Elevassistenter gymnasiesärskolan

Har du idéer för framtiden och drivs du av utmaningar? I Haninge får du utvecklas tillsammans med trygga kollegor som vill göra skillnad redan idag. Just nu pågår ett av de mest ambitiösa förändringsarbetena i vår kommuns historia. Vi bygger en ny stad, cirka 20 minuter från Söder. Följ med på vår resa.   

Smiley face

Beskrivning

Riksäpplet är en gymnasieskola vackert belägen vid Rudans friluftsområde. Den ligger i direkt anslutning till pendeltågsstation Handen. På Riksäpplet finns från och med i hösten 2021 Haninges introduktionsprogram samlade; språkintroduktion, individuellt alternativ och yrkesintroduktion. Vi har även en gymnasiesärskola med ett trettiotal elever fördelade på nationella och individuella program. Totalt har vi runt 275 elever inskrivna på våra utbildningar. 

Arbetsuppgifter

Du kommer att arbeta med elever på vår särskola. Vi ser det därför som en merit om du har erfarenhet av att arbeta på särskola eller liknande verksamheter. I vår verksamhet finns elever på olika utvecklingsnivåer och inom tre olika program. Vi har de två nationella programmen Administration, handel och varuhantering, Hotell, restaurang och bageri samt Individuella programmet. Du kommer främst att arbeta på individuella programmet. Som elevassistent arbetar du tillsammans med lärare och assistenter för att möta eleven på bästa sätt, utefter elevens unika förutsättningar. Fokus är elevens utveckling och välmående i verksamheten.

Önskad kompetens:

Erfarenhet av och kunskap kring elever med IF.
Förmåga att jobba självständigt med elever som har speciella förutsättningar vad gäller den fysiska omvårdnaden såsom ombyte och toalettbesök.
Kännedom om alternativa kommunikationssätt (AKK) för att kunna samspela med eleverna.
Lösningsinriktad och ett lågaffektivt förhållningssätt.
Kreativ och flexibel med god förmåga att samarbeta med eleven i fokus.

Du måste vara självgående och ta egna initiativ samtidigt som du är lyhörd för elevernas behov och har förmågan att skapa förtroendefulla relationer.

Det är meriterande om du har utbildning till barnskötare, fritidsledare eller undersköterska.

Det är ytterligare meriterande om du har erfarenhet av arbete med barn och ungdomar med omfattande funktionsvariationer på låg utvecklingsnivå.

Tjänsten, som är en visstidsanställning, gäller i första hand under läsåret 2022/2023. Omfattningen är 25 tim/vecka vilket motsvarar deltid 63%. Det kommer finnas möjlighet att utöka till heltid genom en kombinationstjänst med KTT (korttidstillsyn, fritidsverksamhet).

Kvalifikationer


 Du kommer att arbeta i ett team där det är viktigt med samarbete och flexibilitet, samtidigt behöver du vara självständig och ta egna initiativ. Du följer en elev eller grupp i samtliga moment under en skoldag. Vi ser det som ett krav att  du har erfarenhet av att arbeta med elever som har olika förutsättningar. I vår verksamhet finns behov av medicinsk kunskap, kunskap om utåtagerande samt pedagogisk kompetens. Du kommer i ditt dagliga arbete att kunna möta dessa behov.

Välkommen med din ansökan! 

I den här rekryteringen har vi redan gjort våra val av annonskanaler och samarbetspartners. Vi undanber oss vänligt men bestämt all form av hjälp med rekryteringen från utomstående aktörer.

Logga in och sök jobbet

Om tjänsten

Anställningsform: Visstidsanställning längre än 6 månader

Anställningens omfattning: Heltid

Tillträde: 2022-08-11

Löneform: Månadslön

Antal lediga befattningar: 2

Sysselsättningsgrad: 63%

Ort: Haninge

Län: Stockholms län

Land: Sverige

Referensnummer:
2022/550

Kontakt: Lars Madsén
070-6481548Charlotte Stolt
08-6065382

Facklig företrädare:
Fackliga företrädare kontaktas via växeln
08-6067000

Publicerat: 2022-06-17

Sista ansökningsdag:
2022-07-16

Senast uppdaterad: 25 juni 2022