Enhetschef Ekonomiskt bistånd, Social- och äldreförvaltningen

Har du idéer för framtiden och drivs du av utmaningar? I Haninge får du utvecklas tillsammans med trygga kollegor som vill göra skillnad redan idag. Just nu pågår ett av de mest ambitiösa förändringsarbetena i vår kommuns historia. Vi bygger en ny stad, cirka 20 minuter från Söder. Följ med på vår resa. 

Välkommen att utvecklas med oss

Vi söker dig som vill komma och utvecklas med oss då vi behöver en ny enhetschef på enheten för ekonomiskt bistånd. Inom enheten pågår det ett intensivt och spännande utvecklingsarbete. Det syftar till att utveckla ett samordnat, strukturerat och integrerat arbete för att på bästa sätt möta målgruppens behov av stödinsatser för att uppnå en egen förmåga till försörjning. 

Enheten är en av fyra enheter inom avdelningen Arbete och Försörjning och ingår i Social,- och äldreförvaltningen. De andra enheterna på avdelningen har i uppdrag att stödja individer att komma ut i arbete, stödja i att motverka långvarig hemlöshet och ta emot nyanlända och kvotflyktingar. På enheten Ekonomiskt bistånd arbetar idag ca 35 medarbetare, varav tre gruppledare, en enhetschef och en metodstödjare som tillsammans utgör ledande funktion för enheten. 

Det pågår mycket spännande utvecklingsarbete inom hela avdelningen och tillsammans med samarbetspartners. Totalt är det ca 100 medarbetare inom avdelningen fördelat på våra fyra olika enheter. Du kommer ingå i avdelningens ledningsgrupp som består av avdelningschef och fyra enhetschefer. Avdelningen ska arbeta resurseffektivt och erbjuda metoder och arbetssätt som ger största möjliga nytta till de vi ska stödja och hjälpa.

Ditt uppdrag

Som chef leder och utvecklar du enheten för ekonomiskt bistånds medarbetare och dess verksamhet mot uppsatta mål. Du verkar för att främja delaktighet, arbetsglädje, verksamhetsfokus och en god arbetsmiljö. Uppdraget innebär ansvar för myndighetsutövning, verksamhetskvalité, arbetsmiljö, budget och personal inom enheten. Enheten ekonomiskt bistånd, liksom även hela avdelningen Arbete och Försörjning, är inne i en spännande utvecklingsfas och det pågår ett förändringsarbete med införande av nya metoder och arbetssätt. Du rapporterar till chefen för avdelningen Arbete- och försörjning och ingår i dennes ledningsgrupp där du aktivt deltar och bidrar till helheten. Du bidrar även till samverkan med andra enhetschefer inom förvaltningen och med andra samarbetspartner. Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med tillträde enligt överenskommelse.

Det här söker vi hos dig

  • Socionomutbildning eller annan utbildning som vi bedömer som likvärdig för uppdraget.
  • Väl förtrogen med gällande lagstiftning, förordningar och föreskrifter inom verksamhetsområdet.
  • Intresse för och erfarenhet av att driva förändringsarbete
  • Chef-/ledarskapserfarenhet med budget, personal- och arbetsmiljöansvar.
  • God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift.
  • Erfarenhet av arbete i en politiskt styrd organisation med budget, personal- och arbetsmiljöansvar samt erfarenhet av socialt arbete med ekonomiskt bistånd är meriterande. 

Som person är du systematisk, självgående och stabil. Som ledare upplevs du som förtroendeingivande med ett motiverande och inspirerande förhållningssätt där du leder genom att coacha och delegera ansvar till dina medarbetare. Vi värdesätter att du agerar teamorienterat och har en fallenhet för att skapa goda relationer med såväl samarbetspartners som medarbetare.  Du är tydlig i din kommunikation och kan på ett klokt och smidigt sätt framföra ditt budskap i både tal och skrift. Du trivs med att leda, utveckla och följa upp verksamheten samt ingå i en större helhet som strävar mot samma mål.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. 

Det här kan vi erbjuda dig

Ett utvecklande och spännande arbete som engagerar och utmanar, tillsammans med kunniga kollegor och medarbetare. Du ingår i avdelningens ledningsgrupp och har stora möjligheter att vara med och påverka och utforma utvecklingen för helheten i vår strävan att uppnå gemensamma mål. Vi sitter i ljusa trevliga kontorslokaler med goda parkeringsmöjligheter nära köpcentrum, restauranger, naturområde med bad, skid- och löpspår, samt till Handens pendeltågsstation, endast 20 minuter från Södra Station.

Välkommen med din ansökan! 

I den här rekryteringen har vi redan gjort våra val av annonskanaler och samarbetspartners. Vi undanber oss vänligt men bestämt all form av hjälp med rekryteringen från utomstående aktörer.

Logga in och sök jobbet

Kontakt för den här sidan: haningekommun@haninge.se

Senast uppdaterad: 12 augusti 2020