Exploateringsingenjör till Haninge kommun

Har du idéer för framtiden och drivs du av utmaningar? I Haninge får du utvecklas tillsammans med trygga kollegor som vill göra skillnad redan idag. Just nu pågår ett av de mest ambitiösa förändringsarbetena i vår kommuns historia. Vi bygger en ny stad, cirka 20 minuter från Söder. Följ med på vår resa. 

Välkommen att utvecklas med oss

Hos oss pågår många spännande utvecklings- och exploateringsprojekt. Förutom den nya stadsdelen Vega med över 4000 nya bostäder och ny pendeltågsstation pågår även andra stora projekt som till exempel nya verksamhetsområdet Albyberg, ett flertal bostadsprojekt kring våra 7 pendeltågsstationer samt omvandling av flera fritidshusområden. Centrala kärnan i Haninge får ny bussterminal, bostäder, verksamheter mm. Utifrån vår utveckling till regional stadskärna växer vi och utvecklas och behöver bli fler.

På Mark- och exploateringsenheten arbetar idag 14 personer, mark- och exploateringschef, exploateringsingenjörer, anläggningsingenjörer, markförvaltare samt en exploateringshandläggare. Enheten är en del av avdelningen för samhällsplanering och ledning som tillhör kommunstyrelseförvaltningen.

Enheten har det samlade ansvaret för kommunens markinnehav och utvecklar och förvaltar marken så att en hållbar utbyggnad av kommunens mark säkerställs. Enheten representerar kommunen som markägare och utvecklar kommunens mark från idé till färdigt projekt, samt har investeringsansvaret för allmänna anläggningar inom exploateringsområden. 

Välkommen till en spännande tjänst där du får vara med och ta Haninge in i framtiden!

Ditt uppdrag

Som exploateringsingenjör i Haninge kommun arbetar du med att förverkliga kommunens visioner när det gäller exploatering, förvärv, förvaltning samt försäljning av kommunens mark. Du får leda och driva olika typer av komplexa stadsbyggnadsprojekt parallellt, ibland som projektledare och ibland som exploateringsstöd i projekten. I arbetet ingår till exempel avtals- och genomförandefrågor i detaljplan, köp och försäljning av fastigheter samt markanvisningar.

Du arbetar nära politiker, medborgare, byggaktörer samt andra externa aktörer. Tjänsten passar dig som vill vara med där det händer mycket. Du får möjlighet att vara med i utvecklingen och självständigt driva dina projekt framåt. Om du tycker om att ta mycket eget ansvar och skapa bra strukturer är detta ett jobb för dig.

Arbetsuppgifterna består huvudsakligen av:

 • Ansvarar och leder delprojektets mål gällande tid, kvalitet och ekonomi i stadsbyggnadsprojektet.
 • Upprättande av olika slags avtal.
 • Att företräda kommunen som fastighetsägare vid förvärv och avyttring av mark.
 • Att genomföra förhandlingar.
 • Agera sakkunnig i exploateringsfrågor.
 • Handläggning av mark- och exploateringsärenden.
 • Projektledning vid stadsbyggnadsprojekt.
 • Delta i enhetens och avdelningens verksamhetsutveckling.
 • Upprätta exploateringskalkyler och budget. 

  Det här söker vi hos dig

 • Slutförd civilingenjörsexamen med inriktning lantmäteri, samhällsbyggnad, väg & vatten eller motsvarande kunskaper förvärvade genom väl dokumenterad erfarenhet
 • Erfarenhet inom projektledning, fastighetsjuridik och ekonomi
 • Gedigen arbetslivserfarenhet inom detta yrke och känner dig trygg i din roll
 • Uttrycker dig väl i tal och skrift på svenska
 • Har erfarenhet av att använda hela Officepaketet
 • Erfarenhet av en politisk styrd organisation är meriterande liksom om du innehar B-körkort.

Att du har ett intresse för människor, god samarbetsförmåga och är serviceinriktad ser vi som en självklarhet. Som person är du kommunikativ och förtroendeingivande, du är en skarp skribent och har lätt för att uttrycka dig muntligt och kan anpassa din kommunikation till olika målgrupper. 

Du trivs i en grupp som präglas av prestigelöshet, där man hjälper och stöttar varandra, likväl som man driver mycket av sitt arbete självständigt.

Du trivs i en roll där du själv är drivande, både när det kommer till uppsatta tidplaner och ekonomiska frågor. Du kommer till stor del att arbeta självständigt vilket ställer krav på att du är strukturerad och bra på att planera din tid. Du gillar när det svänger och kan anpassa dig till förändrade omständigheter och ger inte upp vid lite motstånd.

Det här kan vi erbjuda dig

Vi erbjuder ett utvecklande arbete som engagerar och utmanar, tillsammans med kunniga kollegor och erfarna chefer. Hos oss blir du en del av en välfungerande kompetent arbetsgrupp med en stor öppenhet för varandra. För varje medarbetare tas en kompetensbild fram för att man ska få bra stöttning och se vilken utveckling man behöver för att bredda sina kunskaper. Vi sitter i ljusa trevliga kontorslokaler med närhet till köpcentrum, restauranger, naturområde med bad, skid- och löpspår, samt till Handens pendeltågsstation, endast 20 minuter från T-centralen. Vi har fri tillgång till gym i kommunhuset, rökfri arbetstid, friskvårdscheckar, årsarbetstid, klämdagar samt möjlighet till semesterväxling.

Kontakt och ansökan

I den här rekryteringen samarbetar Haninge kommun med Jefferson Wells. För mer information om tjänsten är du varmt välkommen att kontakta ansvariga rekryteringskonsulter Håkan Kempel   hakan.kempel@jeffersonwells.se eller lars.buvall@jeffersonwells.se. Vi arbetar med löpande urval så tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum.

Logga in och sök jobbet

Om tjänsten

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Anställningens omfattning: Heltid

Tillträde: Omgående

Löneform: Månadslön

Antal lediga befattningar: 2

Sysselsättningsgrad: 100%

Ort: Haninge

Län: Stockholms län

Land: Sverige

Referensnummer:
2021/637

Kontakt: Håkan Kempel
0730 211 833Lars Buvall
0761420287

Facklig företrädare:
Fackliga företrädare kontaktas via växeln
08-606 70 00

Publicerat: 2021-10-26

Sista ansökningsdag:
2021-12-05

Senast uppdaterad: 29 november 2021