Erfaren behandlare till mottagning vuxna med beroendeproblematik – vikariat

Har du idéer för framtiden och drivs du av utmaningar? I Haninge får du utvecklas tillsammans med trygga kollegor som vill göra skillnad redan idag. Just nu pågår ett av de mest ambitiösa förändringsarbetena i vår kommuns historia. Vi bygger en ny stad, cirka 20 minuter från Söder. Följ med på vår resa. 

Välkommen att utvecklas med oss

Vill du arbeta i en framgångsrik verksamhet där klienterna är nöjda och där medarbetarna brinner för uppdraget? Välkommen att läsa mer om tjänsten nedan och skicka in din ansökan!

En av våra behandlare är föräldraledig och vi söker nu en erfaren behandlare för ett vikariat.

Vi är en behandlingsmottagning för vuxna med beroendeproblematik och för deras anhöriga. Vi arbetar med öppna insatser i nära samverkan med socialsekreterare och med regionens beroendecentrum som finns i näraliggande lokaler. Vårt gemensamma uppdrag är att arbeta efter de nationella riktlinjerna för behandling av missbruk o beroende samt Stockholms läns policy för att förebygga och behandla missbruk och beroende.

Mottagningen består av sex behandlartjänster varav en gruppledare. Det psykosociala arbetet innehåller KBT-baserade motivations- och behandlingssamtal, återfallsprevention, 12-stegsprogram samt anhörigsamtal. Behandlingsarbetet sker enskilt och i grupp.

Det här söker vi hos dig

  • Adekvat behandlarutbildning som arbetsgivaren bedömer som lämplig, eller socionomutbildning eller likvärdig akademisk utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig.
  • God erfarenhet från arbete med behandling av personer med beroendeproblematik.
  • Erfarenhet av att ha arbetat med behandling i grupp.
  • Erfarenhet av att ha arbetat med behandling enskilt.

Meriterande är:

  • Grundläggande KBT-, HAP-,CRA, MI-utbildning, Återfallsprevention, kontrollerat drickande och Spelbehandling
  • Steg 1-utbildning
  • Kännedom om kommunal socialtjänst samt vana från arbete inom politikerstyrd organisation.

Du måste vara insatt inom området samt vara en stabil person som agerar såväl utifrån empati som personlig mognad. Som person tror vi också att du är flexibel, verksamhetsfokuserad och ser vikten av att samarbeta med kollegor och andra yrkesgrupper. Den personliga lämpligheten är viktig för oss då vi tar beslut om anställning. Vi önskar i övrigt att du har ett stort engagemang för arbetsområdet och har en positiv utstrålning som smittar av sig.

 

Det här kan vi erbjuda dig

Ett utvecklande arbete som engagerar och utmanar, tillsammans med kunniga kollegor och erfarna chefer. Vi sitter i trevliga lokaler och närhet till köpcentrum, restauranger, naturområde med bad, skid- och löpspår, samt till Handens pendeltågsstation, endast 20 minuter från Söder. Vi har fri tillgång till gym i kommunhuset, rökfri arbetstid, friskvårdscheckar, flextid samt klämdagar. I rollen ges du möjlighet till extern handledning och kontinuerlig kompetensutveckling utifrån behov.

Tjänsten är ett vikariat under perioden 2021-10-25 -- 2022-08-21, med eventuell möjlighet till förlängning.

Välkommen med din ansökan! Intervjuer kommer ske löpande.

I den här rekryteringen har vi redan gjort våra val av annonskanaler och samarbetspartners. Vi undanber oss vänligt men bestämt all form av hjälp med rekryteringen från utomstående aktörer.

Logga in och sök jobbet

Om tjänsten

Anställningsform: Visstidsanställning längre än 6 månader

Anställningens omfattning: Heltid

Tillträde: 2021-10-25

Löneform: månadslön

Antal lediga befattningar: 1

Sysselsättningsgrad: 100

Ort: Haninge

Län: Stockholms län

Land: Sverige

Referensnummer:
2021/568

Kontakt: Maria Fernström, enhetschef
08-606 84 74Susanna Scheelcke, gruppledare
08-606 80 11

Facklig företrädare:
Fackliga företrädare kontaktas via växeln
08-606 70 00

Publicerat: 2021-09-27

Sista ansökningsdag:
2021-10-18

Senast uppdaterad: 15 oktober 2021