Chef för VA-avdelningen

Har du idéer för framtiden och drivs du av utmaningar? I Haninge får du utvecklas tillsammans med trygga kollegor som vill göra skillnad redan idag. Just nu pågår ett av de mest ambitiösa förändringsarbetena i vår kommuns historia. Vi bygger en ny stad, cirka 20 minuter från Söder. Följ med på vår resa.   

Välkommen att utvecklas med oss

Som VA-chef ansvarar du för den kommunala VA-verksamheten i Haninge kommun. VA-avdelningen har idag drygt 40 medarbetare och är indelad i 4 enheter. VA-chefen är direkt underställd förvaltningschefen och ingår i stadsbyggnadsförvaltningens ledningsgrupp samt är föredragande av VA-frågor i Stadsbyggnadsnämnden. Verksamheten omfattar hela vattentjänsten, alltifrån kundfrågor och planering till drift, underhåll, förnyelse och VA-utbyggnad. 

Ditt uppdrag

Din roll som chef för verksamheten är strategisk med operativa inslag och du verkar för en samverkan med övriga verksamheter inom kommunens organisationer. Du ansvarar för att avdelningen drivs och utvecklas i enlighet med kommunfullmäktiges mål och avdelningens uppdrag. Beredskapstjänstgöring kan ingå. 

Uppdraget som chef innebär generellt att vara en förebild och se helhetsuppdraget - att vi arbetar för våra medborgare- , vara lojal mot verksamhetens mål och fattade politiska beslut, liksom att följa arbetsgivarens riktlinjer, värderingar och policys. Chefsuppdraget innebär även att ha mod att utmana till förändring genom att uppmuntra nya idéer, kreativitet och driva ständiga förbättringar.

Som avdelningschef och ledningsgruppsrepresentant i förvaltningsledningen ingår det:

  • Att på uppdrag av förvaltningschef, bidra i koncerngemensamma uppdrag.
  • Att engagera dig i och driva förvaltningsgemensamma uppdrag.
  • Att bidra med avdelningens kunskap och resurser vid behov till förvaltningsövergripande arbete.
  • Att på eget initiativ lyfta utvecklings- och förändringsförslag till ledningsgruppen.

Det här söker vi hos dig

- högskoleutbildning, exempelvis civilingenjör inom samhällsbyggnad/väg- och vatten/kemi eller motsvarande kunskaper förvärvade på annat sätt
- erfarenhet av VA-frågor inom kommunal verksamhet
- flera års chefserfarenhet
- erfarenhet från budgetering, ekonomiska kalkyler, ekonomiska uppföljningar och prognoser
- erfarenhet av verksamhetsstyrning, målarbete och måluppföljning
- mycket goda kunskaper i svenska i både tal och skrift
- körkort B


Vi söker dig som är positiv med förmåga att skapa helhetssyn och planera långsiktigt. Du skall vara tydlig i din kommunikation, kreativ, lyhörd och kunna entusiasmera dina medarbetare. Du kan arbeta såväl självständigt som i grupp för att nå gemensamma resultat. Du har en god förmåga att leda processer och att hantera många olika typer av frågor samtidigt. Vi ser det som meriterande om du har lett genom andra chefer.

För att axla chefsuppdraget ser vi att det är viktigt att du tar ansvar och kan prioritera samt att du vågar både fatta beslut och be om hjälp. Du är prestigelös, står för ditt ord och vågar berätta om egna fel och misstag.  Du uppmuntrar, inspirerar och engagerar dina medarbetare genom att arbeta tillsammans med dem mot era gemensamma mål, utveckla samarbetet i gruppen och bygga ett lag. Genom ett situationsanpassat ledarskap lägger du tid på att stötta och coacha dina medarbetare och använder tvåvägskommunikation genom att både lyssna och ställa frågor.

Det här kan vi erbjuda dig

Haninge kommun erbjuder ett attraktivt uppdrag i en kommun med en uttalad politisk vilja att växa. Ekonomiska förutsättningar och en effektiv och professionell organisation gör att Haninge kommun har goda förutsättningar att fortsätta växa och utvecklas. Genom att arbeta i Stockholms läns sjätte största kommun, tillika utpekad som regional stadskärna i RUFS, får du möjlighet att bidra till både kommunens, Södertörns och hela Stockholmsregionens kraftfulla utveckling.  

Vi sitter i ljusa trevliga kontorslokaler med goda parkeringsmöjligheter och närhet till köpcentrum, restauranger, naturområde med bad, skid- och löpspår, samt till Handens pendeltågsstation, endast 20 minuter från Söder. Vi har fri tillgång till gym i kommunhuset, rökfri arbetstid, friskvårdscheckar, årsarbetstid, klämdagar samt möjlighet till semesterväxling. I rollen ges du möjlighet till extern handledning och kontinuerlig kompetensutveckling utifrån behov.”

Välkommen med din ansökan! 

I den här rekryteringen har vi redan gjort våra val av annonskanaler och samarbetspartners. Vi undanber oss vänligt men bestämt all form av hjälp med rekryteringen från utomstående aktörer.

Logga in och sök jobbet

Om tjänsten

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Anställningens omfattning: Heltid

Tillträde: 220901

Löneform: Månadslön

Antal lediga befattningar: 1

Sysselsättningsgrad: 100%

Ort: Haninge

Län: Stockholms län

Land: Sverige

Referensnummer:
2022/481

Facklig företrädare:
Fackliga företrädare kontaktas via växeln
08-6067000

Publicerat: 2022-05-31

Sista ansökningsdag:
2022-06-26

Senast uppdaterad: 22 juni 2022