvecklas med oss

Vi söker nu en yrkesskicklig förvaltningsjurist som vill vara med och göra skillnad!

Välkommen till en spännande vardag där vi tar Haninge in i framtiden -Vi har tid för utveckling och rum för idéer

På social- och äldreförvaltningen arbetar vi med människors livssituation genom hela livet. Förvaltningen ansvarar för att kommunens invånare får rätt omsorg och stöd. I Haninge kommun ska alla invånare känna sig trygga och säkra.

Kanslienheten är en ny enhet som är en del av social- och äldreförvaltningens nya gemensamma avdelning; Verksamhetsstöd och utveckling och har som mål att jobba med nämndhantering, juridik, utredningar, lokal och säkerhetsfrågor och att ge stöd till förvaltningens ledning och politiken.

 

Ditt uppdrag

Som förvaltningsjurist är du centralt placerad på kanslienheten och arbetar förvaltningsövergripande och i förekommande fall samverkar med andra förvaltningar inom kommunen.

Du tar dig an förvaltningsrättsliga och socialrättsliga frågeställningar och är ett stöd för socialnämnden, äldrenämnden och tjänstemannaorganisationen inom Social- och äldreförvaltningen.

Tjänsten innefattar processföring i socialrättsliga mål i förvaltningsdomstol, då oftast tvångsvårdsmål.

Arbetet består av att vara socialnämndens och äldrenämndens ombud vid rättsprocesser, bistå med rådgivning och kvalificerat utredningsarbete.

De stora övergripande rättsområdena som du kommer att arbeta med är socialrättslig lagstiftning, kommunallagen, förvaltningslagen, offentlighet och sekretess, den nya dataskyddsförordningen samt i viss mån avtals- och upphandlingsrätt.

Det här söker vi hos dig

  • Juristexamen eller jurist kandidatexamen
  • Du har kvalificerad erfarenhet om den lagstiftning och de administrativa krav som styr social- och äldrefrågor däribland SoL, LSS, LVM, LVU, Föräldrabalken, offentlighets- och sekretesslagen, förvaltningslagen och kommunallagen.
  • Du har erfarenhet som ombud i domstol och/eller genomförd notarietjänstgöring föredragsvis från förvaltningsdomstol
  • Du bör ha grundläggande kunskaper i personuppgiftshantering enligt dataskyddsförordningen samt i gallring och arkivering.
  • Du har lätt för att uttrycka dig väl i både tal och skrift.
  • Du är van vid att arbeta i olika IT-system och har en god datorvana

 

Din kompetens

Du är van vid att arbeta självständigt och att ta eget ansvar och du kan prioritera bland dina arbetsuppgifter.

Social- och äldreförvaltningens ansvarsområde är brett och ställer krav på att du snabbt kan sätta dig in i olika juridiska frågeställningar.

Du är stresstålig, analytisk, effektiv, noggrann och har gott omdöme och hög integritet.

Du har ett praktiskt förhållningssätt till juridiken, kombinerat med lyhördhet och hög social kompetens, och därmed förmåga att skapa goda relationer med omgivningen.

Du kan strukturera komplicerade frågor och kommunicerar lösningar på ett tydligt och pedagogiskt sätt, såväl muntligt som skriftligt.

Du har en förmåga att se helheten samtidigt som du tar hänsyn till kommuninvånarnas och verksamhetens behov.

Du bör ha erfarenhet av att ha arbetat i en politiskt styrd organisation.

 

Det här kan vi erbjuda dig

Ett utvecklande och spännande arbete som engagerar och utmanar, tillsammans med kunniga kollegor som alla sitter samlade i fina och ljusa lokaler. Vi har fri tillgång till gym i kommunhuset, rökfri arbetstid, friskvårdscheckar, årsarbetstid, klämdagar samt möjlighet till semesterväxling.

 

Tjänsten är en tillsvidareanställning, provanställning kan komma att tillämpas.

Välkommen med din ansökan!

 

 

I den här rekryteringen har vi redan gjort våra val av annonskanaler och samarbetspartners. Vi undanber oss vänligt men bestämt all form av hjälp med rekryteringen från utomstående aktörer.

 

Logga in och sök jobbet

Kontakt för den här sidan: haningekommun@haninge.se

Senast uppdaterad: 12 augusti 2020