Enhetschef projekt genomförande

Har du idéer för framtiden och drivs du av utmaningar? I Haninge får du utvecklas tillsammans med trygga kollegor som vill göra skillnad redan idag. Just nu pågår ett av de mest ambitiösa förändringsarbetena i vår kommuns historia. Vi bygger en ny stad, cirka 20 minuter från Söder. Följ med på vår resa.   

Välkommen att utvecklas med oss

Vi söker en engagerad, modig och drivande enhetschef till vår nya avdelning park och teknik som består av fyra enheter. Avdelningen består av ca 75 medarbetare och har en rik bredd av kompetenser som sträcker sig över hela samhällsbyggnadsprocessen från idé till drift. Det nya är att vi slagit samman två avdelningar till en för att få en gemensam driftorganisation och samlad projekt- och utredningsverksamhet. Tillsammans förvaltar vi och utvecklar den offentliga miljön och levererar en god service till dem som bor, verkar och besöker Haninge. Motiveras du av utmaningar och gillar att driva utveckling och leda i förändring så erbjuder vi dig en stimulerande roll som enhetschef inom en kommun med hög tillväxttakt.

Ditt uppdrag

Enheten projekt genomförande driver och genomför investerings- och reinvesteringsprojekt som planerats av enheten projekt och utredning. Enheten byggleder under genomförandefas både med egen personal och med upphandlad byggledning. ​Enhetens uppdrag är att leverera genomförda investeringsprojekt inom stadsbyggnadsprocessen med kvalitet och effektivitet. Enheten är både en beställarorganisation och utförarorganisation. Enhetens uppdrag är också att granska tekniska underlag, bevaka driftsfrågor samt skötsel under garantitiden för att säkerställa överlämnandet till driftsorganisationen.  Denna del gäller även projekt i Tillväxtportföljen. Enheten genomför kommunens fastighetsbolags reinvesteringar på fastighetsmark. Det kommer att finnas 10 - 15 medarbetare på enheten

Uppdraget som chef innebär generellt att vara en förebild och se helhetsuppdraget - att vi arbetar för våra medborgare- , vara lojal mot verksamhetens mål och fattade politiska beslut, liksom att följa arbetsgivarens riktlinjer, värderingar och policys. Chefsuppdraget innebär även att ha mod att utmana till förändring genom att uppmuntra nya idéer, kreativitet och driva ständiga förbättringar. Du ingår i avdelningens ledningsgrupp.

Det här söker vi hos dig

Du har erfarenhet av byggledning, anläggningsarbeten och att driva egna projekt. Kunskap om arbetsmiljölagstiftning, upphandling enligt LOU. Du har en relevant högskoleutbildning alternativt motsvarande arbetsliverserfarenhet som vi bedömer relevant för tjänsten. Vi förväntar oss att du har erfarenhet som ledare och chef och därmed är trygg och tydlig i din ledarroll. Ditt ledarskap präglas av ett kommunikativt och utvecklingsorienterat chefskap, du är engagerad, inkluderande och mån om att sätta dig in i verksamhetens frågor i stort som smått. Att du har goda kunskaper om offentlig förvaltning och är duktig på att skapa och underhålla kontakter och nätverk är framgångsfaktorer för att lyckas i rollen. 

Som person har du i grunden ett prestigelöst förhållningssätt med förmåga att behålla helhetssyn utan att tappa detaljer. Vidare arbetar du proaktivt och agerar kvalitetsmedvetet, vana av att leda personal och har tidigare arbetat systematiskt med kvalitet, miljö och arbetsmiljö. Du är kommunikativ och ser samarbete som en förutsättning för att leverera ett bra resultat. Du ser och kan ta olika perspektiv. 

Vi ser att du har relevant högskoleutbildning eller motsvarande arbetsliverserfarenhet som vi bedömer relevant för tjänsten. Goda kunskaper i rollen som beställare utifrån LOU. Du intresserar dig av politiska frågors effekt på verksamheten och har ett lyhört öra för omvärldsbevakning.  Som enhetschef har du inblick och djupare förståelse för detaljfrågorna men agerar alltid ur ett helhetsperspektiv vid beslut och strategiska frågor. Vi ser att det är en fördel att ha erfarenhet från en politiskt styrd organisation samt flera års erfarenhet av branschen.  

För att axla chefsuppdraget ser vi att det är viktigt att du tar ansvar och kan prioritera samt att du vågar både fatta beslut och be om hjälp. Du är prestigelös, står för ditt ord och vågar berätta om egna fel och misstag. Du uppmuntrar, inspirerar och engagerar dina medarbetare genom att arbeta tillsammans med dem mot era gemensamma mål, utveckla samarbetet i gruppen och bygga ett lag. Genom ett situationsanpassat ledarskap lägger du tid på att stötta och coacha dina medarbetare och använder tvåvägskommunikation genom att både lyssna och ställa frågor. Som ledare hos oss behöver du vara en empatisk person med god samarbetsförmåga som är duktig på att kommunicera. Vi ser även att du är modig, kreativ och flexibel i ditt ledarskap.

Det här kan vi erbjuda dig

Välkommen att söka ett utvecklande arbete som engagerar och utmanar, tillsammans med kunniga kollegor och erfarna chefer. Då rollen är ny har du möjlighet att vara med och påverka dess utformning. Enheten är lokaliserad till Anläggarvägen tillsammans med övriga tekniska enheter inom förvaltningen. Vi sitter i ljusa trevliga kontorslokaler med goda parkeringsmöjligheter och närhet till köpcentrum, restauranger, naturområde med bad, skid- och löpspår, samt till Handens pendeltågsstation, endast 20 minuter från Söder. Vi har fri tillgång till gym i kommunhuset, rökfri arbetstid, friskvårdscheckar, årsarbetstid, klämdagar samt möjlighet till semesterväxling. I rollen ges du möjlighet till extern handledning och kontinuerlig kompetensutveckling utifrån behov.

Välkommen med din ansökan! 

I den här rekryteringen har vi redan gjort våra val av annonskanaler och samarbetspartners. Vi undanber oss vänligt men bestämt all form av hjälp med rekryteringen från utomstående aktörer.

Logga in och sök jobbet

Om tjänsten

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Anställningens omfattning: Heltid

Tillträde: 220901

Löneform: Månadslön

Antal lediga befattningar: 1

Sysselsättningsgrad: 100%

Ort: Haninge

Län: Stockholms län

Land: Sverige

Referensnummer:
2022/581

Kontakt: Sjunne Andersson
08-6067000Sofia Åsell
08-6067000

Facklig företrädare:
Fackliga företrädare kontaktas via växeln
08-6067000

Publicerat: 2022-06-23

Sista ansökningsdag:
2022-08-08

Senast uppdaterad: 23 juni 2022