Bred roll inom geodata - bidra till vår digitala samhällsbyggnadsprocess

Har du idéer för framtiden och drivs du av utmaningar? I Haninge får du utvecklas tillsammans med trygga kollegor som vill göra skillnad redan idag. Just nu pågår ett av de mest ambitiösa förändringsarbetena i vår kommuns historia. Vi bygger en ny stad, cirka 20 minuter från Söder. Följ med på vår resa. 

Välkommen att utvecklas med oss

Avdelningen Geografisk information tillhör Stadsbyggnadsförvaltningen och har ca 25 medarbetare fördelade på två enheter: Kommunala lantmäterimyndigheten och Geodata. Geodataenheten har tre verksamhetsområden – mätning, kartproduktion och geografiska informationssystem (GIS).

Geodataenheten levererar produkter och tjänster inom kart, mät och GIS externt och internt, jobbar med ajourhållning av data, samt arbetar som en service- och expertfunktion till kommunens övriga verksamheter.  Haninge kommun vill utveckla, digitalisera och optimera samhällsbyggnadsprocessen. I det arbetet är tillgången till högkvalitativa geodata en förutsättning. Här arbetar vi med hela kedjan, från datainsamling och kvalitetssäkring i fält, via databearbetning till lagring och leverans/publicering.

Vi vill förstärka vårt team med ytterligare en medarbetare som brinner för att tillsammans med oss fortsätta utveckla samhällsbyggnadsprocessen med smarta geodata.

Ditt uppdrag

Vi tänker oss att din breda roll kommer att ligga i gränslandet mellan våra verksamheter, främst mellan GIS och kart.  Vi ser även gärna att du är delaktig i vidareutveckling av datainsamling, databearbetning och mätmetoder. Du kommer att hantera flera olika programvaror och system inriktade mot kart, mät och GIS och både arbeta med leveranser och ajourhållning av geodata och kartprodukter, samt vara med och utveckla arbetssätt och verktyg. Du kommer ha en variation mellan självständigt arbete och samarbete med kollegor. Dialog och kontakt med övriga verksamheter inom samhällsbyggnadsprocessen kommer vara en viktig del i  ditt arbete.

Vi söker dig som har:

  • relevant högskoleutbildning inom lantmäteri, kart, mät, GIS, exempelvis Samhällsbyggnadsteknik med inriktning mot Geografisk IT, eller erfarenhet som arbetsgivaren bedömer som likvärdig
  • dokumenterad arbetslivserfarenhet och stort intresse för: kartor, geodata och IT
  • erfarenhet inom kommunal- och/eller lantmäteriverksamhet eller motsvarande konsultverksamhet
  • intresse av att utveckla och förbättra arbetssätt och metoder
  • lätt för att kommunicera på svenska

För att trivas i rollen tror vi att du är:

  • flexibel och har förmåga och lust att lära dig nya saker, verktyg och programvaror
  • självgående och van att arbeta självständigt
  • bra på att samarbeta
  • ansvarsfull och kvalitetsmedveten

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper vid rekryteringen. Provanställning kan komma att tillämpas.

Det här kan vi erbjuda dig

Ett utvecklande arbete som engagerar och utmanar, tillsammans med kunniga kollegor och erfarna chefer. Du ges möjlighet till kontinuerlig kompetensutveckling efter behov. Vi sitter i ljusa trevliga kontorslokaler med goda parkeringsmöjligheter och närhet till köpcentrum, restauranger, naturområde med bad, skid- och löpspår, samt till Handens pendeltågsstation, endast 20 minuter från Söder. Vi har fri tillgång till gym i kommunhuset, rökfri arbetstid, friskvårdsbidrag, flexibel arbetstid, klämdagar samt möjlighet till semesterväxling.

Välkommen med din ansökan! Intervjuer kommer ske löpande så tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

I den här rekryteringen har vi redan gjort våra val av annonskanaler och samarbetspartners. Vi undanber oss vänligt men bestämt all form av hjälp med rekryteringen från utomstående aktörer.

Logga in och sök jobbet

Kontakt för den här sidan: haningekommun@haninge.se

Senast uppdaterad: 22 september 2020