Erfaren planarkitekt till planavdelningen

Smiley face


Välkommen att utvecklas med oss!

Har du, precis som vi, ett brinnande intresse för utveckling och stadsbyggnad? Då finns din nästa spännande utmaning här hos oss på Haninge kommun! Här får du utvecklas tillsammans med kompetenta kollegor som vill göra skillnad redan idag - och som har väldigt roligt på vägen.

Just nu pågår ett av de mest spännande och ambitiösa utvecklingsarbetena i vår kommuns historia – vi befinner oss på en resa från förort till stad och, efter pandemin, i en förändrad stadsbyggnadsarena med stora kliv framåt i digitaliseringen. I det strategiska läget mellan nya hamnen i Norvik, 20 minuter från Södermalm och med sagolik natur, landsbygd och skärgård samt engagerade Haningebor - planerar vi tillsammans fram morgondagens levande och hållbara samhälle.

Ditt uppdrag

Planavdelningen är en av sex avdelningar på stadsbyggnadsförvaltningen och ansvarar för kommunens detaljplaner och planprogram samt deltar i arbetet med översiktsplanering och andra typer av stadsutvecklingsprojekt. Planavdelningen är indelad i tre enheter och består totalt av 24 medarbetare varav femton planarkitekter, tre miljöplanerare, tre enhetschefer, en plansamordnare, en stadsarkitekt och en planchef. Och fler vill vi bli! Förutom de närmsta kollegorna på avdelningen får du även en mångfald av kollegor som du dagligen arbetar tillsammans med över avdelnings- och förvaltningsgränser.

Som erfaren planarkitekt i Haninge kommer du att få en nyckelroll i att leda större stadsbyggnadsprojekt och stöttar samtidigt mindre erfarna kollegor i sina projektledarroller. Du samverkar och kommunicerar med andra kollegor i Haninges stadsbyggnadssegment: med politiken, medborgarna och med marknaden.

 

Det här söker vi hos dig

Kvalificerande för tjänsten är:

  • Universitet- eller högskoleutbildning med inriktning samhällsbyggnad såsom arkitekt, fysisk planerare, samhällsplanerare, landskapsarkitekt, ingenjör eller motsvarande.
  • Erfarenhet av samhällsbyggnadsfrågor under minst 5 år.
  • En gedigen kunskap om planprocessen och plan- och bygglagen.
  • Dokumenterad erfarenhet av projektledning och stadsplanering. Gärna med erfarenhet och kunskap om olika skalor inom stadsbyggande och gestaltning.
  • God förmåga att uttrycka dig, i tal-, skrift och grafiskt/visuellt/skiss.
  • Vi ser det som meriterande om du har erfarenhet av att arbeta i en politiskt styrd organisation.

För att trivas i rollen bör du tycka om och drivas av samarbete, både internt och externt. Vi ser att du är orädd i att testa och kommunicera nya idéer och att du på så vis är proaktiv i stadsbyggnadsfrågorna. Du är målinriktad och arbetar helst i team samt tar eget ansvar för dina leveranser och strukturen som krävs för ditt egna arbete.

 

Du har förmåga att se helhet och vi tror att du är nyfiken och kreativ för att hitta nya lösningar. Du är trygg och prestigelös och gillar att vara i en organisation som utvecklas i en rasande fart. Här är du naturligt med och bidrar i utvecklingen och har förmågan att göra goda avvägningar och att förhandla dig fram till den bästa lösningen. Kvalificerande är ditt goda omdöme och förmåga att driva stadsutveckling med hög integritet, god kännedom om våra lagar och verktyg, och med fokus på arkitektonisk kvalitet och hållbarhet.

 

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och väger in både din profil och professionella kompetens.

 

 

Det här kan vi erbjuda dig

Genom att arbeta i Stockholms läns sjätte största kommun, tillika utpekad som regional stadskärna i RUFS, får du möjlighet att bidra till både kommunens, Södertörns och hela Stockholmsregionens kraftfulla utveckling. Kommunen arbetar just nu med många spännande projekt, som att utveckla Haninges stadskärna Handen-Vega, centrumomvandling i Jordbro, Västerhaninge och Tungelsta, liksom verksamhetsområdet Albyberg och ett hållbart villasamhälle i Norrby. Det finns ett stort intresse för att bygga och planlägga i kommunen med ambitiösa planer på bostads- och stadsutveckling i många decennier framöver.

I Haninge har vi ambitionen att vara Sveriges bästa kommunala arbetsgivare. Här är våra medarbetare vår allra viktigaste tillgång med sitt engagemang och kompetens. Här har du inte långt till din närmsta chef och varje medarbetare ges stor tillit, frihet och utrymme för utveckling och idéer.

 

Vi sitter i ljusa trevliga kontorslokaler med närhet till köpcentrum, restauranger, naturområde med bad, skid- och löpspår, samt i direkt anslutning till Handens pendeltågsstation. Vi har fri tillgång till gym i kommunhuset, friskvård, flextid, klämdagar samt möjlighet till semesterväxling. Under pandemin har vi arbetat på distans större delen av tiden och hittat arbetsformer som fungerar väl även för det.

 

Varmt välkommen med din ansökan till ett synnerligen meningsfullt jobb och till att bli vår nya värdefulla kollega i Haninge!

Logga in och sök jobbet

Om tjänsten

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Anställningens omfattning: Heltid

Tillträde: Så snart som möjligt

Antal lediga befattningar: 2

Sysselsättningsgrad: 100 %

Ort: Haninge

Län: Stockholms län

Land: Sverige

Referensnummer:
2021/478

Facklig företrädare:
Fackliga företrädare kontaktas via växeln
08-606 70 00

Publicerat: 2021-08-27

Sista ansökningsdag:
2021-09-19

Senast uppdaterad: 16 september 2021